söndag 26 februari 2023

Skyltsöndag #407

Några av er har påpekat flera gånger att veckorna bara svischar förbi och att det är dags för Skyltsöndag igen. Den gångna veckan var nog första gången jag kände att jag inte hann med. Veckan gick löjligt fort och jag undrar varför. En orsak kan såklart vara att jag denna vinter har anammat en speciell dygnsrytm som jag nog gör mig av med till våren/sommaren… Men en skyltmix har jag i alla fall fått ihop. Enjoy!

Som ni trogna läsare vet är jag barnsligt förtjust i torkad och gravad renkött. Inte lätt att få tag på ens i Täby Centrum, men sedan några veckor finns åtminstone torkad renkött hos både den lokala ICA och Stigen av Knut. Bara att tacka och ta emot:-) Och Lapp Simon är ett riktigt roligt namn. Företaget finns i Luleå.Snö har vi haft i tolv omgångar denna vinter och det är tyvärr fortfarande vitt ute. Men Snö-skylten jag visar gör reklam för en gelateria som har världens godaste glass. Snö finns på olika platser i Stockholms innerstad och i Täby Centrum. Enligt bästisen Yvonne serverar de även en sagolikt god pastalunch vid Odenplan.

Miss Chef – bjuder troligen på stor-Stockholms billigaste lunch.

Veckans höjdare: Halka. Som ni ser verkar det vara halkigt in mot Täby Centrum – också;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Bra skyltat BP!
Personligen slår jag ett slag för Vildmarkstorkat renkött och för glasskylten. Tänk att man kan smälta av glass? ;)

femfemman sa...

Varning för halka! Den borde vi haft utmed vår byväg också. Som turvär då har jag näraxtill både asfalt och skogsväg. Där funkar det bra att ta sej fram.
100 kr tar "vår" billigaste lunchrestaurang. Bästa maten har de också.Smakar hemlagat. 99 kr i Sthlm! Det är ett fynd. God kväll!

Åke sa...

Ren som är så gott, jag gillar den vilda smaken liksom. Närmast man kommer numera är renskav. Jag ska prova att önska :) Lapp Simon hade en ordentlig innehållsförteckning. Finns nog en del kalla smaker som är goda ja. Dagens Lunch!!! Nu blev jag hungrig också :) Det här med halkvarning är mycket viktigt. En fin och tydlig skyltning BP.

LillaSyster sa...

Du har verkligen stenkoll på snöfallen/ bakslagen. Jag brukar köpa en polarklämma med renkött då det finns då jag går ut från jobbet på torsdagar och äta i bilen på väg hem som mellanmål. Annars är väl renskav det närmaste ren jag både sett och ätit. Den här veckan har det verkligen behövts varningsskyltar för halka - det är snålt med sand och grus. Ha en bra kväll. Kram

Guldkryckan sa...

Torkat kött i största allmänhet är ju jättegott men renkött är ju bäst, fast dyrt om jag minns rätt.
Sådant där håller ju länge också, är ju prepper här så man tänker ju till lite extra. ;)

Fint skyltat Bp, ha en fin avslutning på kvällen.


nalta norrland sa...

Sedan Mejeriet gick i konkurs så är det inte lika lätt varken att få tag i rökt ost eller annat smaskigt, dock renkött in olika former säljs både här och där 🤪
Världens godaste glass 🤔💭 tror jag kanske inte 👎 men vad vet jag 😜
Bra skyltat 👍

Vet Du va, jag funderar på att kasta in handduken och dra nått gammalt över mig 😞 lägga mig och inte kliva upp förrän allt ordnat sig och blivit bättre… Fu vet om bloggen är tyst så har jag lagt mig och vägrar kliva ur sängen 😞

🤗

byblixtra sa...

Lapp Simon känner igen och roligt att de säljer sina produkter hos lokala ICA-handlaren. Stigen av Knut verkar ju som ett trevligt ställe, såg att det var en del av restaurangen Knut som jag känner till sen tidigare.

Snö, bra namn på företaget och glassen ser god ut.

Det var ett bra lunchpris hos Miss Chef.

Bra att det varnas för halka men det ser inte så halt ut just där. ;-)

KajsaLisa sa...

jag hann inte heller, det fick bli reprisskyltar, glassen såg god ut. Sista skylten behövs verkligen nu. Länkar upp.

Susjos sa...

Mums med torkat renkött! Är det glass på bilden i skivor med citronen, wow!
Ja, snö har vi kvar, och halt kan det vara ...man får ta det försiktigt när man är ute och går, jag tog mina kängor med dubbar idag!
Snyggt skyltat, och tack för att du fortsätter med roliga skyltsöndag!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Jorå, glass är gott ibland, riktig gammaldags gräddglass. Igår kväll åt jag en en hembakad tårtbit.

Jag har både rökt kött och rökt ost här hemma gött gött.

Härligt skyltat.

Jodå, jag har allt knäckt en del nötter i min laptops system. När jag lugnat mig. Jag är nog för otålig.
Ha det fint!

Ditte sa...

Snyggt och gott skyltat. Och torkat renkött är något som även jag gillar. Förr kunde jag köpa det i Hötorgshallen men efter pandemin har en del handlare försvunnit därifrån.(LappSimon måtte ha funnits länge fär annars hade man nog bytt namnet.)
Visst har Snö väldigt god glass. De kan konkurrera med "Kennys gelato" som också finns lite varstans i Stockholm.
Ska absolut titta efter Snö på Odenplan och deras pastasallad. Får även ha koll på Miss Chef.
Ja, halka. Har varit gott om det i veckan. Absolut. Men just där skylten står verkar den inte förekomma. En höjdare. Verkligen.

Paula sa...

Sitter här o dreglar över torkade renfilén. Visst, den finns att få tag på här också, men passar inte min plånbok mitt i flyttkarusellen. Sloganen från Snö var himla bra! Men kombon att sälja glass och pasta på samma ställe är inte helt lättippat. Var ska vi äta lunch idag? Jomen vi går till Snö...hmmm
Vet du, vi har nästan tio grader varmt, strålande sol och takdropp som mer liknar takstril....helt underbart. Men, vi hade ju så fin vinter förra veckan, hade gärna behållit den ett par veckor till. Men, ingen frågade mig...

nalta norrland sa...

Boken Straff är inte en fortsättning på Stöld. Båda böckerna är helt fristående och har typ ingenting med varandra att göra.
Stöld var bättre och mer igenkänning för mig.
Straff handlar om författarens mors upplevelse på nomadskolan.
Jag tror inte att Du skulle uppskatta Straff.
🤗

christian sa...

Torkat renkött verkar inget för mig....renstek däremot skulle jag kunna tänka mig.
99:- för en dagens är skapligt faktiskt, här i stan ligger det mestadels en bit över hundringen.
Halka å halka...ser ut som barmark, men gubben på skylten har uppenbara balansproblem!

Ha en bra vecka!

Anni sa...

Åh,så gott det låter med det renköttet! Plötsligt minns jag när det var trendigt med gravad oxfilé, det kanske man ska ta upp igen (i brist på renar här i nollåtta).
Läskigt med halkan - om vi slapp minusgraderna på nätterna skulle allt bli så mycket bättre.