söndag 28 juli 2024

Skyltsöndag #481

Det är så himla roligt. Nu när vi närmar oss 500 Skyltsöndagar så är det minst tre kompisar, som inte har en blogg själva som mejlar skyltar till mig.  De läser alltså mina och era bidrag och spanar efter skyltar för att vara med. Är så otroligt glad och tacksam för det:-)

I valet av kvalet
Men, det betyder ju att jag måste ”välja”. Vill inte lägga upp tio skyltar/bilder varje Söndag, ingen (läs: jag) som orkar ta in en sådan mängd, och jag vill inte välja bort mina egna skyltar heller, för då blir det ju fel. Snacka om I-problem. Så den här Skyltsöndagen blev det så här. Enjoy!

Har nog besökt min lokala Ica minst hundratals gånger, men måste medge att jag aldrig sett den här skylten, trots att den ju är bautastor. En nödutgång säger skylten ovanför dörren, och det säger väl den stora skylten också. MEN texten ”dörren är daglarmad, använd kortläsare” säger nåt annat. Dörren är alltså inte nattlarmad, men åt andra sidan stänger matbutiken klockan 22. Så…

Den här söta skylten hittade jag på parkeringen hos min lill-ICA. Gulligt, eller hur;-)

Att vi människor kan gå in i väggen är ju inget nytt. Men robotgräsklipparen Andreas verkar ha gjort samma sak;-) Tusen tack Yvonne för bilden från Taxinge Slott.

Veckans höjdare. Även den här bilden är ett bidrag från bästisen Yvonne. Skylten finns att beskåda (och tolka) hos Bauhaus i Länna.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

23 kommentarer:

nalta norrland sa...

Gillar toalettskylten 👍
Så kul att Du engagerat Dina vänner att bli skyltjägare.

Anonym sa...

Sist jag köpte ny toastol så gjorde jag det just i den butikskedjan men ingen sådan rolig skylt. Ja, vi går mot 500 med stormsteg. Härliga problem du brottas med. Ha en bra kväll, här har åskan gått en stund, men nu skiner solen igen.

LillaSyster sa...

Nä, jag är inte anonym.....

Ditte sa...

Härlig skyltning! Och visst är det roligt med olika skyltar. Skrattade gott åt ditt bidrag idag. Jodå, oftast gör jag det. Din lokala ICA med sin nödutgång. Undrar hur de tänkt. En larmad nödutgång....
Gräsklippare som gått in i väggen har jag sett lite nu och då, dock ingen med ett egennamn.
Toaletten är verkligen en höjdare. Kreativa tankar.

byblixtra sa...

Det var en rejäl skylt på dörren men nu funderar jag lite och hoppas att stora nödhandtaget låser upp dörren utan kort.
"Shake me!", var en skylt i det mindre formatet.
Helt klart har roboten gått in i väggen, och de kan göra lite av varje de där robotarna. Om jag sitter ute och roboten är ute och klipper, så nog kommer den och klipper där jag är, det är nästan 100%-igt och jag skojar inte. Ska nog fånga den på film nästa gång så att jag har bildbevis. :-D
Grannens robot heter Lennart. :-)
En toppenskylt på Bauhaus. Klart och tydligt var man köper respektive lånar toalett.

Det är roligt att du får skyltbidrag, för du får stor spridning av skyltar men kan ju förstå att det också kan vara ett dilemma men tycker att du får till en bra mix och balans. Kul också att de besöker våra bloggar och de behöver inte vara blyga utan får gärna lämna en kommentar. :-)

Guldkryckan sa...

Kul att du får lite bidrag i skyltväg, fina vänner det minst sagt. :)
Det där med dag och nattlarmad lät ju suspekt men du hade nog den rätta förklaringen där antar jag.

Stackars Andreas. ;)

Ha det bäst Bp.

femfemman sa...

Man kanske får sitt namn ingraverat i toalettstolen om man köper. För ta med sig hem låter jobbigt...Go kväll!

Äventyret framtiden sa...

En trött Andreas, kan jag tänka mig som har klippt gräs lite väl mycket en regnig sommar som ni har haft. Gräset växer...
Bra vänner har du som är med dig och skyltar på olika sätt från olika håll.
Bra skyltar får du också!

Jossu sa...

Jag känner igen mig med i-landsproblemet att välja bilder. Samtidigt som jag egentligen inte vill ha en massa bilder så kan jag känna att min upplevelse av en plats inte blir komplett utan vissa bilder, och när jag valt klart så är det likt förbannat en massa bilder i inlägget.

