tisdag 28 februari 2023

Vår på riktigt




Olika stadier av "snöns förfall";-)

I de flesta delar av Sverige finns det tydliga vårtecken. Tecknen varierar. Det kan vara diverse blommor vid olika tidpunkter; det kan vara pölar i varierade färgskalor – mest mörkgrått och brunt; och takdropp. Inte nödvändigtvis i den ordningen. 

Nollåttaland
I nollåttaland finns det dock ett litet annorlunda vårtecken – förutom takdropp då. Observera att våren här inte börjar på riktigt förrän gruset/sanden har sopats bort från gator och torg. Enligt Täby Kommuns hemsida publiceras sandsopningsschemat för 2023 senast i slutet av mars. Sedan dröjer det ett tag innan gatorna är befriade från grus/sand.
 

Onödigt vetande
För att ”fylla på” er allmänbildning med totalt onödigt vetande kan jag också berätta att det finns 273 kilometer kommunala gator och vägar för biltrafik i Täby. Dessutom ansvarar Täby kommun för driften av ungefär 150 kilometer kommunala gång- och cykelvägar.

Ja, ni förstår vad jag menar med att den riktiga våren inte har kommit hit än ;-)

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Tyvärr är de där gråsvarta snö/ishögarna väldigt fula, men lite gläds man åt dem ändå!

LillaSyster sa...

Jag förstår precis =)
Men idag har det varit hur härligt och vårigt ute som helst =) En liten stund har jag hunnit njuta av vårsolen denna sista dag i februari.

nalta norrland sa...

Här klagade min mor på att det var sandat alldeles för mycket 😅 hon tog sparken upp till Sjukstugan/Apoteket och det hade varit tungstyrt.
Någon gatusopning lär det inte ske häromkring förrän i maj..
Här hemma hos oss är det bitvis snorhalt
I morgon är det vår i södra Sverige enligt almanackan.
🤗

Stefan Karlsson sa...

En del tecken just nu, men kanske bakslag till helgen. "Glädjedödaren" kallar de mig :)

Ditte sa...

Visst är dessa grå snö och ishögar fula- Men, de ger vissa signaler om att en vår är på väg. I morgon anländer den första vårmånaden- Å andra sidan är det inte vår i Stockholm förrän körsbärsträden i Kungsam är i blom-.
Men lite förvår kan det ju snart bli-
Kul med Täbys plan för sandsopning. Säkert har Stockholm en liknande. Men jag tror de börjat för sandhögarna är inte så många.

Guldkryckan sa...

Jo, rätt så skönt att bli av med det där gruset när de väl behagar sopa bort det, ett säkert vårtecken så väl som något annat.

Ha nu en fin tisdagskväll Bp.

femfemman sa...

Ser varken vårlikt eller trevligt ut! Fast is och, när den smälter bort, gegga, detcär inte så trevligt heller.
Men så är det väl innan det blir vår på riktigt. Härlig sol idag iaf.

Åke sa...

Vi har långt till blommorna... men så bor jag en 35 mil norr om dig. Nu bor jag på norr förstås, lite söder på ön ser det förmodligen ljusare ut.

Susjos sa...

Vårvinter får vi kalla det, visst kommer det att dröja innan sanden/gruset är borta, men men...snön försvinner fortare...dock kanske det kommer mera nederbörd i form av snö innan våren är här på riktigt? Men oj så njutbart det är med plusgrader och sol, fast jag hann inte vara ute så mycket idag!

Svar: Visst har Ditte inspirerat till Josef Frank kuddarna, fast jag har känt till dem länge, men nu äntligen slog vi till och köpte dem !
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Vårvinter, men vår som är vintrig ännu. Så måste det väl vara eftersom det klart och tydligt står att mars är en vårmånad.
Snöhögar med grus i är ett säkert vårtecken. Ett tag framöver ser allt lika bedrövligt ut.

Annika sa...

Klassiskt ändå, de där högarna med grus och snö.
Ett vårtecken ändå.
ja jag hade glömt det där med gruset på vägar och torg i fjol då var jag hemma i mars. I slutet av min vistelse sopades gatorna och det var härligt.

Anni sa...

Så är det, när sand(grus)soparbilarna kommer är det vår på riktigt!
Hörde just på väderprognosen att vi riskerar få snö igen på lördag :-(

Paula sa...

skicka hit en säck grus vettja! Här finns inte ett korn, o trots dagsmeja några dagar så struntar man i att skrapa vägar och gångbanor så varje kväll fryser det åter på med tjock isbark, suck!
Vilken gullig kontaktannons, någon vill tala om att hon ser ungdomlig ut, är slank och engelsktalande och vill ha tag på en make...
Har du tittat på dejtingprogrammet för äldre som gått på tv nu? Hotell Romantik tror jag det heter. Det har inte jag men det fanns några dalmasar med så det står spaltmeter om dem i lokaltidningen...
Tanten med taxen är hur gulliga som helst, hoppas hon stannar så att taxen får rasta sig också o inte bara åka snålskjuts

Freedomtravel sa...

Alla vårtecken är väl bra utom de dåliga kan man tänka, haha. Snöblask är trist men det går ju åt rätt håll i alla fall! Här hoppas vi att det snart ska regna lite mindre. (Det är torrperiod tydligen, så man undrar ju hur mycket det regnar under regnperioderna ;))