tisdag 30 juli 2024

Jag säger NEJ – bara för skojs skull


Även den här veckan har Klimakteriehäxan kommit på ett antal punkter som hon klart och tydligt säger nej till. Grejen är den att hon är betydligt mera kreativ än jag, och jag vill ju inte bara repetera hennes exempel. För det skulle jag kunna göra, då jag är helt överens med henne. Undrar om det beror på åldern;-)

Jag säger NEJ till gråa och bajsbruna elbilar. Tillverkarna vill uppenbarligen att elbilar ska skiljas rejält från ”normala” fordon, men kunde de inte ha valt mera tilltalande färger.

Jag säger NEJ till rutiga pyjamasbyxor på stan/i en galleria. Det övergår mitt förstånd hur man kan bära sådana fula byxor ens i sängen om jag ska vara ärlig. Men när jag ser både tonåringar och vuxna bland annat i Täby centrum med dessa byxor så - usch.

Jag säger NEJ till hetvägg. Att låta en semla (eller annat bakverk för den delen) simma i varm mjölk så att degen blir soggy ger mig kväljningar. Sorry.

Jag säger NEJ till alla som avfärdar nya idéer, nya maträtter, nya drinkar med mera utan att ens ha testat förslagen. Jag menar jag kan väl inte påstå att ”nåt inte går”, ”nåt smakar äckligt” etc. om jag inte ens har testat. Efter det är det fritt fram att godkänna, alternativt gnälla;-) 

Kanske vill du också säga NEJ till saker och ting? Kom loss, gnäll med Klimakteriehäxan, Hanna och mig! Använd gärna hennes fräcka "logga" om du har lust. Alltid retar det väl någon, som sagt!

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. Tyckte bara att kronärtskockorna såg väldigt attraktiva ut där i lådan. DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag säger NEJ till regn varje dag ☺️
Jag säger NEJ till att äta inälvor 😜
Jag säger NEJ till all sorts mobbing, rasism och fördomar.

LillaSyster sa...

Jag kan instämma både i dina och Åsas nej! Men jag säger ja tack till en kall alkoholfri Carlsberg nu ikvällssolen=) Ha en bra kväll!

Guldkryckan sa...

Mycket finns det ju att säga nej till i dessa tider, blir bara fler och fler alternativ att använda sig av för att säga NEJ.

Såklart man måste prova innan man avfärdar något i drinkväg eller maträtt, förresten så spelar det ingen roll för mig om drinken smakar illa, det är ju alkohol i, man vänjer sig efter ett par stycken. ;)

Ha nu en fin afton Bp. :)

femfemman sa...

Nej, det ska jag inte säga idag heller. Men håller med dej i mycket. De rutiga byxorna är vedervärdiga. Var poppis bland mellanstadieelever, iaf på torsdagar, under våren. Jag lyckades att hålla mig från att kommentera....

Klart man ska testa. Urfånigt att "veta" I förväg om man gillar eller ej. Fast surströmming testar jag inte mer gånger. Det räckte med en!

Go kväll!

Susjos sa...

Vill ju hellre säga JA till saker ;-)

JA till kortare arbetstider!
JA till mera leenden!
Ja till mera sommar och mindre vinter :-)

...och JA till surströmming, eller hur?

Ha en fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Ler när jag läser Susjos kommentar. Att säja ja är ju mycket roligare.
Men nog kan jag instämma i dina nej.
Säjer nej tack till inälvsmat (har testat) Säjer absolut nej till de som på bussen sätter sig på platser avsedda för de med rörelsehinder och låter sina shoppingvagnar ta upp en eller två platser. Har nu satt i system att fråga om de har betalt extra biljett för sin vagn. Inte poppis. Och jag frågar med hög stämma. Givetvis tränger jag mig ner där . S'jet också nej till de som sätter sig på "gula" säten på t-banan och inte har rörelseproblem. Säjer nej till de som tränger sig i köer. Finns en hel del fler saker jag säger nej till.....

Klimakteriehäxan sa...

Oh, jag som säger nej till korv med räksallad ... utan att ha provat ... hur ska vi nu kunna fortsätta vår blogg-samexistens???
Bruna bilar har jag aldrig gillat, inte pyjamasbyxor heller (fast jag hade nog det som barn).
Dina kronärtskockor ser fantastiska ut, säsongen är kanske här!"!!!

Äventyret framtiden sa...

Jag säger ja till kronärtsskockor...så fina de är!
I övrigt säger jag sällan nej utan hellre ja men håller med om att man ska testa först innan man bestämmer sig för att säga nej. Har man inte testat vet man inte...

Anki sa...

Håller med dig i nästan allt, men jag gillar hetvägg! Sorry :)

christian sa...

Hahaha, blev så tänd på temat att jag var tvungen att skriva ett inlägg först innan jag nu läst dina svar.....
Håller med dig i allt å inte minst nr 2 & 4!
Ha det gött!

Hannas krypin sa...

Jag håller med om alla dina nej. Men jag såg faktiskt en röd Tesla en gång. Det var en riktigt snygg röd färg. Den färgen kunde jag helt klart tänka mig på min bil i framtiden. Dock ingen tesla eller elbil. Det går verkligen bort för mig.

byblixtra sa...

Det finns också svarta elbilar. ;-)
Rutiga pyjamasbyxor är inte snyggt men dök inte den trenden upp i samband med pandemin? Då alla hasade omkring hemma i mysbyxor. :-)
Hetvägg har jag ätit som barn men jag äter inte semlor längre, varken med eller utan mjölk.

Och jag säger gärna JA till kortare arbetstid. =)

Paula sa...

Haha, jag säger nej till griniga ungar! Jag har inte sett några bajsbruna bilar alls, tycker alla bilar numera är vita, jag vill se färgglada bilar! Rutiga pyjamasbyxor ärger jag, i flanell, de är ljuvliga när man kurar ihop sig framför teven en kylig kväll. aldrig utomhus, beundrar dem som törs... Självklart ska man smaka på nya rätter, lite nyfiken får man väl ändå vara, man lär ju inte dö!