fredag 19 juli 2024

Tre en fredag

Elisa semestrar på Åland och har även tagit ledigt från ”Fem en fredag”. Önskar henne och hennes familj en härlig, varm och solig semester. Och vad ska jag blogga om idag då? Jag väljer ut tre dagsfärska  bilder och kallar inlägget helt enkelt ”Tre en fredag”;-) 

1. Boule
I onsdags gjorde det ordinarie boulegänget en paus, då de var rädda att det skulle börja regna. Den risken fanns inte idag. Det var soligt och i skrivande stund (klockan 19:45) visar termometern fortfarande 24,9 härliga grader. På bilden ser ni delar av boulegänget som innehöll endast två herrar – ooops.

2. Färska vårrullar
Kände för nåt fräscht och kallt att äta idag. Det fick bli färska vietnamesiska vårrullar med risnudlar, kyckling, mango, gurka, mynta, sallad, morötter och en massa annat gott. Perfekt som kvällsmat.

3.Konstig fluga
De senaste dagarna har jag lagt märke till konstiga flugor som gästar min balkong. De är så slöa att de inte ens flyger iväg när jag kommer nära. Lyckades hyfsat med den här bilden och efter att ha tittat på den ett tag, undrar jag om det verkligen är en ”vanlig” fluga. Varelsen är ju  avlång, och det brukar flugor inte vara.

Det blir inte roligare än så idag.

Önskar er alla en fin och solig helg!

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ooo det var längesedan jag gjorde sådana vårrullar - perfekt nu när det är varmt, tror faktiskt att jag har rispapper hemma. Men det saknas nog lite annat innan vi kan avnjuta dem. Men tack för inspirationen. Vi var lata ikväll och hämtade mat....det är ju semester=) Goda jordgubbar blev det till dessert. Ha en skön kväll där på balkongen. Kram

Guldkryckan sa...

Fint att de har något att pyssla med, boule är ju inte fel alls oavsett ålder.
Den kvällsmaten tilltalar mig, gott gott.
Flugan där såg ju suspekt ut, ganska äcklig till och med, här har vi inga insekter alls på balkongen förutom ett och annat bi som rör sig runt våra växter, det räcker så. ;)

Ha nu en underbar afton Bp.

Jossu sa...

Vårrullarna hade suttit fint en varm dag som denna. Varje ingrediens du skrev är helt i min smak.

Äventyret framtiden sa...

Vårrullarna är ju bara såååå...njut för fulla muggar.

Faktum är att det är en helt vanlig husfluga, sarcophaga carnaria..Carl von Linne beskrev den redan på 1700-talet. Men det finns flugor i många olika format och så vidare...
i Sverige finns ca 6000 olika arter av flugor..

Ditte sa...

En strålande dag blev det ju. Bara att njuta. Vad gäller flugan så är jag helt okunnig men läste Karins kommentar och hon har alltid bra koll.
Så gott med färska vårrullar och inte minst när det är så varmt. Dessa smaker gillar jag också. Och hade nog gärna valt någon med räkor också.
Bra bouleväder men säkert gjorde det inget att några herrar saknades.
Njuter nu i sena kvällen på balkongen. Lika bra att passa på.

Hanneles bokparadis sa...

Varför är inte du med i boulegänget?

Susjos sa...

Yes, äntligen är solen tillbaka, hoppas den fortsätter skina hela helgen!
Mums med vårrullar, vi blev bjudna på smashed burger här uppe i Rörvik ikväll, det var inte heller så dumt!
Svårt med internet här uppe, så nån bild på din fluga kommer inte upp, men läser att Karin konstaterat att det är en husfluga, och att det finns så många arter?

Nu är klockan mycket, så säger godnatt här från Roslagen!
Kram

Hannas krypin sa...

Så goda de där vårrullarna ser ut. När jag jobbade på ett äldreboende så spelade vi mycket boule med tanterna och farbröderna. Det var väldigt roligt minns jag.

byblixtra sa...

Jag tror att flugorna kan vara törstiga när de är slöa i värmen. Bjud dem på litet vatten på ett fat. De ska inte drunkna i vattnet. :-)

Paula sa...

Skönt att höra att det var en vanlig husfluga och inte en balkongfluga, hihi
Läskig i närbild, jag gillar inte flugor även om de inte bits, de är så förbenat envisa när de surrar runt huvudet.Den där sushivarianten såg god ut, har aldrig testat! Mango och mynta är inga favoriter men hade nog slunkit ner ändå!