söndag 21 juli 2024

Skyltsöndag #480

Dagens urval av skyltar är en riktigt rolig blandning utan röd tråd. Ungefär som jag brukar skylta alltså. Återigen visar jag två skyltar som inte är plockade från FB eller liknande utan är tagna irl av bästisarna Yvonne och Dave. Enjoy!

Halloumi är inte bara en ost som tillverkas på Cypern av fårmjölk, namnet är ett varumärke också. Så Halloumi som är producerad i andra länder får kallas något annat. Norrmejerier kallar varianten för Norrloumi. Närproducerad - knappast, men kul att min lokala ICA satsar på inköp från Norrland!!!”Bara Snus” heter mitt utlämningsställe nuförtiden. Bloggade ju om Skandinavien största och enda snusställe här. Smart tänkt av den sympatiska ägaren med tanke på den här artikeln.

Feldts Tivolikiosken är ett känt café i Halmstad. Kolla även skyltarna på ljusstolpen.

Veckans höjdare 1. Som jag skrev här ovan – den här skylten är inte plockat från FB eller annan media. Den stirrade Yvonne på när de fick punktering under semestern i Skåne. Japp, hon envisades med att köra upp bilen på rampen av bärgningsbilen. Stort tack Yvonne:-) Jag uppskattar verkligen att du tänker på min Skyltsöndag i en nödsituation:-)

Veckans höjdare 2. Tror det eller inte, men av skyltarna att döma är det här sneda huset bebott. Det finns i en by som heter Ironbridge, där västvärldens äldsta järnbro finns. Bron invigdes 1779. Sedan 1934 är bron avstängd för fordonstrafik men alltjämt öppen för gående. Marksättningar var rätt normala på 1800-talet och de flesta hus rasade så småningom, men inte det här. Läs mer här. Riktigt intressant läsning faktiskt. Thanks a lot Dave.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Tycker man ska köra med varor ifrån fosterlandet lite mer, finns mycket upp i landet som är intressant, fast det kanske blir för dyrt?
Konstigt att det blir billigare ibland att importera från annat land än att köpa in av våra egna producenter, men så är det ju...mindre tillverkningskostnader och löner i andra länder många gånger.

Fint namn på ett utlämningsställe tycker jag, har en lugnande inverkan på undertecknad snusare. ;)

Lutande hus är ju unikt och intressant många gånger, bäst att snöra fast sig i tv-soffan. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.


LillaSyster sa...

Oj oj oj huset välter snart.....
Har också kört upp eller snarare blivit vinschad upp på bärgaren- så tacksamt att de finns. (Det var en kall vinterdag under pandemin då glödningen gav upp på jeepen - det var enda sättet att ta hem bilen- jag hade trälat länge med att försöka få igång den efter jobbet. Men det blev till sist bärgaren som körde hem och lastade av mig och bil på gårdsplanen.)
Läcker lyktstolpe. Supersnyggt skyltat.
Ha en skön kväll på balkongen!

femfemman sa...

Konstaterade att Feldts i centrala Halmstad har stängt ner. så tråkigt med "döda" affärslokaler. De har öppnat i ett samhälle en och en halv mil från staden. Fantastiskt , säger en del. Inget att ha, säger andra. Jag har aldrig varit imponerad av Feldts produkter. Tror att det är en generationsfråga. Go kväll!

byblixtra sa...

Trevligt att Norrmejeriers Norrloumi säljs i dina trakter, jag har för mig att de har kallat den för grillost. :-) Men osten är ju mer lokalt producerad än om osten kommit från Cypern. :-)
Ja, där vet man vad som säljs i den butiken. (Bara snus).
Det är gerillastickning på lyktstolpen.
Coolt av Yvonne att köra upp bilen på bärgningsbilen och cool skylt också. :-)
Man undrar ju hur det är att bo i sneda huset? Upp- och nedförsbacke i typ vardagsrummet? :-)

Äventyret framtiden sa...

Norrloumi, jätteroligt att det tillverkas sådan ost i Sverige. Haloumi är god som grillad, men i övrigt är jag inte särskilt haloumifrälst. Godast är den på Cypern. I mitt tycke.
Fint med vänner som delar med sig av så fina skyltar. Roliga skyltar, sneda husskyltningar...
Bravo!

Hannas krypin sa...

Oj, det buset hade jag inte velat bo i. Skulle vara rädd varje dag för att det faller sönder. Måste kolla in länken.

Susjos sa...

Vilka härliga skyltar du skyltar med idag, huset är ju helt fantastiskt!
Och tacka Yvonne för coola skyltar, inte minst "Välkommen ombord" på bärgningsbilen ;-)

Kul med Norrloumi, den vill jag prova!
Får kolla in dina länkar om snuset!

Ha det gott!
Kram

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Du bjuder på många bra skyltar idag, lyktstolpen med många småa skyltar, känner igen det där huset (el kanske det var ett annat?) Men frågan är hur sneda golven är då huset lutar så där? Blir svårt att möblera om de glider runt..haha..

Fyndig skylt på Bärgaren.. Ja det är tur dom finns för det var bara här om veckan jag fick anlita bärgaren då jag fick fel på bilen. :P

Fyndigt namn med Norrloumi - Halloumi är väldans gott att grilla, men för att inte förglömma då vi ändå är inne på Får så är Fetaosten jättegod i sallader, ja till lite av varje.. Brukar göra Grekisk sallad hemma då ska man ha Fetaost =D

Bara suns - Ja det håller jag med på - Rökning är inte bra alls..Snus håller rent från bakterier och skadar inte tänder eller tandköttet. Min Tandläkare är innerligt glad för snusare i jämförelse till rökarna.

Detta har gjort att jag sällan behöver gå til tandläkaren! =) Men jag snusar det vita snuset - Ingen tobak, bara nikotin.

Önskar dig en härlig början på veckan! Mitt bidrag är nu upp länkat, bättre sent än inte alls!
Kram

Marita sa...

Det var där man hittade en granat för någon vecka som polisen tog hand om. Förmodligen har det samband med den man hittade i Hägernäs. Samma ägare? Fick lite info av en som bor i huset.

Carita Liljendahl sa...

Men skylten och namnet på utlämningsstället är fyndig :)
Glad måndag när jag läser detta!

Paula sa...

Haha, jag som redan är lite yr i bollen håller ju på att trilla när jag ser det sneda huset! Undrar hur man möblerat så inte stolarna glider iväg...
Norrloumi var ett smart namn, vet att en del kallar sin halloumi för grilloumi. Knepigt med namnskydd men det är ju så det funker. Härligt med vänner som förser dej med skyltstoff!

Klimakteriehäxan sa...

Älskar halloumi, ska absolut pröva den svenska om jag ramlar över den. Att bli hälsad välkommen ombord när man ska bogseras ... njaaa ... Sneda huset vill jag INTE bo i. Bra skyltat!

nalta norrland sa...

Bra skyltat 👍
Rasrisken verkar överhängande 😅
Jag handlar oftast norrländskt när det går… väljer svenskt före utländska matvaror.
Nu har jag landat hemma efter ha gått fyra dagar på marknaden 😅
👋

Anki sa...

Bra med bästisar som gör allt för att hjälpa till med Skyltsöndag ... heja Yvonne!
Oj ... så snett! Undrar hur det är att gå där inne ...