söndag 12 februari 2023

Skyltsöndag #405

I dagens Skyltsöndag tänker jag bjuda er på en ganska så exklusiv fiktiv middag med en svensk förrätt och en japansk huvudrätt. Till det serverar jag ett svindyrt vin med ett aningen olyckligt namn (enligt mig alltså). Enjoy! 

Vi börjar med förrätten som uppenbarligen var slutsåld. Har ingen aning vad Näsbydalsröran innehåller, men som ni ser är den inte direkt billig. Det syns att Täby är en rikemanskommun… (Näsbydal är en del av Täby kommun.)Wagyukött. Japansk Wagyu anses vara världens finaste kött. Fattas bara med tanke på att kilopriset ligger kring tusen kronor. Så jag blev totalt ställd när den lokala ICA sålde Wagyuburgare för 45 kronor. Ja, jag blev så chockad att jag inte ens köpte en förpackning med två burgare i. Misstänkte först att köttet kanske inte gick att sälja helt, och man malde ner det istället för att slänga. Sedan läste jag det finstilta: de så kallade wagyuburgare bestod till 70 procent av svensk högrev. Falsk marknadsföring om ni frågar mig.

Veckans höjdare: Är ingen vinkännare, men gissar att ett rödvin för 271 kronor/flaska borde passa bra åtminstone till wagyuburgarna. Riktiga sådana alltså. Sedan anser jag att namnet är aningen olyckligt. Vet inte varför Church Road påminner mig om begravning. För man kan ju lika gärna ta Church Road till ett bröllop;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

femfemman sa...

Eller bara ha vägen förbi! 😊 Ja, undrar vad den röran innehåller. Skulle iaf aldrig få för mig att köpa en liten ask till det priset. Väljer Skagenröran.
Låter helt ok med högrev för mej. Fast håller med, rätt ska vara rätt. Definitivt falsk marknadsföring.
Vin...ja, högst en hundralapp för en flaska. Finns mycket som är gott i 80 kronorsklassen!

Guldkryckan sa...

Visst är det falsk marknadsföring, det var för bra för att vara sant helt enkelt.
271 kr flaskan brukar tyda på att det kan vara ett bra vin, om man har tur.
Näsbydaslröra är nog inget jag sett här i stan, ett okänt märke för mig, jag bor väl för långt bort helt enkelt. ;)

Men nu tillönskar jag dig en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Helt klart falsk marknadsföring.
Och vilket kilopris på skagen..... det som kostar i en skagenröra är ju räkorna och så mycket räkor tror jag inte att det är röran utan mest majonnäs - nog för att rapsoljan och äggen gått upp i pris......fast inte så mycket att det där kilopriset behövs tas ut. Ha en bra kväll BP!

nalta norrland sa...

Täby måste verkligen vara en rikemansort 😎 men ofta finns det mer roliga saker på Ditt ICA än här på mitt lilla ICA Nära.
Röror till sånt pris skulle nog inte bli sålt slut häromkring och det där köttet har nog aldrig korsat vår kommungräns 🤪 När det gäller vin har jag nog aldrig druckit så dyrt vin nån gång hittills i mitt liv, brukar hålla mig omkring 80 - 120kr 🍷
Intressant att det skiljer så mycket mellan fattigmansland och 08a land 🫣
Bra hittade skyltat.
🤗

Svar: J hade blivit tokig på Din granne 🤭

Äventyret framtiden sa...

Faktum är att det antagligen inte alls är falsk marknadsföring.
Det finns Wagyuboskap i Sverige.
Däremot har man säkert blandat upp den svenska högreven med den japanska högreven för att få ut ett bättre pris. Varför förstår jag inte, det kunde gott och väl ha bestått av 100 % svensk waygu.
30 % är troligen importerat och resten är svenskt wagyu-kött.
Waygu betyder japansk nötboskap där tillgången är väldigt begränsad,
därför ett dyrare pris oberoende om det kommer från Japan eller inte.
Det lär vara det mest hälsosamma röda nötkött som går att få tag på. Det lär också vara oerhört mört och smakrikt. Mera än hälften av det röda köttet består av omättade fettsyror vilket i sin tur minskar kolesterolhalten samtidigt som det ökar det bra kolesterolet.
Självklart så köper jag paketet för 45 sek som är ett förmånligt pris med tanke på att det är två hamburgarbiffar i det. Vi båda i vår familj blir mätta och nöjda, absolut. Och jag är så pass nyfiken att jag vill smaka på waygukött när och om jag får tillfälle till det.
Förrätten är ju slut på hyllan men även den skulle jag ha valt med tanke på vad den innehåller. Näsbydalsröran innehåller räkor, kräftstjärtar, sikrom, sallat och färskost,
Skagenröran får jag nöja mig med och den består av majonäs, dill, räkor sikrom...
Vinet avstår jag ifrån oberoende av namnet det har. En Grand reserva är en grand reserva, ett Syrahvin är ett Syrahvin men jag dricker hellre en Merlot och det finns så många flera billigare varianter att välja på som smakar hur bra som helst. Är lite bortskämd med priserna här förstås men vatten duger bra i alla lägen.
Bra skyltat BP, du fick igång mig och när jag räknar ut priset för vår middag så blir det inte särskilt dyrt i alla fall. Förrätt och hamburgarbiff går lös på ca 130 sek för två, sen tillkommer eventuellt någon dryck till och kanske någon grönsak på det. Men det är ju överkomligt även om jag räknar priset för två till 200 sek. Är det skyltsöndag så är det och då är det ju fest eller hur?

