söndag 3 mars 2024

Skyltsöndag #460

Idag bjuder jag er på en aningen annorlunda Skyltsöndag. Må hända att den till och med innehåller ett rekord, men jag är inte helt säker;-) Enjoy!

Bästisen Yvonne och jag som båda två är så långt ifrån PK man kan komma, brukar ibland diskutera vad som är "inne" nuförtiden. Och ordet "hållbarhet” är definitivt ett ord som får oss att se rött. Väljer man de här äggen gör man alltså ett hållbart val. Nu har det gått för långt!

Norrlandshelg hos min lokala ICA. Älskar ju renkött och provsmakningarna i butiken gick inte av för hackor.

Det är Åsa D. som uppfunnit ”tävlingen i tävlingen” alltså max antal skyltar i en enda bild. När jag besökte mitt postutlämningsställe Direkten i fredags för att hämta ut ett paket, såg jag att ägaren bytt inriktning från godis-/tobaksbutik till snusbutik. Han har för avsikt att ”bli rik”, då svenskarna köper snus för runt sju miljarder kronor per år (2022). Han berättade stolt att han erbjuder kunderna ”Nordens största urval av snus”. Jag tror honom och önskar den sympatiska butiksägaren lycka till. Nej, jag iddes inte räkna alla snusskyltar i butiken;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jösses vad burkar och vad pengar han ligger ute med tills det är sålt....
Ha en bra kväll, jag har åkt skidor hela dagen.....i soffan är väl bäst att tillägga =)

femfemman sa...

Hållbart för framtiden. Förstår inte vad det är för problem med det. Sen är det ju en betydligt mera allvarlig sak, att så få ... och då menar jag till stor del makthavare... har fattat hur illa det är. Jag orkar inte tänka på det längre, men tänker ofta på hur det ska bli för barnbarnen.

Trodde att man var sitt snus troget. Maken har snusat ettan i femtiofem år. ( skitäckligt med snus tycker jag)
Även då jag var rökare, så var det ett par märken man köpte. Gul Blend eller Malborou Light. Så det där med en massa sorters olika snus, det fattat jag inte heller.

God kväll!

Åke sa...

Hållbart helt otroligt vad de kan hitta på, vart får de allt ifrån? dtt är väl inte "glöggen" :) Snus... nä fy för snus, sist jag köpte en dosa röda lacken för 1,25:- med en tjejkompisen Marie fick jag hänga ur vår koja som vi hade byggt över en bäck och kräkas. året var nog 1970 :) Trevlig söndagskväll på dig!

Klimakteriehäxan sa...

Du milde tid - att det ens existerar så många olika sorters snus! Svårt att fatta tycker jag! Men rekordet måste härmed vara ditt.

nalta norrland sa...

Sitter och fryser om händerna och fötterna 🥶 jo yes jag dotter inomhus i soffan framför tvn 😜 nyss ätit fish & chips från korvmojjen, helt okey även om jag har ätit godare 😅
Jag har en vilodag idag 😜
Bra skyltat och mängden snus är ofattbart 😮‍💨

Guldkryckan sa...

Jodå, snuset kommer mer och mer efter att det där ”vita” snuset kom, för mig är det inte riktigt snus men strunt samma.
Det är mer och mer människor som går över till snus istället för cigaretter.

Hållbarhet, för framtiden då antar jag, jomenvisst, säkert bra men jag går efter priset i kombination med om det är ett djur inblandat, om djuret har det bra innan jag får produkten så köper jag.
Är det detta som är hållbarhet så funkar det för mig.

Ha det nu bäst Bp. 🙏

Äventyret framtiden sa...

Mera hållbart säger jag, men skulle gärna ha sett ett ekologiskt märke på det hela också, ett certifierat sådant. Förstår inte varför du blir arg men som vi har sagt redan tidigare många gånger om. Vi är olika, vi tänker olika.
Jag tänker mera hållbart och mera hållbart tänk också!

Snus, milda limpa så många olika märken och skyltningar där Du tar priset med tanke på tävlingen i tävlingen.
Säger som LillaSyster, så mycket pengar innehavaren ligger ute med innan allt detta är sålt. Men snus går åt har jag förstått.

Lillian "sognafaret" sa...

Nå må Rudolf komme seg hjem til Nordpolen for å lade opp til neste jul.

Ditte sa...

