söndag 16 april 2023

Skyltsöndag #414

Ofta har man tur med sin skyltskörd, men ibland händer det att man är aningen missnöjd med skyltarna. Den här veckan är just ett sådant tillfälle som inte bjuder på en höjdare. Det är märkligt att jag verkar hitta riktiga ”fynd” när jag gör veckobesök i centrum, men går jag dit flera gånger i veckan så hittar jag inget riktigt roligt. Hursomhelst – enjoy!

Kärt barn har många namn sägs det ju. Så den gamla hederliga Halloumi-osten gjord på får- och getmjölk med sitt ursprung på Cypern har bytt ”identitet”. Nu heter den Pannoumi, finns som ostfilé och är gjord av svensk mjölk. Det enda jag kan säga är att jag gillar förpackningsdesignen.Kommande helg är det matfest i Täby Centrum. Efter två ”förlorade år” på grund av pandemin är det återigen dags att äta sig mätt i centrum och det gratis. Med tanke på de ökade matpriserna så gissar jag att många kommer tycka att ”gratis är gott”;-)

Systembolaget i Täby Centrum bjuder alltid besökarna på tomma vinkartonger. De står staplade på vagnar utanför kassarna. Bussigt! I veckan upptäckte jag Bread & Butter vinboxen. Det är ett vin från Kalifornien. Ett väldigt konstigt namn för ett vin kan jag tycka, men perfekt som bidrag till Skyltsöndag:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Åke sa...

Gratis är säkert gott :) Vinboxarnas låda var väl en höjdare... men osten eller i alla fall smaken får tummen ner. Förpackningsdesignen såg bra ut.

femfemman sa...

Kan tänka mej att smaka både pannoumi och vinet. Och absolut att äta gratis Men gillar inte trängsel, så den långa resan får nog vara... God kväll!

Äventyret framtiden sa...

Ostfilé, haha, allt hittar man på också. Undrar var den osten sprang innan den blev en filé?
Mästerkockarnas röra om i grytan skulle jag gärna testa.
Vinboxen, med bröd och smör låter ju annars som en riktigt bra idé.
Jag tycker att du fick till det hur bra och gott som helst, förutom pannoumin då. Förstår inte varför man inte kan hitta på någonting helt eget utan att dra in halloumin i det på något sätt. Men sånt är livet.
Ha det gott!

byblixtra sa...

Norrmejeriers Halloumiost heter Grillost. :-) Men Skånemejerier har en snyggare förpackning.

Tror också att matfesten blir välbesökt och generöst av dem att bjuda på mat. Ser också att Nazuk Turdieva från Boden ska vara med, som vann Sveriges Mästerkock.

Visste inte att det fanns en Täby-katt. Gissar att det är någon som får gå omkring i en maskotdräkt. :-)

Bra återbrukstänk av Systembolaget. Har ingen aning om de skänker bort kartonger här, det går år mellan de gånger jag är in på systembolaget.

Shannara sa...

Bread and butter... hmm... en aningens lustig benämning, men förvånansvärt gott. Prova om du inte redan gjort det. Ha en go vår fina du!

Guldkryckan sa...

Halloumi har vi ju en del i kylen här, eller om det var frysen, minns inte riktigt, får väl ta och göra slut på det där innan det blir för gammalt, inte så insatt i det, därav tveksamheten om när vi ska äta det.

Många lådor bjuder de oss på vid systembolagets kassa neråt Gamlestan här, tacksamt om man har mycket att bära, min tygkasse får räcka tills vidare tror jag. ;)

Tillönskar dig en fin kväll Bp.

nalta norrland sa...

Täby-katt 🐈‍⬛ vaddar jag missat?
Visserligen är jag trött 😴 vansinnigt trött 🥱 men nån katt såg jag inte till i Ditt inlägg 🤷‍♀️
Får kolla en gång till…
Grillost är gott, kaffeost är bättre 😋
Bra skyltat ned sånt som verkligen är nyheter för mig.
🤗

nalta norrland sa...

Ooo jag har skådat ljuset… nej jag menar katten 😅 läste om matfesten men såg inte katten ☺️

LillaSyster sa...

Samma sak här, systembolaget bjuder på tomkartonger=) Gå du och smaka lite mästerkocksmat♡

Ditte sa...

Snyggt och kul skyltat. Har inte tidigare sett att "halloumi" fått nytt namn.Och om den är gjord i Sverige måste den ju byta namn. Köper den då och då och ska se om jag märker skillnad mellan originalet och den svenska varianten. Men ostfilé? Pust!
Kul med matfest. Skulle gärna ta en tur. Vad gäller Jennie Walldén så lagar jag ofta hennes förslag på asiatisk mat. Riktigt gott.
Boxen "Bread & Butter" har jag inte sett. Känns inte så vinrelaterat. Men kul ändå-

KajsaLisa sa...

Med tanke på matpriserna så kanPannumi bli ett bra alternativ. Jag har bestämt mig för att inte släpa hem fler kartoner att förvara saker i utan slänga istället. Länkar upp nu.

Klimakteriehäxan sa...

OstFILÉ???? Var får dom allt ifrån?
Ha en fin vecka!

Paula sa...

Men oooh nu blev jag avis på matjippot! Jag skulle bli starstruck där, älskar Mästerkocksprogrammet och var så glad för henne som vann som jag redan glömt namnet på...
När det ordnas något här i Falun då får man köpa kuponger som man får gå o vifta med på krogarna o få något för. Alltså inget gratis, nej långt därifrån. Men jag hoppas du går dit och kanske både smakar och dokumenterar till oss som missar chansen! Vinet kanske bara passar till bröd och smör, haha

Geddfish ♥ sa...

Ett smörgås-vin? Ja, varför inte? Man kan faktiskt äta färskt bröd till rött vin enbart. För den som är vinälskare finns det många kombinationer, allt behöver inte gå enligt regelboken.
Snyggt skyltat!

christian sa...

Man behöver inte ha nån höjdare eller helt fantastiska skyltar, vi skyltare gör väl alltid så gott vi kan! ;)
Halloumi är inget för mig även om förpackningen kan vara snygg :(
Matfest med gratis smakprover....ojojoj...där skulle jag säkerligen gå bärsärk, men det är aningen långt bort för ett besök, du får käka så mycket du orkar å kan i mitt ställe!

Ha en fin vecka!

Susjos sa...

Halloumin från Cyperns ska visst vara full av antibiotika? Så det är bra med svensk halloumi liknande ost, har en svensk grillost i kylen, måste fixa till nåt med den snart!
Bread and Butter vin, det är ju så att vin kan dofta och smaka just smör och bröd...tror jag, men jag har såå svårt att urskilja allt de säger att det ska smaka...typ smörkola, ekfat mm..
Snyggt skyltat!
Ha det gott!

Mias Mix sa...

Nu blir jag både hungrig och törstig!! Tänker att de kanske gjort vinet mer som ett sällskapsvin att bara dricka med lite bröd och smör till?? Eller inte :)