Stackars Andreas. Men snart får han förhoppningsvis återhämtning och kan ladda batterierna.

Klimakteriehäxan sa...

Gillar toaskylten!!! Nån på Bauhaus har humor!

KajsaLisa sa...

En väldigt kopierad skylt. Undrar just var originalet till den vita gubben hänger.
Personlig regskylt på en gräsklippare var väl att ta i :)
Jag tror jag väljer alternativet låna. Man hinner ju kissa på sig innan den är installerad.
Länkar upp dig nu.

Susjos sa...

Kul att du har så många skyltar och skyltvänner som hjälper dig!
Yvonne har verkligen lyckats hitta roliga skyltar, Andreas robotgräsklipparen och den roliga toalettskylten!
Dina skyltar är inte dumma de heller!

Tack för att du håller i skyltsöndagen, kramar från en trött Susjos i Tällberg!

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Härliga skyltar du hittat och fått av vänner! =)
JA dessa namn skyltar finna ju lite varstans att köpa i plast, har sett flera som har det på barnvagnar mm.. Festligt om inte annat =)

Hoppsan smart av Bauhaus att skämta till det med denna Toalett skylt - Köpa/Låna.. haha.. ja den som inte förstår hinner nog kissa på sig en sådan gång, eller så använder de en Toalettstol vars inte är inkopplad.. haha..

Nu är mitt rätta bidrag uppe, även att det blev lite sent..
Ha en fin vecka! =)

Stefan sa...

Favoriter blev gräsklipparen och toaletten :)

Trevliga skyltar behöver inte alltid vara ens egna, så länge de är fångade av vänner som skickar. Hittar man dem via gratis bildbanker på nätet blir det dock lite trist

Åke sa...

Jo en nödutgång har jag påpekat att alltid letat upp och memorerat när man ger sig in i en stor lokal eller som hotell, bio osv för min dotter som liten. Det har räddat många liv den skylten. Bra att du påminner mig om robot gräsklipparen, jag har nämligen köpt BMW emblem för att sätta på min grannes som navkapslar. De åker Mercedes nämligen :) Veckans höjdare var suverän :)

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Haha först tänkte jag kommentera nödugången för den kändes aningen förvirrande. Är man i nöd vill man ju inte ha tusen alternativ tänkte jag. Men så kom sista med toalettskylten som definitivt påvisar någon i nöd?! Man ska alltså först gå till toaletten, sedan gå för att låna nyckeln, och sedan tillbaka till toaletten? Nöden har med andra ord en lag 🙈🤣. Får hoppas personen som ska dit inte ätit något olämpligt eller är akut kissnödig.

christian sa...

Alltså du å detaljer....den där lilla plutteskylten...suverän!
Kanske både ägaren å gräsklipparen har gått in i väggen?
Sista skylten är en riktig höjdare, det är ju så kul när folk tänker till å samtidigt har lite humor.... :)

Paula sa...

Haha, toaskylten var ju fyndig så det räcker!Andreas verkar ha dålig orienteringsförmåga, och shake me (baby) var ett kul fynd! Nödutgången torde ingen missa! Visst är det skoj när man får bidrag från kompisar! Jag kan aldrig tro att du slutar när vi nätt 500 inlägg! Så kul som vi har det!

Mias Mix sa...

Toaskylten var grym!! Och visst är det festligt när man helt plötsligt ser en skylt en något annat på en plats man varit på tusentals gånger. Gubben på dörren var ju ganska stor om man säger så...
Sitter i skuggan i trädgården på vårt hotell nere i Alsace nu. Smuttar på lite vin och har det bra. Angående bada så är det inga problem med foten, har inget gips eller bandage så det är bara att stå och gå som är problem. Så idag besökte vi ett par små byar här men på sista stället satte jag mig på en restaurang med en glass medan min man gick upp till en borg i bergen. Djurönäset var toppen denna gång :) Ha det bra. Hoppas ni har lika soligt som vi :) Kram

Hannas krypin sa...

Sista skylten var ju bara så bra. Tydligare kan det inte bli. Andreas som gått in i väggen var också lite rolig.

Carita Liljendahl sa...

Helt super att du får skyltar och bidrag av vänner som inte har bloggar själva. Jag får hoppas att jag också någon dag får sådana, kanske jag ska efterlysa via bloggen och/eller Facebook!

Anki sa...

Kul skyltar du hittat! På vår gräsmatta här bakom huset går en robotklippare ... vi har döpt honom till Åke :)

Carita Liljendahl sa...

Skojig toaskylt - toppen!
Och kul med ett namn på en gräsklippare, fint skyltat av dig som vanligt igen!