torsdag 9 februari 2023

Tråktorsdag


Just nu tycker jag att världen är väldigt tråkig, grym, orättvis och konstant drabbad av elände. Det har pågått under tre år nu och är nog så deprimerande. Inte bara på torsdagar som ju är ”Tråktorsdagar” här på bloggen. Så istället för att spä på alla dåliga nyheter tänker jag idag ta upp ett äkta I-problem. Och det är också tråkigt.
 

Nariga händer
Antar att det inte bara är jag som lider av nariga och uttorkade händer under vintern. Rekommenderade en handkräm för fyra år sedan här. Den var/är mycket bra. Men idag kan jag tipsa om en kräm som är ännu bättre. NorwegianFormula. Stiftade bekantskap med denna produkt 2016 i Alicante, Spanien av alla ställen. Importerade både fot- och handkräm därifrån.

Försäljning i Sverige
Till min stora glädje sålda man krämarna även här i Sverige, men slutade med det för några år sedan. Klart jag klickade hem Norwegian Formula i olika utföranden från andra länder. Men nu äntligen har man börjat sälja krämen igen på apoteken. Det är inte bara krämen jag gillar, tycker även om den "knubbiga" tuben;-)

Snacka om trist och tråkigt inlägg – handkräm. Min blogg håller på att gå ner sig;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

15 kommentarer:

LillaSyster sa...

Kan bara instämma om allt elände som är.
Har en likadan tub eftersom du tipsade mig förra vintern. Men än så länge har jag inte behövt ta till den, händerna verkar må lite bättre den här vintern. Ha en bra kväll ♡

nalta norrland sa...

Använder ju Helosansalva, inte världens mest exklusiva kräm 😅 men hjälper hyfsat då jag har väldans torra nariga händer med självsprickor.
Men ska absolut kolla in Ditt tips när jag besöker Apoteket.
🤗

Susjos sa...

Haha, ja vad ska man göra denna eländiga tid med krig, jordbävningar, virus, räntehöjningar, elhöjningar...osv.
Jag blir i alla fall glad över ditt tips om handkräm! Har köpt en handkräm på apoteket som de reade ut, borde ha förstått att den inte var bra...känner inte igen märket, och den hjälper ingenting, så tack för tipset, ska absolut köpa denna kräm nästa gång jag går till apoteket!
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Jag hoppas Du inte tog illa upp, Du inspirerade mig (ihop med min mor) att göra detta blogginlägg och visa min verklighet, det skiljer ju på många vis både om man (som min mor) ör fit for fight vid 12 då finns det en sol som orkar lite längre upp på himlavalvet än när jag är ute vid 15tiden, liksom skillnad mellan 08a kand & Norrland.
Lite Skilda Världar. Du har ju en helt olik vinter gentemot mig.

När det gäller Special K så fick Elin skriva ner tio olika maträtter som hon åt, för fanns varken potmos eller fiskpinnar. Att de får saft har gjort mig förbryllad sen dag 1 när Elin började på gymnasiet.
Nu är väl juice rent generellt lika sockerrik som saft, det lär ju inte vara färskpressad apelsinjuice utan nån billigare sort.

Men förhoppningsvis blir det bättre när det gäller mat så Elin får i sig nån näring, även om mackor inte behöver vara dåligt så i det här fallet är det hårdbrödmacka med bordsmargarin utan nån form av pålägg.

🤗

nalta norrland sa...

svar: Nu vet inte jag varifrån skolan köper sin mat men med tanke på alla skriverier om hur dyr skolmaten är och att skolans budget inte tillåter ”rent” kött osv så är det säkert billigare med saft, en dunk ospädd saft lär ju bli flera liter drickklar saft (säger hon som inte dricker saft eller juice) 🫣

Jag tror att när det serveras soppa så får ungarna en limpsmörgås med ost och sen så är det stopp ✋

Den gymnasieskola som Elin går har haft stora problem med skolmaten.

Nu ska jag sova Go natt sov gott kram

femfemman sa...

Den gamla lärarinnan har tvingats tänka tvärtom. Motverka tråktänk. För då blir deg ännu tråkigare. Man hittar oftast något litet ljus...och då blir det genast mindre tråkigt. En handkrämstub innehållande väl fungerande kräm, det funkat bra. God kväll!

Ditte sa...

Visst är det en grym värld och som nu spätts på med jordbävning i Turkiet och Syrien. Också Ukarina och en galen Putin bidrar ju effektivt till det och en hel del annat.
Men tråkigt är också att jag inte kan påverka vissa saker. Å andra sidan gläds jag åt det jag kan påverka och försöker göra något varje dag som jag blir extra glad av. Likaså försöker jag också glädja någon annan varje dag.
Vad gäller handkrämen har jag också den och den fungerar. Men den var ju borta ett tag och då blev det "Rituals".
Vad då? Gå ner sig. Inte ett dugg.

KajsaLisa sa...

Ha ha, du lyckades verkligen leva upp till dagens tema :)

Paula sa...

Hihi, det bär mig lite emot att importera norska produkter, dom har så bra glid ändå under skidorna, hahah
Jag har inte använt produkten men har också förstått att denna produkt är enastående. jag ska faktiskt testa vid tillfälle, just nu har jag typ 10 tuber med handcreme hemma då jag var dum nog att ta en prenumeration för att jag tyckte att jag smörjde händerna jämnt! Nu blir det nästan en hel kasse handcreme i flytten....o ja, om du undrar, prenumerationen är äntligen avslutad..Ha en fin fredag

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

När man hittar en favorit vill man ju gärna ha den, så jag förstår dig och gkäd3natt den såldes här i Sverige.

Annika sa...

Vet vad du menar, jag skrev ju om Netflix och deras åtdragningar igår när världen omkring oss brinner och 21000 är döda i en vidrig jordbävning och kriget trappas upp etc etc etc.
Jag vet, men jag tycker det är skönt att läsa om rena I-landsproblem också, tro mig. Det känns tryggt och skönt på ngt sätt.

Handkrämen du visar har jg köpt ibland, den finns här med. En mkt vanlig sort som varenda butik säljer.
Numera kör jag Weleda och gillar den. Byter om då och då, men använder handkräm varje dag. Cerat använder jag också och gillar 8-hour creme och Weleda bäst.

Tycker inte ditt inlägg var tråkigt övh.

Ha en fin och bra helg!

christian sa...

Hahahaha...denna gång gjorde du verkligen skäl för rubriken "Tråktorsdag", tråkigare inlägg får man leta efter . . . LoL :)

Ha en fin helg!

Klimakteriehäxan sa...

Norsk handkräm låter rent av lite exotiskt ... Jag har hittat flera bra, en ringblommekräm från Yves Rocher är både billig och effektiv. För att inte tala om hampakrämen som Body Shop har.

Anki sa...

Tråkigt så det förslår ... ja så är det nu med krig, jordbävningar och annat elände och ett elände är torra, nariga händer med självsprickor. Använder lite olika handkrämer, bl.a. den du visar.

Äventyret framtiden sa...

Man kan ju ändå inte påverka allt eländes elände som pågår i världen just nu , annat än i tyckande form, så bra är med någonting mera jordnära som en handcreme. Bra tips. Även här måste det till handcreme dagligen. Det vulkaniska vattnet torkar ut huden här.