fredag 12 juli 2024

Fem en fredag: Vecka 28 – ”I denna ljuva sommartid”





1. Hur mycket badar du på sommaren? Dagligen - i mitt badkar;-)

2. Hur mycket solar du på sommaren? Så mycket jag bara kan. Laddar batterierna inför hösten och vintern, och tycker faktiskt att lite färg i ansiktet och på kroppen är uppfräschande.

3. Vilken sommaraktivitet gör dig mest glad?
Balkonghäng med deckare och mammarazzi-motiv (se bilder ovan).

4. Hur smakar din sommar? Har levt på jordgubbar sedan en vecka före Midsommar. Så svaret är jordgubb.

5. Vad vill du göra mer av under sommaren?
Nu har vi inte haft en sommar att hurra för direkt. Inte som ifjol exempelvis. Så jag fortsätter på den inslagna vägen att göra så lite som möjligt och njuta av tillvaron;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska och visar dagens finväder och underhållning. Killen på taket cirka 200 meter från min balkong sätter upp ett säkerhetsstaket inför ”påläggningen” av solpaneler. DS. 

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Saknar badkaret här ibland, det var tider det med skumbad och en kall bärs.
Att göra så lite som möjligt är verkligen underskattat, absolut.

Ha en go kväll. :)

Guldkryckan sa...

PS: Undrar om han på bilden kollar på youtube om hur man gör?

Paula sa...

Haha, där ligger du o spanar på snyggingar, jag brukade kolla på snygga gräsklipparkillar, men här i Falun är de en bristvara. Jordgubbar är mums, men mest kvällsgodis för mig. Man måste äta mat också BP!!

Hanneles bokparadis sa...

Badar inte dagligen, inte nånstans (slösar inte med vatten 💦
Solar inte heller men funderar på att kanske sova på altanen.

nalta norrland sa...

Vädret är omväxlande.
Juli månad har bjudit på regn varje dag.
Såg på nyheterna att Stockholm haft varmt + 28 idag.
Om Du äter ett ägg + jordgubbar får Du i Dig alla näringsämnen Du behöver under en dag. Ägg innehåller allt utom C vitamin.

LillaSyster sa...

Idag har varit en solig och skön dag =) Tömde regnmätaren i morse på 20mm efter gårdagens åskoväder. Fortsätt njut!

Ditte sa...

Roligt att läsa dina svar och funderar förstås på vad jag skulle svarat. Det har ju varit en väldigt fin dag och kvällen fortsätter ju så. Härligt på balkongen här och en hel del att titta på.
Badar gör jag helst inte utomhus om det inte är minst +22 och solar gör jag ju inte heller. Efter fyra maligna melanom så får det gå bra ändå. Alla är ju orsakade av för mycket solande och att jag bränt mig i yngre åldrar. Men ansiktet få jag lite färg i ändå. Instämmer helt i att "brunt" är fint. Å andra sidan får jag välja...
Ja, jordgubbar blir det varje dag och har varit sedan början av juni. Smultron på strån och solmogna hallon är också sommar för mig.
Sommaraktivitet? En drink, eller ett glas vin på en av stans läckra takbarer. Men har också första parkett hemma och härlig utsikt över vatten, kaj och båtar. Gillar detta.
Trevlig kväll-

femfemman sa...

Mycket skönare med bad i sjö. Sådana blev det idag.Äntligen!
Tycker definitivt att jag ser bättre ut med lite brunt skinn.
Jordgubbar... absolut sommarmat. Go kväll!

Hannas krypin sa...

Jag tycker också att det är uppiggande med färg i ansiktet och på kroppen. Vårt badkar åkte ut när vi upptäckte mögel i det. Härligt att kunna hänga på balkongen!

PS: Ja, jag ser matchen. Zecira räddar oss i målet i första halvlek. Hoppas på bättre svenskt spel i andra halvlek.

Mrs Calloway sa...

jordgubbar är viktigt på sommaren. och lite brynt sommarhy är fräscht, men jag ligger inte och pressar på stranden för att bli brun som jag gjorde i ungdomen. jag läser gärna på altanen hemma eller i sommarhuset vid havet. i skuggan. bra att göra ingenting och njuta av tillvaron.

Kina sa...

Låter härligt och avkopplande! Njuuut!

Mrs Calloway sa...

jordgubbar har alltid varit sommar för mig alltsedan jag krälade omkring i föräldrarnas jordgubbsland och letade mogna (eller åtminstone halvmogna)jordgubbar. visst ser det fräscht ut med lite brynt sommarhy. men jag ligger inte på stranden och pressar för att bli brun som jag gjorde i ungdomen.altanhäng med bok är väldigt trevligt

Janerik Sundh sa...

Vi hade badkar i villan i Sandsbro, enda gången jag badade i badkaret var när jag spelat korpfotboll och var riktigt slut i kroppen, så det var väldigt länge sedan (80-talet?). Duschen har det varit istället. Nu, sedan vi flyttade 2017, har vi inget badkar längre.
Jordgubbar började jag med ett par veckor före dig, första veckan var det belgiska men seda blev det svenska. Men nu är de dåliga så jag har gått över till blåbär nu.
Ha det gott!

Tony sa...

Låter som en riktigt skön sommar så här långt!

christian sa...

Tur man inte har ett sånt jobb, får svindel bara jag ser bilden....