måndag 4 mars 2024

Glad måndag med Selfie – ”Shopping”


Glad måndag
Bästisen Yvonne har skaffat en ny leksak - en ”reMarkable Paper Tablet med Marker”Hennes första alster som hon skapat med leksaken hamnade i min inkorg i lördags. Och det delar jag så gärna med mig till er. Ett helt perfekt bidrag till ”Glad måndag”:-) 


”Selfie – shopping”
1. Handla med eller utan inköpslista? Innan jag gick i pension använde jag alltid inköpslista när jag handlade efter jobbet. Nu behöver jag inga inköpslistor längre. Kommer ihåg precis allt som jag behöver och villhöver handla. 

2. Den sortens vara handlar jag på nätet. Roliga presentartiklar, receptbelagda och receptfria läkemedel, parasoll, sängkläder, vin, viss elektronik, mascara. 

3. Den sortens vara handlar jag i fysisk butik. De mesta: mat, frukt, grönsaker (vill se och känna); kläder (efter tre misslyckade klädinköp via nätet har jag lärt mig den hårda vägen - vill prova klädesplaggen); skor (skulle aldrig chansa med storlek). Skulle inte heller prova skorna i butik och sedan köpa på nätet. Vill ju att butiker ska överleva. För det mesta köper jag även böcker i butik. 

4. Så betalar jag för mina köp. Nästan uteslutande med kort. Tycker dock fortfarande att småbelopp borde betalas med kontanter. 

5. Den nedlagda butiken saknar jag ofta. Min favvo klädesbutik Desigual. För en vecka sedan gick även en av mina favorit matbutiker Picard i konkurs. Franska Picard öppnade i Täby Centrum den 18 mars 2015. Tre dagar senare gjorde jag mitt första inköp och bloggade om det här. Den affären har jag verkligen ”sponsrat” genom otaliga köp av udda varor typ grodlår, sniglar, anklår, crème brûlée, kammusslor i vin- och grönsakssås, med mera. Sorgligt att kedjan gick i konkurs i Sverige.

6. Den onödiga varan slinker ofta med hem. Onödigt och onödigt. Men sedan några månader tillbaka är det rostade och saltade solrosfrön som jag mumsar i mig. Och när Lidl har italienska veckor köper jag deras ”storpack” Tiramisú med ”riktig” alkohol. Den desserten smakar gudomligt god (här).

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Klimakteriehäxan är upphovskvinnan till ”Selfie”. Glöm inte att skriva en kommentar hos henne med länk till ert Selfie-bidrag här.

17 kommentarer:

Paula sa...

Men nu kvittrar BP minsann, börjar man äta solrosfrö så är man fast, så det törs jag inte längre.....Yvonnes vårhälsning gillas!! Har du ett bra minne eller handlar du ofta? Jag handlar normalt mat bara en gång i veckan, då är listan rätt lång. Trist att Picard fick lägga sig. Det är ju å andra sidan inte så konstigt nu i lågkonjunkturen när det ekar tomt i många plånböcker. O den vanliga maten fortsätter öka i pris. Potatisen som brukade kosta en tia kilot kostar här nu 18 kronor. Fortfarande ett billigt livsmedel men höjningen är ju enorm i procent!

Ditte sa...

Visst var det en glad måndag på lite olika sätt. Här hemma på Söder var det +18 i solen så det blev en stund på balkongen och senare en skön runda- Flera uteserveringar hade öppnat och besökare fanns.
Kul att läsa dina svar på Klimakteriehäxans frågor.
Och visst känner jag igen mig i en del av dina svar.
Nr. 1. Nr.3 delvis; vill alltid se det jag köper och kött , fisk och skaldjur köper jag alltid manuellt över disk.
Helt i nr. 4 och det mesta i nr.5.
Även här har tiramisu från Lidl kommit med hem så delar av nr.6 stämmer också. Lite onödigt hos mig som slinker ner är goda ostar.
Himla kul grej som Yvonne satsat på. Ska läsa på mer...

Hanneles bokparadis sa...

köper mina barfotaskor på nätet, mycket nöjd 🥾👟olika modeller.

Lillian "sognafaret" sa...

Det er en skikkelig glad mandag i dag. Nå er våren her, jeg så grågåsa etter jobb.

femfemman sa...

Så synd när en affär måste läggas ner. Speciellt de med lite annorlunda utbud!
Kläder kan jag köpa på nätet. XL funkar alltid. Ibland kan det t.o.m bli lite rymligt. Det känns extra bra.
Den där Tiramisun låter god. Handlar aldrig på Lidl... trots att de finns I såväl Värnamo, Gislaved som Ulricehamn. Och där är man ju ibland..

Min selfie kommer i morgon. God kväll!

Hannas krypin sa...

Tycker det är så trist när butiker tvingas lägga ner. Onlineshopping är verkligen inte bara av godo. Vilken härlig bild du fick skickat till dig. Den blev jag glad över.

Nilla Tankebubblor sa...

Jag, man vill verkligen att butikerna ska finnas kvar! Jag gynnade faktiskt några av dem idag.

Äventyret framtiden sa...

Jag gör som du, försöker understöda och handla i de mindre butikerna även om jag gör undantag. Men det är viktigt att de mera genuina, små kan överleva.
Vi handlar en del via Amazon i Spanien. Det är mycket behändigt att få varorna levererade ända fram till dörren.
Här har vi inte Lidl ännu men de är på gång...
Tiramisu mums!

Mrs Calloway sa...

det mesta köper en ju i vanliga butiker. och i de flesta fall är det kort som används. men jag tycker att mindre köp borde kunna betalas med kontanter som inte bör slopas. ECCO har skor som passar mig. men finskor måste jag prova noga

KajsaLisa sa...

Tiramusi måste jag testa.

Åke sa...

Tiramisú vart ju klart intressant här med... jag skickar genast in Facit idag :) Mascara!!! Nu fick jag ett bloggtips idag ;)

Åke sa...

Småbelopp: Jag har inte sett en peng på flera år... vad man har med sig ryms ju i telefonfodralet.

Anki sa...

En bra måndag hos dig!
Som alltid trevligt att läsa dina svar ... mina kommer idag :)

Klimakteriehäxan sa...

Hoppsan, jag hade inte märkt att Desigual packat ihop!!!!
Ditt tredje svar skriver jag under, vareviga bokstav.

byblixtra sa...

Fin vårbild som Yvonne har gjort med hjälp av reMarkable Paper Tablet med Marker, som jag inte kände till. :-)

Handlar så långt det är möjligt i butik men det som inte finns att köpa i stan eller Luleå beställer jag via nätet.

Marita sa...

Picard var riktig bra. Trist att du packade ihop.

Carita Liljendahl sa...

Tiramisun ska jag försöka komma ihåg nästa gång den finns på Lidl.
Det blev ett fint kort du fick av Yvonne!
Tack för måndagsbidraget!