torsdag 14 mars 2024

Tråktorsdag…

… i punktform

- Årets värmerekord slogs idag med 9,2 plusgrader, tänk om det hade varit soligt också. Det var det inte. Inte ens nära…

- AI (Artificial Intelligence) kan vara riktigt tråkig, speciellt om en viss republikansk presidentkandidat är inblandad. Det sägs att många svarta (med hög IQ) inte kommer rösta på honom. Då fejkar republikanerna helt enkelt en bild med T och ett antal mörkhyade personer. BBC älskar granskning av bildmaterial och kunde snabbt konstatera att bilden var fejkad. Kolla hans vänstra hand… ”Fake News” hinner ikapp karln.

TryParrotAI är en riktigt rolig sajt, egentligen. Men om resultatet blir det här, så är det inte skoj längre.

- Alltså om man mot förväntan skulle få för sig att få flås utan att jogga/springa utomhus/på löpband kan man ju alltid testa ”No Space? No Problem!” eller ”One-Room Cardio” som jag upptäckte hos Hanna. Nu är jag ju inte den vassaste kniven i lådan, men hur f*n ska jag roa mig inomhus med övningar som jag inte ens vet vad de är. Undantag: "squats". Förresten trodde jag att kardiologi är en medicinsk gren som omfattar hjärtats funktioner och sjukdomar. Och ”burp” var jag helt säker på betydde ”rapa”. Suck.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

12 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Nej om man ska fuska med AI måste man ju se till att man gör det trovärdigt. Jumping jacks är åkarbrasa, high knees, typ springa på stället med höga knän, butt kickers, kicka hälarna mot rumpan. Burpees är dock lite svårt att beskriva med ord. Burpees vill jag slänga ut, fruktansvärt jobbig övning men då tar den säkert där den ska också.... Yes cardio är konditionsträning på engelska. Det stärker ju hjärtat. :-D Tack för länken. :-D

http://hannaskrypin.se sa...

Jumprope har jag ingen aning om vad det är för något. Men man kan ju göra de andra övningarna. Och så behöver man inte göra alla.

Ditte sa...

Ja, onekligen skön temperatur ute idag men visst var det trist grått. Såg glädjande nog några vårblommor på promenaden och visst piggade de upp.
Ja, detta med AI kan ju bli tämligen knasigt med all den manipulering som kommer i dess släptåg. Bra med BBC som granskar noga.

Ja, att träna inomhus kan en ju göra och kanske hade det varit bra med illustrationer till övningarna- - Men nog känns det piggare att ge sig ut ett varv. Men skulle vara kul att se övningarna översatta till svenska.

Susjos sa...

Bra att BBC har koll på fejkbilder!
Nej, jag har inte heller koll på alla övningar med dessa spännande namn, nu fick du lite förklaringar av Hanna ser jag!
Ja, lite värme i luften, men tyvärr ingen sol idag, men Samuel var solen för oss idag!
Kram!

femfemman sa...

Nästan 10 grader! Wow!
USA... Vilket jäkla konstigt land, som inte kan få fram två vettiga presidentkandidater. Två gamla gubbar, varav minst en inte är klok! Vilket folk!
Burpees... skitjobbigt. Inget för oss...

KajsaLisa sa...

Lägger någon ut en bild med Trump så kan man nästan vara säker på att det är skumt, eller så har han ett konstigt lillfinger. :)
Efter allt mitt gymmande så kan jag säga att jag inte känner igen något, men jag lovar att rapa nästa träningspass :)
Tack för länken.

Äventyret framtiden sa...

Denne Trump, helt obegripligt att han ens får ställa upp men med pengar kan man tydligen göra det i USA även om man är åtalad för både det ena och det andra. Milda Moses. AI ja, lite ruggigt på sitt sätt.

Stefan sa...

Om AI är framtiden, är framtiden väldigt tråkig. För alla oss som älskar att fota och leka i Photoshop är AI mer förstörande än utvecklande. AI lär också ta jobben från många, oavsett vad experterna säger.
Titta bara på digitaliseringen och robotiseringen.

nalta norrland sa...

Trump är farlig.
Att röra på sig, speciellt att träna den dagliga balansen är bra.
Snart kan Du sitta på balkongen och chilla, läsa böcker och ha det bra❣️Din årstid är på G.

Elisabeth sa...

Skönt att temperaturen går uppåt, när det snart är dags för hemresa. Trump är jag skeptisk till över huvud taget, där verkar det mesta vara fejk eller egoistiskt. Träna hemma och inomhus gör jag varje morkgon, för att få igång kroppen, men då med tillrättalagda övningar för mig, men jag gillar mest promenaderna utomhus.

christian sa...

Ja det här är bara början på all manipulation vi kommer att bombarderas med med det här eländiga AI....jordens undergång!
Andra bilden är ju för rolig...vilken rappakalja :)

Klimakteriehäxan sa...

Tyvärr så kommer de allra flesta amerikaner inte att nås av (eller tro på) informationen om manipulerade bilder. Vi (de, men vi också) är på väg mot en katastrof.
Om träningsprogrammen: 30 sek Water break kan jag göra när som helst.