tisdag 18 april 2023

Solig tisdag med lön

Klockan var strax efter klockan 17:00 när paret med hunden njöt av solen på innergården. Som ni ser är växtligheten fortfarande helt obefintlig i "tårtbitarna".
Tror inte att man räknade med att just "bananhusen" i Täby som byggdes mellan 1962 och 1967 skulle föreslås att bli K-märkta.
Det är nästan otroligt, men idag var fjärde dagen i följd med idel solsken här i stor-Stockholm. En sak som jag lagt märke till de senaste två-tre åren är att vädret kan vara väldigt lokalt. Idag fanns det några fluffiga moln på himlen i Täby och det var vindstilla. I innerstan däremot var det molnfritt, men det blåste som sjutton enligt pålitliga källan Yvonne.

Passar på att svara på några av Orsakullans teman också: 

Senaste gången jag besökte en… kyrka är nog flera decennier sedan.

En byggnad som sticker ut. Jo, det är faktiskt byggnaden jag bor i. Man har hotat med att K-märka hela området många gånger. Hittills har vi klarat oss. Lite roligt är det ju att ett helt område som smällts upp under miljonprogrammet föreslås att K-märkas med jämna mellanrum.

Mitt senaste skratt. Idag. Kunde inte låta bli att skratta gott när jag såg att det var den 18 april. Och den 18:e varje månad får jag min ”lön” utan att ha gjort någonting;-)

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Åhå, nog har du väl gjort någonting för att få lön den 18: de varje månad BP?;)
Tårtbitarna blir snart grönare får vi hoppas, som marsipantårtbitar, princesstårtbitar.
Så kul att du bor i ett hus som ev. ska K-märkas. Bra så tycker jag, hoppas det blir så också!

Susjos sa...

Visst har du gjort något för pengarna du får, alla dessa år som du har jobbat och betalat skatt minsann! Vi får hoppas det kommer att grönskas i de just nu jordfyllda tårtbitarna.
Å varför inte k-märka de läckra husen du bor i ;-)
Vi njuter vidare i solens sken!
Ha det gott!
Kram

Guldkryckan sa...

Ett k-minnesmärkt hus ur miljonprogrammet var ju otippat minst sagt, jösses.

Grattis till ditt apanage, fortsätt göra ingenting, det har du förtjänat. :)

Ha det fint Bp.

femfemman sa...

Tycker om kyrkor. Går gärna in i en kyrkobyggnad. Eller ruin. Däremot går jag inte så gärna på en gudstjänst...undantaget musikgudstjänster.
Häftigt hus du bor i . Har sett något liknande i Bath. Dock ingen önskelägenhet för en lantis..
Sol här också...men blåsigt... kall vind. God kväll !

byblixtra sa...

Jag tycker det låter som en bra idé att K-märka området för det är så fint, trots att det är byggt under miljonprogrammet. Man byggde husen för att bygga bort bostadsbristen men på de orter där man byggde villor, istället för hyreshus, byggde man bort bostadsbristen eftersom de flesta vill bo i villor. I undersökningar svarar folk att de vill bo i villa men det byggs mest flerbostadshus vilket driver upp priserna på villor. Men som sagt, det finns undantag och det är ditt bostadsområde.

LillaSyster sa...

Jodå du har ju jobbat och slitet tidigare =) Men så klart skönt när pengarna trillar in under tiden du har balkonghäng!
Blåste ordentligt på fm, lugnade dock ner sig något fram på eftermiddagen.
Fröken Magnolia slog inte ut idag...... men snart kan jag presentera henne.

Ditte sa...

Lite trist att inte en "proffsfirma " kommer och ser till att tårtbitarna lever. vår bostadsrättsförening har en prenumeration på detta så innergården är alltid i prima skick. Men kanske sätter "trädgårdsgruppen" i gång hos dig. För gården är i sig jättefin.
Husen här är ju speciella och kul om de nu föreslås bli K-märkta. Men kanske finns det även nackdelar med det. Eller jag vet att det är så. Inte ett moln hos oss här på Söder och heller inte i City, så visst kan mycket av vädret vara lokalt-
Och visst blåste det i innerstan. Även enligt mig.
Japp! Lön får jag i morgon. Bara att tack och ta emot, men vi har ju jobbat ihop en del också unde x antal år. Vi har ju båda haft turen att ha jobb och så är det ju inte för alla.

