lördag 27 juli 2024

Hoppa på tåget: ”Moln”





Moln har alltid fascinerat mig. Beroende på om man har lite eller mycket fantasi kan man nämligen tolka molnformationer precis hur som helst. Så idag visar jag er ett moln i form av en fjäder och hur den ändrade skepnad på mindre än en minut. 

Kreativ?!
Tycker själv att jag är rätt så kreativ. Till min hjälp har jag bland annat Photoshop, som är en del av Adobes Creative Cloud paket. 

Molntjänster
Måste medge att jag inte använder iCloud-tjänster, dvs. jag lagrar inte mina bilder och dokument i molntjänster som kan ge mig upp till två terabyte extra lagringsutrymme. Jag litar mera på USB-stickor;-)

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

16 kommentarer:

femfemman sa...

USB-stickor och jag går inte så bra ihop. Vi hamnar lätt på olika ställen.

Ett häftigt fjäder till moln.
Så finns ju fjädermoln också. De ser också ut som fjädrar. Fast i mängder. Tror att de förebådar regn...God eftermiddag!

nalta norrland sa...

Moln är en källa till begrundan lätt att se olika figurer.
Denna sommar har vi haft flera ovädersmoln och få dagar med sol och blå himmel.
OS är jag inte så värst intresserad av. Jag läser hellre en bok, ser på en film ☺️

byblixtra sa...

Fin bildserie på molnet. Första bilden ser det ut som en räka, sen blir det någon typ av fisk, och sista bilden ser jag en fisk ovanifrån, det finns en antydan till ett öga i ansiktet på fisken som är till vänster i bilden, och det vita upp till som kan ses som ryggfena, är skum när fisken hoppar upp och ner i vattnet som en delfin. Kanske är det en delfin? :-)
Håller med dig om molntjänster och USB-stickor, och det går också bra med extern hårddisk. :-)

LillaSyster sa...

Så himla fyndigt av dig =) Jag har inga molntjänster- externa hårddiskar och usb känns bättre. Ha en fin kväll!

Hannas krypin sa...

Tycker andra bilden påminner om ett ufo. Kul tolkning på Åkes hoppa på tåget. Jag använder samsungs lagringstjänst och USB. Jag har även ett par externa hårddiskar men den äldsta har slutat att fungera. Funderar på om det går att rädda den eller om bilderna är förlorade.

Guldkryckan sa...

Använder molnet till foton på min mobilkamera så jag lätt kan föra in det på bloggen med laptopen, smidigt men jag lägger det på hårddisk också, man vet ju aldrig.
Fin bild av molnet, får mig ju nästan att tro på ufon. 😲

Tack för tipset om appen där, ha det bäst nu.

Carita Liljendahl sa...

Det här var något av de häftigaste molnbilderna jag sett!
Vet inte varför, men kom att tänka på Trump av alla... sorry sorry! Men hans tupé, du vet.

Äventyret framtiden sa...

Skrattar gott åt föregående "talare" om Trump. Carita har ju så himla rätt...
Bra tolkat idag BP och jag litar också mera på USBstickor än på Molnet.

Ditte sa...

Vilken läcker tolkning och väldigt fina bilder. Hamnade också i tanken på olika fjädrar. Log åt Caritas tanke om Mr Trump och hans extra hår.
Molnet är jag tveksam till så har usb sticka som bra komplement. Den kan inte direkt försvinna uppe i molnen.

Klimakteriehäxan sa...

Dina moln påminner mig om delfiner!
Jag använder inte heller molnet för lagring. Vilket nog är dumt, men jag ids inte riktigt lära mig hur man bäst hanterar det.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Så vackra moln, jag är som D
dig. Moln betyder en hel del för mig och jag mår i regel bra av dem. Sen molntjänster är jag nog beroende av numera. 😆

Anni sa...

Vilket läckert moln - tänkte jag tills jag läste kommentaren om Tr*mps frisyr :-D

Paula sa...

Wow så vackra moln! Jag försökte lära mig Photoshop när jag började blogga för över 15 år sedan, självklart påhejad av dottern. Men, jag tyckte det var för svårt, begrep inte de olika lagren man skulle använda och tappade bort mig på vägen. Nu har jag ett enklare program som jag är nöjd med. Moln njae, jag använder en extern hårddisk tillsvidare. Dock är den antik, stor och ful tar den upp en massa plats under databordet. Nu ska jag andas ut, har nästan hållit andan under mountainbikeloppet, Jenny lyckades knipa en bronspeng, hon tog guld för 8 år sedan och har kämpat med psykisk ohälsa o har kommit tillbaka. Har följt henne mycket eftersom hon kommer från Falun o har fått mycket utrymme i lokalpressen.

Anki sa...

Verkligen som en fjäder! WOW! Snyggt! Jag sparar både i "molnet" och på extern hårddisk+ några USB. Livrem OCH hängslen du vet :)

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Läckra moln du fångat =) För egen del har jag både moln lagring, ubs, Externa hårddiskar och ett helt annat program att spara bilder - men som jag kommer åt lite varstans så länge jag har appen installerad. =)

Ha en härlig vecka!
Kram

Mias Mix sa...

WOW vilka läckra molnbilder du har fått till! Bra jobbat! Jag har inget redigeringsprogram alls, bara det som finns i datorn där man kan beskära, räta upp osv. Och jag använder också usb/extern hårddisk istället för moln. Men sedan en av mina externa hårddiskar pajade har jag kopierat på flera.