tisdag 2 juli 2024

Expertkommentarer från tv-soffan





Visst har jag hållit mig i skinnet och rapporterat ovanligt sparsamt från pågående Euro 2024?! Det tycker åtminstone jag själv. Har funderat på vad det kan bero på och kommit fram till att de flesta matcherna har varit så otroligt tråkiga, otekniska och oinspirerade att det inte gick att skriva om dom utan att bli gnällig och sur. 

Studiosnack
Inte nog med att matcherna fick mig att gäspa, det gjorde studiosnacken också. Nu ska jag medge att jag inte lyssnat på för- och/eller eftersnacket mera än bara några minuter – sammanlagt alltså, men en sak är klar – det har gått inflation i André Pops (svt) och Pär Lernström (tv4) ska hålla sig till underhållningsprogram, alternativt så ska han lära sig skillnaden mellan Slovakien och Slovenien. Frida Nordstrand (tv4) är vassast. 

Kommentatorer/Expertkommentatorer
Chris Härenstam och Glenn Strömberg (svt) är bäst och lirar i en egen division. Lasse Granqvist och Jens Fjellström (tv4) ligger inte långt efter. Dessa två ”konverserar” fotboll. Roligt att lyssna på. Ola Bränholm (svt) är bra och påläst, dessvärre är han  så illa tvungen att dras med Hanna Marklund. Adam Pinthorp och Olof Mellberg gör så gott de kan.

Bästa matchen hittills
Ja, den har jag förhoppningsvis inte sett än. Hoppas verkligen att England, Frankrike, Portugal md flera har mera att bjuda på än…ingenting. Bästa målvaktsinsatser - Giorgi Mamardashvili i Georgien och Diego Costa i Portugal. Att rädda tre straffar i rad – det har jag aldrig sett förut, men det var precis vad Costa gjorde mot Slovenien igår kväll. Man kan väl säga att han räddade en stortjutande Ronaldo… 

Ronaldo
Ronaldo är en gudabenådad fotbollsspelare som har passerat bäst före datum för några år sedan. Ändå underkastade sig hela laget honom, utan att knorra. Och då pratar vi alltså om världsspelare som Bernardo Silva, Bruno Fernandes och Rúben Diaz med mera. Han fick ta alla frisparkar OCH straffen som den sloveniska målvakten räddade. Ja, då tyckte jag faktiskt synd om den annars så arroganta Ronaldo. Eloge att han efter 120 spelade minuter ändå vågade ta den första portugisiska straffen och satte den. 

PS. Som ni ser har bilderna ingenting med inlägget att göra. Det är bästisen Yvonne som är i besök i Dalarna och har besökt Falugruvan och Carl Larsson gården i Sundborn idag. DS.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Maken håller med dej! Tråkiga matcher. Försvarsspel. Han har inte ens kollat klart alla matcher.
Jag gillar att lyssna på fotboll. Richard Olsson är en helt underbar kommentator. Dessutom har jag koll på ( de få) målen några sekunder före tv-utsändningen.
Nu får du några dagars fotbollsledighet.

Ditte sa...

Älskar dina tankar och expertkommentarer från soffan. Har läst högt för maken som ger dig en stor eloge . Och en stor eloge får du givetvis av mig också- Mycket humor! Vi instämmer helt i dina tankar.
Såg nu att Turkiet gjorde mål genast efter avspark. Ska bli kul att se vidare.
Trevlig kväll.

nalta norrland sa...

Jag trodde ju att Du var på vift… dragit från 08a land och tagit semester.
Ofta är väl de där expertkommentator fd fotbollsspelare eller vilken sport de nu kommenterar, de är antagligen inga genier och inte utbildade att prata i tv… förutom att de varit aktiva 😅

Jag har en förkärlek till Dalarna, jag hade hoppats på att vi skulle dra i väg en längre husvagnstripp i år men som det verkar blir det möjligen några dagar, nu handlar det inte om hundvakt utan ekonomi. Svårare att lösa när diverse utgifter är större än inkomst.

Ditte sa...

Ps! Glömde. Fina bilder från Dalarna och Yvonne.

Hannas krypin sa...

När jag såg Ronaldos tårar fick han för första gången mina sympatier. TV4:as studiosnack är inte mycket att hänga i granen. Jag skäms när jag hör dom. Men de gör så gott de kan med de förutsättningar som de har.

