onsdag 22 februari 2023

Så gick det som det gick;-)



Japp, så gick det som det gick. Det brukar det göra, varje år vid denna tidpunkt när bokrean äger rum. I år (läs: idag) var alltså inget undantag. Så jag tjatat på mig själv om ”inga inbundna böcker, de tar alldeles för mycket plats i bokhyllan.” Nähä, gör dom?

Två böcker
Att det idag bara blev två böcker beror helt och hållet på att jag hade en fullastad kundvagn med mig. Och vad har en kundvagn med bokrean att göra undrar ni kanske. Jag handlade först såklart och tog bokrean på vägen tillbaka till garaget. Men jag hade inte räknat med att Akademibokhandelns butik skulle vara full med folk klockan 14:30. Uteslutande kvinnor varav åttio procent hade en rollator med sig. Det är trångt på bokhandeln i vanliga fall, idag var det totalstopp.
 

Egentligen bara en bok på rea
Javisst ja. Glömde ju säga att det egentligen bara blev en enda bok på rean – Anki Edvinssons ”Snöängeln”. Malin Giolitos pocket var en ”vänbok” som man som medlem fick köpa för 59 kronor. Så det gjorde jag. Som sagt – det gick som det gick, och idag var bara början;-)

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

PS. Tycker nästan att inlägget platsar i Orsakullans tema idag ”Jag finner det totalt nödvändigt att… handla böcker på bokrean";-) DS.

14 kommentarer:

nalta norrland sa...

Bokrea är ju en viktig tilldragelse 😃 För mig som inte har någon fysisk bokhandel i närheten blir det att shoppa på nätet, men jag ”fyndade” en bok på vår lokala ICA igår… jag har ”snöat in” på feelgood just nu 😅 behöver det i mitt liv… 🤗

Guldkryckan sa...

Har aldrig varit på en bokrea vad jag kan minnas, inte någon rea överhuvud taget ens men helt klart kan man ju göra ett kap när man väl beger sig till en sådan.
Jag borde gå men som vanligt är jag väl för lat. ;)

Ha en jättefin kväll nu Bp.

LillaSyster sa...

Rätt beslut =) Du får ta dig en ny tripp och kolla in rean lite mer utan kundvagn. Själv shoppade jag två på nätet, för där är också rea en till mig själv och en som jag ska spara till stora trollungens födelsedag.
Nu är det bara att invänta läsväder på balkongen då, eller så tjuvstartar du inne =) Kram

Äventyret framtiden sa...

Så roligt att vara med om bokrea. Jag förstår fullständigt att det blev som det blev. Grattis till nyförvärven! Låter nästan snudd på roligt när du skriver att 80 % hade rollatorer med sig. :)

femfemman sa...

Bra!böcker , bägge två.Fast lite otäcka! Går ju att lämna dem i second hand, då man läst. Så gör jag när det blir för trångt i hyllorna.

Mrs Calloway sa...

det kommer fler dagar då du kanske inte har en fullastad kundvagn. böcker ska en unna sig. har ine planerat några inköp, men en vet ju aldrig vad om kan hända

Ditte sa...

Bokrean är ju alltid kul. Båda böckerna har jag sedan tidigare och har läst.Grattis! Och bra att en var bonusgåva.
Hann inte dit idag då det var Promenadklubb så får titta in i morgon.
Kul att många av de med rollator var på rull just idag.

Kina sa...

Skriver upp dom på min "att låna-lista" istället. Ännu billigare än rean! Underviker bokreor nu för tiden, eftersom jag inte litar på mig själv!

Klimakteriehäxan sa...

Det var jättemycket folk i Akademibokhandeln i Ringen också, jag tittade på Giolito-pocketen men tror att vi redan har den inbunden. Så jag gick aldrig in, tog bara en bild - som jag haft jättesvårt att få över till datorn, när jag till sist lyckades var/är den oskarp ... nåt fel med mailen i mobilen har jag.

Annika sa...

Mysigt med bokrean. Brukade älska den då jag bodde i Sverige.
Numera läser jag böcker på platta.
MEN kommer säkert köpa på mig ett gäng svenska böcker då jag åker hem snart.

Anni sa...

Här har jag varken köpt böcker eller semlor. Än. Tror kanske att det inte blir något köp heller. Om jag lyckas vara ståndaktig ...

Susjos sa...

"I dina händer" har jag läst, en tragisk berättelse om hur det faktiskt ser ut i den kriminella världen, hon skriver bra Malin!

Nu vidare mot jobbet....ha det gott!
Kram

Paula sa...

När jag nu flyttar för 26:e gången är jag så glad att jag inte har femtifyra bokhyllor fyllda! Och att dottern ÄNTLIGEN hämtade vad hon kallar "sitt arv" dvs alla gamla biblar och psalmböcker o böcker om kriget..Hon planerar en ny bokhylla med alla vackra bokryggar där. Hon skulle nog aldrig kunna tänka sig att läsa böckerna...
Anki Edvinsson, den förra väderflickan, har du läst henne förut? Jag kollar också alla titlar på bokrean, o de intressanta ...dem paxar jag på biblan.

christian sa...

Hahaha...bokhandeln full av rullatorer....stackars dig, även en annan hade tappat sugen...men, som sagt/skrivit: att handla böcker är nödvändigt, tyvärr har jag inte så stor nytta av rean, sällan något jag vill/behöver/måste ha....köper det jag vill när jag vill mest!