fredag 11 oktober 2019

Fem en fredag: Vecka 41 - "Rutiner"

1. Vad är något du gör varje morgon?

Efter de vanliga rutinerna i badrummet, dricker jag min frukost i form av en Nespresso och ett glas valfri Brämhults. Samtidigt läser jag nyheterna på BBC och Aftonbladet på mobilen samt börjar så smått med en bloggpromenad.

2. Vilken är din typiska frukost på helgen?
Samma som ovan. Det kan hända att vi slår till med en typiskt engelsk frukost, alltså rostat bröd, äggröra, bacon och ”baked beans”, men då kallar vi det för ”brunch”.

3. När senast testade du en ny hygienprodukt?

Vet inte om handkräm räknas om hygienprodukt, men av en slump såg jag på Apoteket en handkräm som utlovade mjuka händer och skydd mot sköra fingernaglar. Den håller vad den lovar. Rekommenderas varmt.

4. Vad hamnar oftast i din korg i mataffären?
Skaldjur, bröd, Brämhults, Halloumi, salami, serrano skinka, gräslök, koriander, kyckling, smör, A-fil, mjölk och en massa annat. Ja, och så måste jag medge att Picard med maträtter från alla världens hörn är en guldgruva:-)

5. När senast bytte du frisyr?

I samband med att jag gick i pension för fyra år sedan bytte jag frisör. Leo klipper med kniv. Då jag har tjockt hår och självfall har jag nu en fräck ganska spretig ”kortskuren” kalufs.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Fortsättning av gårdagens inlägg. HSB är på bettet:-) Följande mejl damp ned i inkorgen idag:

- Vid tömning i går lyckades åkaren öppna säcken i behållaren, åkaren har beställt sugning av glaset som ligger i. Vi vill be er att inte slänga mer glas tills behållaren är tom igen.

Hur åkaren lyckades med konststycket att öppna säcken i containern är en gåta för mig. Dessutom undrar jag hur glassugning går/gick till;-) DS.

15 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Här fick jag mig en riktigt tankeställare! Picard? Vad har han med mat att göra?

Picard för mig är Jean-Luc Picard, kapten på Star Trek USS Entreprise, en scifi-serie som jag ÄLSKAR! Spelad av Patrick Stewart, förresten. Bäst av allt, det kommer snart en helt ny Star Trek- Serie med honom!

Jaja, jag vet, inte din värld. Precis som du älskar jag Harry Potter och fantasy (vilket jag räknar HP till) ligger mig egentligen närmre hjärtat men det är något speciellt med hela Star Trek.

Din frisör ser faktiskt ur som att han är en brorsa till Patrick Stewart!

Ditte sa...

Kul att läsa om dina rutiner. Vad gäller nyheter och bloggpromenad ingår dessa också hos mig på morgonen. Men min frukost är lite kraftigare. En skiva mörkt bröd ingår också hos mig med smakrik ost och tomat. Ibland även fil/youghurt.
Vad gäller helgfrukosten så kan den vara utökad och liknande din men minus bönor.
Tack för tipset om handkräm. (Brukar ha den från Clinique eller Rituals).Vilken lycka med tjockt hår och självfall. Avis!

Intressant att HSB är i gång men jag undrar också hur säcken öppnades. Men en olycka händer så lätt... Glassugning är att en stor dammsugarslang förs ner i behållaren och ska förhoppningsvis få med sig allt.
Trevlig kväll!

Carita Liljendahl sa...

Skojigt att läsa om andras rutiner och att känna igen sig lite här och där :-)
Kul bild den sista!

"LillaSyster" sa...

Det var inte mycket till frukost.(här äts det rågflingegröt med banan, ägg och en kopp nespresso) Spännade med glaset. Trevlig brunch imorgon då =)

Boklysten sa...

Picard-rätterna är verkligen goda!

Hanneles bokparadis sa...

jag hade också en duktig frisör som använde kniv, så snyggt:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/rutiner-fem-pa-fredag.html

Klimakteriehäxan sa...

Jag är ju också kortklippt och spretig numera - men har ingen tjock kalufs ... min frisör säger att jag har väldigt många strån, men de är ack så tunna ... och självfall, jo det har jag ju förstås. Spikrakt ner faller det. Utan pardon.

Musikanta sa...

Det är underbart att vara pensionär och kunna ta det lugnt på morgonen. Det verkar som om de flesta här gör det :-).
Ingrid

Ama de casa sa...

Brämhults är juicens juice! Men hur i allsin dar kan du välja en med morötter i??? ;-)

Sen är det ju lite tufft att välja en frisör som inte har nåt hår alls. Väntar med spänning på bilden med din fräcka frisyr :-D

Karins ordöverflöd sa...

Glassugning är motsats till glasblåsning.

Anki sa...

kul att läsa hur du startar dagen ... här är det två muggar svart kaffe först ... sen lite Keso blandat med sallad om det finns kvar från dagen innan - eller en tallrik havregrynsgröt :)
Din frisör ser ut som en trevlig prick! :)
Så tråkigt att du inte fått det jag skickade ... hoppas bara det är försenat och inte helt borta!
Kram

Freedomtravel sa...

Det där med rutiner är bra, det underlättar vardagen ;) Just nu försöker vi ju ändra på en del rutiner och få in några nya ... Håller för övrigt med om att Picard är kul att handla på. Det blir inte så ofta iofs, men man kan alltid hitta något trevligt där!

Åsa sa...

Åh, engelsk frukost, det låter gott! :)

Paula sa...

Och jag som trodde att du såg ut exakt som på din profilbild! Där är håret lockigt men inte så kort, du kanske ska uppdatera bilden, "ler"
Vilka läckerheter du stoppar i din matkorg, jag är mer modest med potatis och andra basvaror. Handcreme går åt, läcker limefärg på tuben!

http://kraka.moah.se sa...

Brämhults är gott, men lite väl dyrt för vardagen. Picard är rena lyxen så det blir sällan.

Ha en fortsatt bra söndag!