söndag 7 juli 2024

Skyltsöndag #478

Börjar dagens bidrag med att skylta för en kompis som läste gårdagens temainlägg "Hoppa på tåget". Det skulle ha innehållit en kyrkorgel, men jag hade bara bilder på utsidan av Uppenbarelsekyrkan. Kompisen mejlade kyrkorgeln. Så varsågoda:-) Kyrkorgeln är lika mäktig som självaste kyrkan. Blogglandia är fantastisk:-) Tusen tack:-)

Daves bidrag
Visst mejlade Dave några skyltar till dagens Skyltsöndag, men för att vara ärlig förstod jag varken skyltarna eller hans förklaring. Googlade visserligen, men nej, jag fick inga svar i cyberrymden heller. Så idag blir det bara veckofärska egentagna skyltar. Enjoy! 

Ett nytt snabbmatställe har öppnat i lilla Enebyberg. Och det måste jag ju testa. Valde en kebabrulle och det valet var inte lyckat, då kebaben inte smakade någonting. Tyvärr. Jag kan ju inte ha tur jämt;-) Bilden visar förresten 42 skyltar;-)

En av blomsterhandlarna i Täby Centrum har utökat sin djurskyltning från katter till hundar. Rätt söta saker faktiskt.

Den bilen en Chevrolet Corvette var riktigt häftig. Svart mattlack och en personlig nummerplåt som kan stå för en massa olika saker.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här. 

PS. Be prepared! Imorgon blir det ett fotbollsinlägg:-) DS.

17 kommentarer:

nalta norrland sa...

Bra skyltat. Kebab äter jag inte, har smakat och kände NEJ‼️
Regn regn och regn himla trist sommarväder.
Idag hänger jag på och skyltar 😊
Igår var vi på utflykt 🤩

En vanlig man sa...

Har den perfekta skylten till dig BP.
https://vanligman.wordpress.com/2024/07/07/med-krona-och-allt/

Guldkryckan sa...

Längesedan jag åt en kebab nu men jag minns att den var god iallafall.
Trist med en kebab som inte smakar något, då vet man till nästa gång.
Rejäl orgelbild, funkar för mig. 😀

Ha de fint.

byblixtra sa...

Det var en imponerande orgel!
Stort utbud på matstället men trist att kebabrullen inte smakade bra.
Bokstaven Ö är ovanlig på registreringsskyltar och det här är den första jag har sett via dig. :-)

Susjos sa...

Det var ingen dålig orgel i den kyrkan! Snyggt att du fick en bild på den!
Kebab brukar vara gott, trist att den du fick inte smakade nåt, men skyltar hade de!!!

Söt djurskyltning på hundarna också...

Corvette är ju en bil som jag gärna vill ha, det var ju Pamela i serien Dallas som hade en svart corvette, efter att ha sett den så var jag såld , haha!

Ha en fin söndagkväll, har det blåst galet mycket i Täby idag också?!
Kram

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Men så härligt färgrant denna kyrka var från insidan.. Vilken himla tur du hade som fick bilder skickade med Kyrkans orgel! :) Den var ståtlig må jag säga! :D

Skyltningen var toppen - Men jag äter absolut inte kebab.. haha.. har provat några gånger. Mwn icke det faller mig inte alls i smaken och samma den där kebabsåsen, usch o fy..

Önskar dig en fin söndagskväll! Här blåser det så hemskt kallt - sommarens värme får mer än gärna komma tillbaka - Det är väl inte höst redan, med det första höst språnget?

Kram

Susjos sa...

