fredag 22 mars 2024

Färgsprakande ”Fem en Fredag: Vecka 12 - Fem


Färgsprakande
Som ni vet älskar jag asiatisk mat och håller just nu på att äta mig igenom Gimas meny. Under veckan blev det en Bentobox som gott och väl räckte till två färgsprakande middagar.

1. Vilket ord på fem bokstäver beskriver ditt humör? Glatt.

2. Vilka fem ord beskriver planerna för din helg? Skattedeklaration; fotboll x 2 (vänskapsmatcher England-Brasilien och Frankrike-Tyskland); tvättstugan; ”Hoppa på Tåget”; Skyltsöndag).

3. Nämn fem adjektiv för att beskriva din vecka. Lugnt, lat, "osoligt", regnigt, kallt.

4. Vilka fem saker ser du i din närhet? Laptop, högtalare, skrivare, datamus, iPhone.

5. Vilket av dina fem sinnen är starkast? Helt klart lukt, tätt följt av smak.

LillaSyster är upphovskvinna till "Färgsprakande fredag". 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

16 kommentarer:

Anni sa...

MUMS, vad det ser gott ut :-)
Helgen tycks ge en blandning av nöje och sådant-som-måste-göras.
Intressant att ditt luktsinne är starkast (mitt också), visst är du rökare?
Önskar dig en trevlig helg och bra utdelning på deklarationen.

christian sa...

Alltid lika roligt att läsa dina svar på "5 en fredag", verkar vara kul tema ....kanske man skulle hänga på där också....
.....en annan ska väl se på "töskarnas" försök att bli nåt inom fotbollsvärlden igen, annars är det ju hockey för hela slanten (hela tiden) som gäller så här års....
Vad gäller maten skulle jag gärna inmundiga de två övre rätterna, ja å ris går ju an, men det där längst ner till vänster...nä tack!

Ha en skön fredag!

Ulla-Britt Hede sa...

Låter trevligt Beate❣️

LillaSyster sa...

Mmmmm! Det var längesedan jag åt en Benotlåda, den som fanns här förr på det första sushistället såg inte riktigt ut sådär, antar att det är upp till varje restaurangägare att sätta sin egen prägel på det. Tack för det spraket och kul att läsa dina svar. Jag fixade deklarationen i veckan. Men jag fick allt be om hjälp av vårt bokföringsföretag, det var ju stört omöjligt att få dit en bilaga då skv gjort om systemet, kan säga att det var bättre förr.....och det tyckte hon på bokföringen också, hon hade ett sjå. Det var så att jag funderade på att skicka in pappersblanketter till dem. Ha nu en fin kväll, här kan man nästan blåsa bort.....kom in nyss efter en kort promenad.

Mrs Calloway sa...

bentoboxar kan en köpa helt underbara i Japan. visst, ja, en ska deklarera också. lukt är bestämt också mitt starkaste sinne

Ditte sa...

Asiatisk mat är en stor favorit även här. Kul att du nu testar dig igenom utbudet på restaurang Gima. För egen del lagar jag mig igenom en asiatisk kokbok jag fått. Dock var det länge sedan jag gjorde sushi men får göra det när barnbarnet Max kommer. Han är suverän på det. Och visst har den asiatiska maten oftast härliga färger-
Kul att läsa dina svar och flera kan jag absolut stämma in i.

Boklysten sa...

Smak är nog mitt bästa sinne,,,syn behöver jag läsglasögon till numera och hörseln börjr det bli lit si och så med. Lukten funkar något så när men är inte helt 100.

Hannas krypin sa...

Din asiatiska mat ser alltid så god ut. Till och med sushi som jag inte ens gillar. Härligt att du är på gott humör idag!

Guldkryckan sa...

Asiatisk mat går hem även hos mig, än så länge har vi inte det på foodora hos oss men någon gång hoppas vi ju. 🙏👌

Ha de gott Bp.

femfemman sa...

Det ser gott ut! Och rikligt tilltaget.
Underbart med glada människor. Lukt är ett väldigt speciellt sinne , tycker jag. En lukt kan "återföra" en till barndomen och dess minnen.

Äventyret framtiden sa...

Skönt med glatt humör!
Bara det är färg!
Luktsinnet lär vara det starkaste sinnet hos människan har jag läst någonstans.
Då syns vi imorgon då, ser jag, ombord på tåget. Kul!

nalta norrland sa...

Har faktiskt aldrig ätit asiatisk mat ”på riktigt” finns inte så mycket utbud häromkring… vi har en thaivagn som säljer thaimat nån lördag i månaden men de har typ jordnötsolja i det mesta så jag med min allergi är ”portad” 😅
När jag gick gymnasiet i Örnsköldsvik så hände det att vi åt på china resturangen.

svar Jag tror att om jag ska satsa på antiinflammatorisk kost så är det inte vara att byta ut vissa livsmedel utan det lär vara byte av kost till 100% och mycket som jag nu ”självklart” äter är inte okey. Lite åt medelhavkosten eller paleokost.
Kanske broderat försöka få en tid hos dietist.

Janerik Sundh sa...

Du som är så idrottsintresserad, tittar du inte på slutspelet i SHL? Fotboll är roligare förstås och jag hoppas verkligen att Jon Dahl Tomasson lyckas och att han får tid på sig. Visst var det kul att vi såg samma sak framför oss också. Ha en ljuvlig helg!

Susjos sa...

Mums så gott den där Bentoboxen ser ut att vara, har aldrig hört tala som Bentobox, så jag får googla!

Låter som en bra helg du har framför dej!

Kram!

Paula sa...

Du har bara hemelektronik omkring dig! Men vad mer behöver man, jo mat, och det har du också, så jäkla gott det ser ut! Köpte i veckan en färdigmats-sushi på Hemköp, har gjort det förut nån gång o den är inte märkvärdig men nu tyckte jag inte det var gott alls och lovade mig själv att det var sista gången! Nästa gång slinker jag in på en restaurang och käkar eller tar hämtmat. Jag har inte haft helt osoligt den här veckan, men läser att påskveckan blir bara skitväder,så typiskt för alla som längtar efter ledighet med vårväder.

Carita Liljendahl sa...

Nämen ser man på - vi hade samma humör!
Och ganska samma saker har man intill sig vid datorn fastän jag nu inte nämnde datormusen och högtalarna :)