torsdag 6 april 2023

Tråktorsdag




Idag kan jag inte komma på något som förtjänar kallas för ”tråkigt”, om jag inte tänker på halogenlampan som slutade fungera ovanför badrumsskåpet (se bild 2). Tror att det var ett glapp, för när jag petade på den pyttelilla lampan så funkade den igen. Lyckligt slut kallas det väl;-) 

Söt påskhälsning
Att denna torsdag var en ”Glad Torsdag” istället för en tråkig sådan är helt och hållet Ankis förtjänst. Hon skickade inte bara ett ”fempack” med bokmärken utan även världens sötaste påskhälsning. Visst är det en fin bild! Casper till vänster och Charlie till höger är Ankis fina barnbarn som hon visat upp många gånger.
 

Torsten
Men sötast på bild 1 är utan minsta tvivel Torsten, sköldpaddan som Charlie håller i. Kolla hur intresserad Torsten är att följa med bilracet på skärmen. Själv är jag uppväxt med landsköldpaddor och jag älskar dom. Ni vet - de skäller inte, tappar inte päls, behöver ingen specialkost, tar inte med sig hem möss och är världens bästa sällskapsdjur. De älskar att bli kliade under hakan förresten:-) Stort, stort TACK Anki:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS1. Torsten är pappa till Paddington, sköldpaddan alltså inte björnen;-) DS1.

PS2. Yvonne tackar för alla era varma hälsningar. Hon tappades av en massa vätska i knät på Capio Artro Clinic idag – utan bedövning… Hon överlevde:-) DS2.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Glad Påsk BP jag hoppas Du får en fin påskhelg på balkongen i solen. 🤗

Paula sa...

Vilken fin hälsning du fick! Jag har ingen erfarenhet av sköldisar, tycker väl att de inte är så keliga av sig, men klart bättre än ödlor och ormar.
Kul att även du funnit något i djurvärlden som du gillar! Glad Påsk till dig!

Åke sa...

Glad Påsk BP :

femfemman sa...

Fina Anki och hennes fina killar! Glädjegörande!
Sköldpaddor har jag ingen erfarenhet utav. Inget jag önskar heller. Är ingen djurklappare... ( synd om katterna som bor i huset...)
Glad Påsk du positiva tjej!

LillaSyster sa...

En riktigt glad torsdag och vilken rolig påskhälsning från omtänksamma Anki.
Kan du inte byta ut halogenlampor till ledlampor? De där lamporna blir ju galet varma.
Stackars Yvonne, men tyvärr så ger de inte bedövning vid tappning av knä, men det finns ett sätt att göra det utan smärta- han som gjorde min artroskopioperation har utvecklat en metod för detta enl min kompis som fick tömma sitt knä hos honom. Hoppas nu att Yvonne fixar att vara med på det planerade giget.

Ditte sa...

Nej, inget tråkigt här inte. Nja,Yvonnes knä förstås . Ont att bli tappad utan bedövning. Men hoppas hon har fått bra smärtlindring efteråt. Gulligt av Anki att skicka en fin påskhälsning och bilden med killarna och sköldpaddan är jättefin. Har tyvärr ytterst liten erfarenhet av sköldpaddor men jag gillar den . Har i Brasilien sett dem kläckas men minns att du haft sköldpaddor som husdjur.

Stefan Karlsson sa...

Glad Påsk och hoppas resten av helgerna blir mer positiv :)

Susjos sa...

Vilken fin bild du fått av Anki, trodde först det var en leksaks-sköldpadda, men tur du upplyste om att det minsann är en riktig sköldpadda!

Hoppas Yvonne mår bättre nu!
Glad Påsk!
Kram

Guldkryckan sa...

Sköldpaddor är ju speciella djur, inget jag har någon erfarenhet av men fina är de ju hur som helst. :)
Trodde också det var en låtsassköldpadda först.

Glad påsk på dig nu Bp och ha en jättefin Långfredag.

Äventyret framtiden sa...

Jag har haft en sköldpadda som hette Viktor (efter Viktor Klimenko). Ett lite speciellt djur men trevligt att ha. Kom nu på att jag var dagmamma åt en sköldpadda också.
Så fint att du fick ett fempack av bokmärken, nu håller jag igen! ;) Kanske någon annan får istället, du ville ju att jag skulle lugna mig ;).
Glad påsk BP!

KajsaLisa sa...

Glödlampan var i alla fall tråkig en stund. Lade ut mitt bidrag lite sent idag, hann inte igår kväll.
Tack för länken och Glad Påsk.

christian sa...

Jasså du gillar "paddersköldare" ... kul!