torsdag 4 juli 2024

Tråktorsdag

Foto: Westfield, Täby Centrum.


Två bonusbilder från Åkerblads i Tällberg. Så mysigt, charmigt och pittoreskt.


FF även idag, FotbollsFritt alltså, vilket jag såklart tycker är tråkigt. Men det återstår ju i alla fall 10 dagar av Euro 2024 och finalen i Berlin den 14 juli. Det är både tråkigt och synd att två stornationer, i det här fallet Spanien och Tyskland, redan möts i en kvartsfinal. Har hela tiden tippat att Spanien vinner hela Euro, men det lär inte bli lätt att möta Tyskland på sin hemmaplan i Stuttgart imorgon.

+++ Studiosnack
I tisdags gav jag mig in på att betygsätta svt:s och tv4:s sändningar från mästerskapet här. Med det ”låg jag före” Sportbladets expert Marcus Leifby som skrev sitt omdöme först igår. Kan säga att vi var rätt så överens med ett undantag – han lovprisade André Pops och sågade Frida Nordstrand, medan jag gjorde precis tvärtom – hahaha:-) Läs mer här.

Ett fall för Vera
I gårdagens inlägg tipsade jag om en ny serie av ”Ett fall för Vera”. Efter några minuter tänkte jag ”det avsnittet har jag ju sett”. Med ålderns rätt är det fullt normalt med ett selektivt minne, så jag dubbelkollade med bästisen Yvonne. Hon var bergsäker att det var ett gammalt avsnitt och bekräftade mina farhågor. Urdåligt svt!!! Skärpning! 

Uteserveringar
Det tråkiga Döda Torget vid Täby Centrum har jag avhandlat många gånger. Då jag är medlem i  Täbys kundklubb fick jag ett mejlutskick idag, då Westfield skryter med hela åtta olika restauranger som öppnat sina uteserveringar vid Döda Torget. Bilden ovan säger allt. Torget blir inte levande med tomma uteserveringar heller. Tråkigt!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Lägger upp två bonusbilder som bästisen Yvonne har tagit i Tällberg. Visst är Åkerblads ett pittoreskt och väldigt charmigt ställe:-) Stort tack för bilderna. DS.

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Men det blommar fint på döda torget =)

Guldkryckan sa...

Är det tomt på torget så är det ju tomt, kan ju hoppas att restaurangerna kan ändra på det men folk håller ju mer i pengarna nu för tiden tror jag.
Repriser får man ju mycket av denna årstiden men oftast inte under falsk marknadsföring som ”nya” avsnitt…surt minst sagt. 😠

Ha nu en fin fortsättning på kvällen.

Äventyret framtiden sa...

Den där vagnen med lavendel är urtjusig..
Döda torget blommar, så helt dött är det inte men tråkigt är det att det är tomt på uteserveringen. Hoppas att det blir förändring av det positivare slaget..för annars står det snart stängt på luckan.

Susjos sa...

Trist att uteserveringarna är tomma, är det vädrets fel eller?
Åkerblads ja, helt underbart ställe, jag och min man var ju dit en gång i februari, minns att de hade en varm pool utomhus, så behagligt!

"Ett fall för Vera" säsong 13 går på lördagar har jag förstått, de har visat 2 avsnitt (som jag har sett på svtplay), det 3dje avsnittet kommer på lördag.

Var det i lördags du såg Vera, eller är det möjligen så att de visar repriser av gamla avsnitt andra dagar i veckan?

Förstår att du tycker det är tråkigt med fotbollsfria dagar, men snart är de igång igen! Håller med dig, lite trist att Spanien och Tyskland möts redan nu!

Kram!

Ditte sa...

Ja, Åkerblads är verkligen charmigt och väldigt trevligt. Har bott här några gånger under påsken och även då och då sommartid. Fina minnen dök upp när jag såg bilderna.
Jpdå, fotbollsfritt och kan förstå att det då är en extra tråktig torsdag.
Tänkte också på mötet mellan Spanien och Tyskland. Lite trist att det blev så. Men nog håller jag tummarna för Spanien. Men bästa lag vinner.
Även jag gillar Frida Nordstrand. Men bara jag slipper Hanna Marklund så är jag nöjd...
Vad gäller "Vera" så vet jag att jag inte sett dem så för mig är de "nya" avsnitten just nya. Men jag förstår din irritation.
nej, "Döda torget" återuppstår inte ens med serveringar. Det krävs mer.

Klimakteriehäxan sa...

Jag har börjat lyssna på en av böckerna om Vera. Inte roligare än tv-serien, tveksamt om jag fortsätter. Vera är nog inte min tekopp helt enkelt.

Hanneles bokparadis sa...

inte urdåligt, du ska titta på Vera Säsong 13… och inte de gamla avsnitten. Skärpning själv! 🙃

christian sa...

Synd att du inte lade de fina bilderna först, men det är klart, då hade det inte passat med rubriken....vi har bott på Åkerblads, mycket fint ställe, rustikt, pittoreskt, ja å Tällberg är en av de vackraste platserna i Sverige!
Så också Veras nya 2 avsnitt, men jag hade inte sett dem....
Idag gäller: Deutschland über alles!!!

femfemman sa...

Hat sett två avsnitt av sommarens Vera. Via svtplay. Inget gammalt. Men det kanske tinns fler ute.
Nu får du två dagar med fotboll. Hoppas att du får se fina matcher. Med bra kommentatorer.

Hannas krypin sa...

Fotbollsfria dagar är trist och ikväll missar jag första kvartsfinalen och nästan hela andra med. Så går det när man har andra planer när det spelas EM. Trist att det var tidigare avsnitt som sändes.

Anki sa...

tråkigt att det inte vill sig riktigt med torget, utan att det är så tomt. Fina blommor finns det i alla fall att njuta av!

Carita Liljendahl sa...

Ja nu vet vi ju att Tyskland föll ur, och för mig var det helt ok att det var ESP som vann denna match. Samma att FRA petade bort Portugal. Nu hejar jag förstås på Schweiz, medan jag tror du hejar på England.

Jättefin den gamla vagnen full med blomsterprakt. Eller kanske det är lavendel, eller timjan? Kan för lite om sånt.