lördag 25 februari 2023

Bokmärke och ”Dagens barn”



Idag kan jag med glädje presentera en argusfasan som bokmärke. Fotograf är Mattias A. Klum vars expeditioner runtom i världen har varit omfattande och internationellt omtalade. Ja, till och med jag vem Mattias A. Klum är. Det är Susjos som hittade bokmärket hos Akademibokhandeln, köpte det och postade det vackra märket till mig. Tusen tack tjejen:-) 

Dagens barn
Orsakullan vill veta vad jag tycker om dagens barn. Då jag inte har några barn och ytterst sällan träffar på några ungar så vet jag inte vad jag ska svara. Men det finns tre förskolor i mitt bostadsområde som alla nyttjar de fina lekplatserna som finns där. Totalt kan det handla om cirka 40 ungar. Och barn låter. Det gör de. Observera att jag inte klagar utan bara konstaterar;-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Om ni har tur visar även Hannele, Gerd, Åsa och Emma bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”Februari 28 dagar”.

12 kommentarer:

femfemman sa...

Snyggt bokmärke ! Något att titta på om man inte kommer vidare i texten.
Haha! Ja, barn låter. Iaf på lekplatser... eller då de leker
De har väldigt gälla och starka stämmor.
Många barn är väldigt fina..
men det går ju inte att "tycka" om dem som grupp. De är individer.
Tror att alldeles för många barn far illa idag. Föräldrarna är inte riktigt föräldramogna. De fortsätter att vara tonårin gar långt upp i livet. Har svårt att ge sina barn struktur ...och allmän hyfs. Men många, många fina personligheter finns det. Så är det ju med oss "gamlingar" också. De flesta av oss är bra, om man skrapar undan lite gammal mossa. God kväll!

Susjos sa...

Vilken fin bakgrund den tjusiga fasanen fick, visste inte att den hette Argusfasan. Tusen tack för länken, och så himla kul att få överraska dej med bokmärken! <3

Svar: Sista avsnittet av Händelser vid vatten var så bra! Jag gillade hela serien,( är väldigt förtjust i Rolf Lassgård som är en sån bra skådis!) ...trots det norrländska mörkret och en del sex! Har dock inte läst boken.

Ikväll gäller det för Loreen!
Ha det gott!
KRAM

nalta norrland sa...

Fasaner är fina 🤩 gillar Ditt nya bokmärke 👍
Däremot vet jag icke vem fotografen är 🤔
Barn är barn och de bor i ett land och så vidare 😜
Jag kan tycka att båda ändarna på människolivet både låter och tar kanske för stor plats ibland 🤪 inte vara barn som saknar hyfs utan även pensionärer i permobil 🥹
🤗

Guldkryckan sa...

Konstaterar att ungar låter, rejält till på köpet, sååå skönt när helgen kommer. ;)

Dagens barn är väl en spegling av samhället i övrigt, det märks verkligen på en skola.

Fint bokmärke där, toppen ju.

Ha en fin kväll nu Bp.

LillaSyster sa...

Urläckert bokmärke =)
Jo barn låter och jag skulle vilja påstå att de låter mycket mer idag än för 20 -25 år sedan, deras attityd har också förändrats......till det sämre. Respekt vet de knappt heller vad det är. Men det är ju inte barnens fel, det är ju föräldrarna som inte lärt dem. Det var en utav anledningarna att jag gav upp förskolläraryrket.
Ha en skön kväll. kram

Äventyret framtiden sa...

Så vackert bokmärke! Susjos var en bokmärkesängel som sände det åt dig! Fint!
Barn låter och barn ska låta men givetvis i grupp kan det bli lite väl mycket låtande ibland. Vi gick förbi ett daghem/skola för dövstumma i torsdags. Det lät väldigt mycket men lite annorlunda.
Ha det fint BP!

Hanneles bokparadis sa...

tror jag köpt denna till barnbarn (i affären tycker jag att föräldrarna låter mest)

Ditte sa...

Så fin omtanke! Och verkligen ett fint bokmärke. Mattias KLums bilder såg jag för ett tag sedan på Fotografiska. Så mäktiga bilder.
Vad gäller dagens barn är jag lite dubbel. Många har inga närvarande föräldrar och har inte lärt sig det mest elementära i hur de ska bete sig. Och ibland undrar jag varför somliga väljer att ens tänka tanen på att ha barn. Alltför många föräldrar är tämligen ointresserade av just barn. Så trist.

Eva sa...

Det var ett jättefint bokmärke denna gång. Håller med dig om barn. Klagar inte utan bara konstaterar. Idag är ju vädret strålande här så det får bli en långpromenad, tror jag. Vill förstås hinna med att se Tottenham och Manchester Uniteds matcher också...

Carita Liljendahl sa...

Det är så härligt när du får bokmärken som gåvor av dina bloggvänner.
Gissa om jag har försökt hitta något fint här hos oss att glädja dig med. Bokmärken tycks inte vara lika pop i Finland, inte tillsvidare i alla fall, men kanske blir något tag. Finns i vår bokhandel dock ett visst urval!

Anonym sa...

Mattias Klums föräldrar, Arne Klum och Ingegerd Stefan-Andersson gick i realskolan i Ludvika samtidigt som jag - på tidiga 40-talet. Mattias har ju verkligen blivit känd som fotograf. Många fantastiska artiklar i National Georaphic t.ex. Och, JA, bokmärket är jättesnyggt.

Ruth i Virginia

Anni sa...

SNYGGT! Han tar fantastiska foton. Så gulligt av Susjos <3