Jag igen....vi har ett fungerande utedass här i stugan! Får ta en bild på det ( alltså inte innehållet ,haha!) och visa upp på bloggen!
Kram

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och apropå "tramsblogg" som du skrev igår, så ansluter jag mig inte till dessa tankar. Icke!
Verkligen en vacker orgel och Uppenbarelsekyrkan är ju så vacker med alla glasmålningar. En kyrka som är ljus och välkomnande. Inte fallet med alla kyrkor.
Log när jag läste om kebab. Har de senaste dagarna lyssnat på Magnus Uggla och en av hans senaste bitar "Bästa kebaben i hela stan"- Så det var inte denna. Men en kan inte lyckas för jämnan.
Kul att det nu också fanns hindar i skyltningen. Jättesöta.
Bilen, en Corvette, är ju en klassiker. Minns en ungdomsförälskelse som hade en Corvette och sedan bytte den till en MG Midget. Blev sista året i gymnasiet hämtad i någon av dessa på lördagarna efter skoldagens slut. Roliga minnen.
Förbereder mig redan nu inför morgondagens fotbollsinlägg-

Hannas krypin sa...

Åh vilken maffig kyrkorgel! Matchar verkligen kyrkan i föregående inlägg. För visst hörde de ihop eller fattade jag fel? Dom där hundarna var ju för söta. Trist att kebaben inte motsvarade förväntningarna. Ser fram mot ditt fotbollsinlägg!

Äventyret framtiden sa...

Jisses anåda som man säger på Åland. Vilken orgelskyltning det blev hos dig idag...och hundvalparna är näpna..ligger stilla och så skäller de inte alls. Bra så.
Det är längesen jag åt en kebab, men jag minns att den var god.

KajsaLisa sa...

Vilken häftig bild på på orgeln. Hur kan man misslyckas med kebab, nästan omöjligt. Vilka praktiska hundar, ingen kloklippning, dyra veterinärbesök eller något annat.
Länkar upp dig nu.

Åke sa...

Vad fint du kompletterar orgeln :) Nu pratar vi högt i tak, och vilket ljus, riktigt vackert. Kebab har jag ätit en i hela mitt liv och aldrig mer... vilken himla fin djurskyltning :) Lövan gillas skarpt. Det var lite rolig info att läsa on bilen, tex att den är en importerad, årsmodell 2006 ägaren heter Löfgren och var förut gul :)

Mias Mix sa...

Många skyltar i en, bra jobbat. Gillar inte kebab och inte mycket snabbmat alls för den delen. Juruskogs hamburgare är goda.
Och jag tycker dina egna bilder på kyrkan var riktigt bra men självklart roligt att få se själva orgeln också :)
Skyltdjuren är supersöta! Och på tal om hundar. Du frågade om valpen. Det är en staffordshire bullterrier. Jag blev inte alls glad när de skulle köpa en sån eftersom det är en kamphund. Men nu har jag läst på och pratat med hundmänniskor och det är 300 år sedan de avlades till kamp. Nu avlas de som familjehundar och är tydligen väldigt ociala och bra barnhundar. Dotterns granne är hundförare inom polisen och han tycker rasen är jättebra för barn så jag litar på honom och håller tummarna att det blir bra.
Ha en ny härlig vecka!

Anki sa...

En imponerande orgel!
Kebab brukar smaka bra, men en smaklös dito är inget som lockar
Snyggt skyltat ... och många skyltar blev det :)

christian sa...

Man kunde väl ana att orgeln skulle vara mäktig, men det här överträffade mina förväntningar, en enorm bild!
Matstället imponerar inte....har märkt/erfarit att ju fler maträtter desto sämre kvalitet....oftast.....
Mitt fotbollsinlägg kommer också idag....trots att det skulle kallas "Glad måndag".....

Ha det gött!

Paula sa...

Jag försöker fortfarande förtränga hur dyrt det blivit med en hamburgare! Jag äter sällan ute, och för mig är en hundring ett rimligt pris, men det verkar ingen annan tycka. Numera får man punga ut en femtiolapp till, huva!
Så gulligt att du fick ett bidrag till kyrkorgeln, jättefin!
Corvetten är coooool
P.S. Ber om ursäkt att jag hoppar över dagens fotbollsinlägg,

Carita Liljendahl sa...

På den där matlistan finns så mycket att det hade varit svårt att välja. Också svårt att läsa skylten men den kanske blev liten på bild och texten är större i verkligheten.