onsdag 31 juli 2024

En onsdag i bilder








Prideveckan i Stockholm
Det är inte bara OS i Paris som pågår just nu, utan Stockholm bjuder även på Prideveckan. Kom på det när jag såg alla bussar som hade utrustats med små regnbågsflaggor (tack SL!), men blev extra glad i eftermiddags, när jag såg en riktigt stor Prideflagga som fladdrade i vinden vid mitt stamstället Starfish&Coffee i Täby Park. 

Besök från USA
Den här killen hade fått besök från USA. Tjejen hade nog den bredaste USA-dialekten jag hört på länge. Gissade på Texas. Kolla skorna!

Villa, Volvo, vovve
Villa, Volvo, vovve, var det inte dessa tre ”saker” som beskriver ett typiskt svenskt levnadssätt. Familjen på bilden hade precis fikat på mitt stamställe och hade bytt ut villan mot en bostadsrätt i Täby Park och dessutom hunnit med barn också;-)

Åskskur
Trodde jag skulle hinna, men det gjorde jag inte. Exakt klockan 15:45 kom det världens åskskur. Hade precis parkerat bilen hemma när himlen öppnade sig. Jag blev aningen blöt under språngmarschen från parkeringsplatsen. Det ni ser på bilden är inte små insekter utan regndropparna på min axelremsväska.

Det var allt för idag, där temperaturen höll sig stadigt mellan 22 och 24 grader.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Tur att det inte var allehanda småkryp....nu slapp du artbestämma. Inte en droppe här även om det hängde i luften i morse. Sedan lunch har det varit strålande solsken, men det blåser halv storm. Har precis njutit av två kulor glass på verandan nu efter att jag klippt gräset. Sitter väl här och lapar sol till simningen börjar. Ha en bra kväll!

Klimakteriehäxan sa...

Dagens GREJ är (hittills) Truls Möregårdhs seger över kinesiska världsettan i pingis. Grymt! Vilket spel!
Ny match startar snart, kl 20. Håller tummarna. För Sarah S också.

nalta norrland sa...

Pride. I år har det inte blivit något pridetåg för oss.
Regn. Jo tack, självklart har det regnat och det regnar fortfarande.
På tal om kryp så har vi jäkligt mycket mygg nu.
I morgon börjar höstmånaden.

Guldkryckan sa...

Ser ut som ett par DC Martins där, bästa skon som någonsin tillverkats, mina höll i 17 år.
Just det ja, pridevecka, tack för påminnelsen Bp.
Hoppas allt går lugnt till och nazisterna håller sig undan.
Regn är ju trevligt från insidan av vardagsrumsfönstret, så är det ju bara, dagens sanning.

Tillönskar dig nu en fortsatt fin kväll, ha det bäst.

Guldkryckan sa...

PS: Macahans spelades in 76-77 tydligen, svensk premiär 16 september 1978.
Bästa serien "ever" tycker jag inom den genre.

Ha det gött.

Ditte sa...

Såg just nu fenomenala Sarah Sjöström simma hem ett guld på 100 m fritt. Mäktigt! Vilken prestation! Fantastiskt.
Kul att se dina bilder från idag. Och visst ser en och märker en i City att Pride pågår. Roligt!Kul att Starfish& Coffee hade hissat Prideflaggan.
Träffade idag på stan flera amerikaner och lotsade dem till fiket "Under kastanjen" dock hade de inte så bred dialekt. De skulle i morgon åka med ett kryssningsfartyg från Stockholm , via Köpenhamn och upp i de norska fjordarna.
Ja, en bostadsrätt kan vara betydligt smidigare än en villa. Å andra sidan ångrar jag inte villaåren med döttrarna. Volvo hade vi också men ingen " vove" . Den skaffade Helen långt senare.
En åskskur kom det även här på Söder men tursamt var den över på 15 minuter. Men blöt blev jag.
Ser dropparna på din väska och hoppas den blir pigg igen.

Susjos sa...

Jag missar schlager-pride som nog går av stapeln på lördag, eller är det på fredag? Har inte kollat!
Jag tog en joggingtur och hann precis in genom porten när det började regna! Såg ju hur svarta molnen var under min joggingtur, tänkte att jag aldrig klarar mej undan regnet, men det gjorde jag!

Å snacka om tur med vädret ikväll på vår spontana kryssning i Mälaren!

Svar: Lustigt nog så ser Martin på både lerduveskytte, gymnastik och BMX cykling, gymnastik och ja vad som finns och se i OS, haha! Dock saknar han OS-fotbollen, vilken TV-kanal kör OS-fotbollen?

Kram!

Hannas krypin sa...

Regnet tajmade verkligen med att du skulle gå från bilen. Sicken osis. Härligt dock att det varit varmt. Här sken solen hela dagen. Får se om vi slipper regnet idag med. Jag ska jobba till halv fyra så under arbetspasset gör det inget om det kommer några droppar.

femfemman sa...

En dag utan regn hos oss. Har det faktiskt varit länge nu...Brukar ju vara vi som går regnet...
Hoppas att din väska torkade utan att det blir bestående men...
Prideveckan är ett fint inslag i stadslivet/stadsliven. ( Utom då de har parader och stänger av halva stan. Hände när jag var i Gbg förra året)

Synd att du inte kan ge ett exempel på den amerikanska dialekten. Oftast tycker jag det är lättare att förstå dialekt på amerikanska än på engelska. För att inte tala om skottska.
Ha en fin dag!

christian sa...

Att unga familjer har både barn å minst en hund verkar vara en ny trend, ser många härikring som är ute å går med stor barnvagn å en hund på varje sida....orka.....

Ha en fin torsdag!

Äventyret framtiden sa...

Det hör ju lite till att ha barn, och husdjur när man är ung..så var det på den tiden jag också var i den åldern. Trender som kommer och går. Pride, jag flaggar för pride utan flagga men likväl.

Carita Liljendahl sa...

Härligt med Prideveckan i stort format. Vi hade en i litet format i Lovisa ifjol, men i år fanns inte tillräckligt med pengar och frivilliga krafter för fest och parad. Kanske nästa år igen.