Geddfish ♥ sa...

Du bor ju i jätteläckert hus! Det minner mig lite grand om hur jag bodde som solokvist en gång för längesen. Ett mindre hyreshus då, men det kallades för Hästskon, för det var svängt och såklart även lägenheten.

Sol här med flera dagar i rad. Jag har också lön den 18:e men jag får även betala för att göra ingenting (hemtjänsten) 😂

nalta norrland sa...

svar: Jag kommer ta min första morfintablett om typ en kvart, jag ska skriva klart min kommentar här hos Dig och sen blir det tablettdags ☺️ jag lovar Dig att om trötthet är den enda biverkningen så tar jag den gärna ifall jag får fördelar 😅 då hör han jag nämligen inte ha det… livskvalitet är ingenting jag märker av, sen slutet av januari när jag tog den för första tabletten mot benskörhet då har det varit en nedåtgående spiral och jag orkar inte.
Med tanke på att jag inte klarar av att köra bil utanför samhället/längre sträckor utan det blir hemifrån till affären, sjukan/Apoteket eller min mor, typ 2 km enkel väg som längst, jag orkar inte gå längre än till postlådan och jag känner mig som en fånge, är hänvisad till mitt hem och vår gårdsplan i stort sett.
Livet är förjävligt 😞
När det gäller rädslan för att bli stucken så är J nästan värre än mig så Elin har verkligen det hon brås på med två stickrädda föräldrar 😜

Gillar att Ditt bostadsområde är i riskzonen att bli K-märkt 👍 det betyder ju att nånting blev rätt då dessa områden blev byggda, miljonprogrammet är ju omtalat.
Att Du har sol och blå himmel är ju helt perfekt.
🤗

Anki sa...

Du har säkert gjort skäl för den summan som kommer varje månad!
Häftigt om hela området blir k-märkt!
Härligt väder även här!

Paula sa...

Finns det några barn som leker nere på gården ? Tänker att man kan inte öppna fönstret och hojta när maten är klar, eller? Ungar kan ju inte skilja på vilken balkong eller fönster som är deras när det finns så många? Knasig fråga va? Vet du, när min dotter var gravid med sin dotter, (för 24 år sedan) så bodde de här i samma bostadsområde som jag bor nu, i ett höghus och högt upp. Jag förfasade mig över just det att hon inte kunde ha någon koll på ungarna när de var typ en kilometer ner på marken, haha. Du kanske har läst att Susjos bodde här i området som barn, i huset bredvid där min dotter bodde. världen är bra liten ibland
Soliga hälsningar från Dalom

Anki sa...

Bara jag igen ...
Svar: Visst är det en kul idé :) Jag tror det är familjen som bor vid torpet en bit bort som gjort "stenfamiljen". Dit, därute mitt ute i ingenstans, drygt en mil från Finspång lär inga gymnasieelever hitta. 🙂

christian sa...

Härlig bild på ditt hus ...igen...hoppas du får lite blomster på uteplatserna att glädjas åt framöver!
Du har nog gjort skäl för den lön du får nu så den är du väl värd!

Annika sa...

Husen är ju verkligen ngt av ett landmärke. Coola, välkända.
Absolut, K-märk säger jag!!!
Det syns på ljuset att det verkligen är vår. Snart kommer blomningen till dig! Du får njuta av solens varma strålar nu!

Hannas krypin sa...

Intressant att de vill K-märka området. Hur kommer det sig?

Carita Liljendahl sa...

Väntar också på dagen då jag ska få min "lön" utan att ha gjort nånting.
För jag/vi har ju ändå gjort/jobbat kring 40 år minst innan den dagen kommer :-)