onsdag 15 februari 2023

Mitt i prick

Linn Persson och Hanna Öberg. Foto: Aftonbladet.

Inte så lätt att träffa mitt i prick, och det helst tjugo gånger. Två stående och två liggande, fem skott var.


”Mitt i prick” är dagens tema som Orsakullan lagt upp. Tror inte att hon tänkte på pågående Skidskytte-VM när hon sammanställde februaris utmaningar. Men tänk att temat satt mitt i prick idag:-) 

Johannes Thingnes Bø
Är egentligen inte så värst road av vintersport, men VM i skidskytte måste jag bara följa. Det är så himla spännande, för man kan aldrig förutse resultatet – undantag norska Johannes Thingnes Bø som liksom är i en klass för sig och vinner allt, alltid.
 

Hanna Öberg
På damsidan däremot är det betydligt jämnare. Elvira Öberg har visserligen ett antal segrar bakom sig den här vintern, men på grund av halsont tävlade hon inte idag. Då klev storasyster Hanna fram och tog ett ganska otippat guld. 19 av 20 skott satt mitt i prick. Hennes andra medalj i mästerskapet.
 Sedan tidigare hade hon ett silver.

Linn Persson
VM:s stora svenska utropstecken är Linn Persson. Hon har alltid stått i skuggan av systrarna Öberg men nu under detta VM har hon gått från klarhet till klarhet. Hon satte ”full pott” på skyttevallen och tog silver. Mitt i prick tjugo gånger – fantastiskt. Idag tog hon sin andra silvermedalj i detta mästerskap. Helt otippat!

Stort GRATTIS Hanna och Linn!


Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är väl inte så förtjust i skidskytte men en sådan här dag får man väl ta sitt medborgerliga ansvar.

Bra jobbat av tjejerna, synd att den tredje var sjuk.

Ha nu en fin kvll Bp.

nalta norrland sa...

Pang i bygget kunde det ju varit 😅 de är duktiga och kämpar på bra 👍
Tänk så mycket sjukdom det varit överallt sedan mars 2020 när pandemin slog till.
Jag tror inte det varit så noga med varken karantän eller inte delta i viktig tävling.
🤗

Åke sa...

Ja det var riktigt trevligt! Bara att lyfta på hatten.

femfemman sa...

Kul när det går bra för svenska idrottare. Såg inte tävlingen, åt semla med ledighetskommitten.... Hade nog inte vågat titta ändå... "klarar" inte okontrollerad spänning..

LillaSyster sa...

Galet spännande var det idag, jag satt här och hoppades att Linn skulle få ta guldet.....men det gick ju inte. Så bra skytte av tjejerna idag. Hade vi haft Elvira till start också så tror jag att vi haft alla tre på prispallen ♡

Ditte sa...

Verkligen mitt i prick.Har också följt skidskyttet. Tjejerna idag var ju så bra. Och extra roligt tyckte jag också det var för Linn Persson. Och vad gäller Johannes Tignes Bö så är han ju suverän. Går inte att hota.
Och nu i kväll är det ju fri idrott från Frankrike.

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer i gratulationerna. Jättekul att titta och riktigt spännande emellanåt! Lägg till Wolfgang Pichlers glädjetårar ... han fick mig att fälla en tår också!

Äventyret framtiden sa...

Här är skidskyttet ett måste att följa om vi bara kan göra det och det kunde vi. Grattis till de pricksäkra, snabba skidskyttarna, Sverige! Så fint att se och få uppleva från tv-soffan!

christian sa...

Ja det temat var verkligen "mitt i prick" igår, häftiga tjejer!

Anni sa...

Det var så roligt att se! Tycker synd om Linn som gör en så bra tävling och får se Hanna knipa guldet från henne.