Oj! Vilka mängder av snus! Pust! Ja , här blev det mängder av skyltar och att räkna dem...Icke.
Ja, detta med hållbart. Kan också bli trött på ordet och när det används.
Hållbart när det kommer till djurhållning tycker jag är "fel" ord. Sen att jag tycker att en inte behöver konsumera mängder av påskpynt, tomtar och en massa annat. Och kläder - bara för att. Kan bli vansinnigt irriterad på dessa bloggar som de med "influensa" driver och där det bara går ut på att köpa och konsumera. Och att de som klickar på alla länkar inte kan ha tänkt efter innan.

KajsaLisa sa...

Det där med äggen var ju veckans floskel. Dessutom så tappar man dom i golvet så är dom inte speciellt hållbara. Det där med provsmakning var ju synd att man missade.
Herregud trodde det var en sminkhylla först.
Länkar upp nu.

byblixtra sa...

Se där, Norrlandshelg på ICA-butiken med Polarbröd och renkött. :-)
Gillar renen.
Helt klart ett skyltrekord! Tänk att det finns så många sorters snus?
Det blev en sen skyltning idag.

Hanneles bokparadis sa...

har vandrat i fjällen för tio år sedan, köpte tunnbröd igår. Men… när jag var ung och fattig så fick min dåvarande sambo 2 kg renkött som som julklapp på jobbet, januari åt vi renkött på längden och på tvären… har inte ätit det sen dess.

Anki sa...

Hoppsan ... jag missade visst att det var tävling med antal skyltar ... och tänk så många olika snussorter det finns!
Renkött är verkligen gott ... kan väl bara drömma om att det blir ett sånt tema i min ICA :)

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Hejja dig BP! Troligtvis vinner du detta.. för varje stående stock innehåller 10 dosor snus.. Men för skoj skull skall jag räkna dem alla! en ärligt tror jag detta slår mitt bidrag! Återkommer efter jag räknat dem! :)

Ha en fin vecka! Kram

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

GRATTIS BP!!

Du slog mig med hästlängder! Ge aldrig bort din vinst bara för att du ej räknat dem.. Det är HELA 2888st Snusdosor inkl märkningar och alla de skyltar som syns i bilden.

Nu blir det ut på ny jakt.. Även att jag hade ännu en med högt antal skyltar - så leder din skyltning!

Kul att du tog hem detta! Får väl se när någon slår ditt rekord!!

Kram

Monica sa...

Otrolig mängd snus i olika utförande, såg snyggt ut ändå även om jag förstår noll av det behovet.

Och heja dig, hållbart på ägg blir något som kanske kan lura någon. Inte ekologiskt foder heller för i sådan ekologisk uppfödning är det mycket färre höns som trampar och naggar på varandra.

Den största producenten avlivade förra året 1.9 miljoner höns, det gick inte att sanera sjukdomar hos dem.

I övrigt kan man tänka så trångt de har det de stackars liven som är mycket intelligenta djur och individuella och med stort rörelsebehov. När de efter 1 1/2 år blir mindre produktiva avlivas de och nya köps in. Ca hälften blir också "manliga" när äggen kläcks och de läggs direkt i en kvarn så är de ur världen.

Ganska obehaglig uppfödning och så roligt det är att se höns på en gård där de blir som husdjur och mår bra. Spankulerar omkring, hälsar på folk och "pratar". Det har blivit en enorm industri med denna äggproduktion och inget tänkt för hönsens bästa.

christian sa...

Kära nån vad snus.......hur är det möjligt att folk köper allt detta?!?
Håller med vad gäller att vara pk, sen är ju frågan om man överhuvudtaget kan skylta med "hållbar" vad gäller ägg, jag menar, man behöver ju knappt känna på dem förrän de går i kras.... ;)

Paula sa...

Oj så vackra skyltväggarna blev med så många olika snusfärger! När mina tjejer slutade röka började de snusa istället, nu har dottern lagt ner det också, medan Paulina fortfarande snusar, men mycket mindre. Billigt är inte snuset heller, men någon last har vi väl alla...o vissa har fler...ähum

Carita Liljendahl sa...

Paradiset för en finländare som snusar skulle det där ju vara. I Finland får man inte köpa snus och jag brukar nuförtiden inte säga till allt för många om och när jag åker över till Sverige - för då kommer ofta frågan "kunde du köpa snus till mig" och då det även på fartyget, med mindre urval än här på bilden, är en djungel... så har jag börjat säga att jag inte köper. Svårt att veta vilket de vill ha, påse eller lössnus. Och man ska ju köpa för eget bruk. Och jag använder inte snus. Tycker det är lite äckligt... :)