PS: Jag skrev visst också om Costas straffräddningar och Ronaldos tårar.

LillaSyster sa...

Jag trodde att du lämnat Täby och dragit till Dalarna. =)
Synd att inte fotbollen och kommentatorerna varit till belåtenhet. Du får följa Tour de France istället där sköter dig Vacchi och Adamsson sig perfekt!

Guldkryckan sa...

Strömberg med kollega har jag sett lite på instagram, roliga herrar det där, helt i min smak.
Nu har ju jag inte kollat så mycket på fotbollen under detta EM, lite bara men det kändes så avslaget, är nog fler än du och jag som har lite övrigt att önska under ett EM.

Ha nu en fin fortsättning av denna kväll. 🙏

Susjos sa...

Vilka ljuvliga bilder från mina "gamla" hemtrakter! Älskar att besöka Carl Larsson gården! Falu gruva har jag varit ner i 2 gånger, det räcker dock ;-)

Jag somnade igår och såg aldrig klart matchen mellan Portugal och Slovenien, men min man berättade om straffläggningen, och hur duktig den portugisiske målvakten var!

Ha det gott!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Jag håller med om att matcherna är rätt tråkiga men kommentatorerna här i den portugisiska tv-n är allt annat än tråkiga. Bara att sitta och lyssna på dem är ett helt nöje.
Ja, nästa match för min del blir Portugal- Frankrike...du ser jag har blivit smittad..och vår Lill-Ronaldo på terrassen bredvid har blivit en liten Fernandes.

femfemman sa...

Christian Olsson ska det va! Förstås! Fel av mej...!

Stare Ström sa...

Tack för din kommentar hos mig! Och tack för en sammanfattning av sporten! Jag verkar inte ha missat något!

Klimakteriehäxan sa...

Jaså bilden är från Falu koppargruva, jag trodde helvetet brakat lös på din innergård ... :-D
Det har blivit mycket fotboll. Maken tittar, jag sitter nära men pysslar mest med annat, spel etc på mobil och platta. Fast när det blir straffläggning, då tittar jag! Ett grymt avslut efter så många tajta minuter på plan! Men vilken målvakt härom dan, han som tog allt!

Stefan sa...

Jag förstår inte meningen med alla intervjuer och analyser innan matcherna. Jag förstår inte heller tanken bakom alla experter som bjuds in.

TV4 väljer jag bort och sätter på TV:n lagom till match. Reklamen gör mig både irriterad och frustrerad.

Jag håller med om att Glenn Strömberg och Chris Härenstan spelar i en egen liga.

Vidhåller att Tyskland, Spanien eller Portugal står som slutsegrare.

christian sa...

Fina bilder, tur du har vänner utanför 08-området som servar dig ibland.... ;)
Håller med om att många matcher varit tråkiga, tills....igår när Turkiet å Österrike möttes i en fartfylld dramatisk drabbning, målvaktens räddning på övertid kommer att gå till historien!
Vad gäller kommentatorerna tycker jag rent av att Grankvist/Fjällström leder....tycker Glenn är lite väl tjatig ibland å Hanna M......rent ut sagt en plåga, känner sig tvungen att babbla så fort Ola sagt pip, hon är som en papegoja mest .... studiosnacket slopar jag kategoriskt...orka!
Hoppas på Schweiz-Tyskland i final.....

Anki sa...

Har såklart inte några kommentarer angående fotbollen ... men jag gillar Yvonnes bilder från Falun!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Ja nu är det din tid på medierna. Även om jag inte tittar själv så förstår jag dun frustreration. Ibland känns det som vissa får all mediatid? Vissa verkar liksom ha något extra så till den grad, att man tröttnar på dem.

Sen ska man ju inte snacka om saken, men tv är ju även snabba med att kassera folk som råkat göra något "dumt". Tänker på driven mot flera efter me too. Som sedan visade sig inte alls stämma för vissa. Jag undrar fortfarande över hur de kunde gå tillbaka till tv efter den saken. Att blciir så illa behandlad att man fick gå på dagen. Snacka om att döma något innan brotten varit klara. Men blev ett sidospår.

Kul att hon befinner sig i mina hemtrakterm