KajsaLisa sa...

Bra upplysning för Wagyutalergiker, kan innehålla spår av Wagyu. Näsbydalsröra, det verkar som lokalpatriotismen är stor hos dig.
Länkar upp dig nu.

Geddfish ♥ sa...

Karins kommentar får mig att tänka på det hälsosamma och goda strutsköttet också!
Japp, bra skyltat, inflikar jag!

Åke sa...

Eller så kanske ingen köper Näsbydalsröran... men hursomhelst blev jag hungrig, en annan har ätit på Big Boy idag, kusin vitmin har hjälpt på på en lokal bredvid med att byta batteri. Jag är inte så stark och det krävs programmering efter man gjort ett batteribyte. Vinet såg spännande ut, och ska titta på det. Skagenröra går hem alla dagar.

byblixtra sa...

Läste Karins inlägg och fick lära mig något nytt om Wagyukött. :-)
Näsbydalsröra lät ju gott när jag läste om vad den innehöll men visst var det ett saftigt kilopris.
Vinerna verkar få allt märkligare namn. ;-)

Ditte sa...

Kul skyltning! Antar att "Näsbydalsröran" är slut bara för namnet- UNdrar vad en ev. "Djursholmsröra" skulle betinga för pris. Troligen det dubbla
Oavsett innehåll.
Wagyu kött ligger i Östermalmshallen på betydligt mer än 1000 kr. För svensk oxfilé får en numer ofta ge 700-800 kr/kg.
Verkligen falsk marknadsföring vad gäller burgarna. Illa
Noterar att det finns gott om viner i detta prisläge. Men jag undrar hur många som vid en vinprovning, "blind" skulle känna skillnad på ett vin för 70 kr eller 250. Några kanske. Men inte jag. Ja, namnet här kan ju också vara positivt.

Susjos sa...

Snyggt skyltat med god mat och förhoppningsvis gott vin! Ja jösses vilken skillnad det var i pris på skagenröran och den exlusiva Näsbydalsröran, man undrar vad den innehåller...kalixlöjrom?
De japanska biffarna med mest svenskt högrev ser dock goda ut, läste också Karins inlägg om wagyu-kött.
Visst har jag vid tillfälle köpt dyra rödviner och tyvärr blivit besviken, de tär inte alltid priset som bestämmer om ett vin är bra...
Ha det gott!
KRAM!

Anki sa...

Min nyfikenhet fick mig att googla på Näsbydalsröra - och ett enda resultat visade sig vara det här blogginlägget :)
Köper aldrig såna här röror - inte prisvärt, som mellanbarnbarnet Ludvig skulle uttrycka det ...
Härlig skyltning i alla fall!

christian sa...

Det måste vara dyrbart innehåll i den där dyra röran, kanske massor av äkta saffran å rysk kaviar eller nåt....det skulle varit kul å veta.
Inte visste jag att du bor i en rikemanskommun . . . ! ;)
Definitivt falsk marknadsföring, nästan värt att klaga på, officiellt alltså!
Så dyrt vin skulle jag aldrig köpa oavsett namn...

Ha en fin vecka!

Paula sa...

Tack för middagsinbjudan, njuter storligen i min lilla bubbla medan potatisen kokar i kastrullen och den modesta kallrökta laxen ligger o väntar. Inköpt till halva priset idag...
Om vi ser till rörorna så är det nte milsvid skillnad prismässigt ändå, ena är ju styckepris o andra kilopris. Kilopriset brukar handlarna försöka gömma undan eller skriva mycket småstilt så det knappt är läsbart. Jag läste Karins kommentar om wagyukött och har inget mer att tillägga än att jag också kände till att det är av högsta kvalitet. 70+20 blir enligt min matematik 90 procent, o då undrar man vad de återstående 10% består av???
Nå jag lät mig väl smaka men smuttade bara på rödsvinet och tog in en hederlig bärs istället.Sen var jag nöjd, speciellt över att slippa erbjudas efterrätt! Tack BP

Anni sa...

Nog blir jag nyfiken på var för man skyltar så olika om rörorna, det skiljer ju "bara" 60 kr i kilopris men upplevs otroligt mycket dyrare när de skriver sådär på hyllkanten!

Blir fundersam av Karins kommentar. Om den svenska högreven i burgarna är svensk Wagyu borde det väl stå så; 70% svensk Wagyu,30% japansk Wagyu?

Jag dricker nog hellre Church Road än Tr3 apor. Tror jag, utan att ha smakat.

Snacka om att du fick igång oss i kommentarerna!