söndag 27 oktober 2019

Skyltsöndag #233 på en ”Blogger’s Sunday Walk”

Kan inte tänka mig att tjejen bakom den norska bloggen Viltogvakkert förväntade sig det här inlägget när hon i en kommentar frågade om jag inte hade lust att vara med i hennes ”Blogger’s Sunday Walk”, en utmaning som hon kör en gång i kvartalet. Okej, jag ställer gärna upp på det med skyltar såklart, precis som hon föreslog. Men då jag är aningen ”rörelsehindrad” på grund av mitt ryggelände så får ni följa med på en liten annorlunda ”Blogger’s Sunday Walk”;-) Enjoy!

Brukar åka till min lokala ICA Kvantum i Täby Centrum, men har upptäckt att ICA Nära i Näsbydal faktiskt har roligare skyltar;-) En krossad hamburgare som består av oxbringa och rökt sidfläsk kan kanske vara nåt.Nästa anhalt är Täby Centrum där butiken Normals roliga gubbe har tappat bokstaven ”U”. Han är bara ”nik” nuförtiden.Tar rulltrappan upp till plan 1 och ICA Kvantum, där jag hittar den här stapeln med havremjölk från Oatly. Designen är betydligt läckrare än innehållet kan jag säga. Att Ama verkar ha ett samarbete med Oatly var aningen otippat måste jag säga;-)


Veckans höjdare 1: "Walken” avslutades på Systembolaget där jag hittade Lobita Loca, Galna Lobita alltså. När jag såg flaskorna började jag direkt nynna på Ricky Martins ”Livin' La Vida Loca”. Ett riktigt roligt namn för ett vin.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Åh, så fint du fick till det idag med att söndagsvandra och tillika hitta kul skyltar. Att Ama fanns med i hyllan var förstås en rolig överraskning, men månne det inte är något man kan räkna med när det gäller den livfulla kvinnan? ;)
Lobita Loca ser gott ut. Jag har nog inte sett det vinet här hos oss ännu. Måste titta efter lite extra nästa gång jag besöker vinbutiken.

Ha en fin fortsättning på söndagen!

tanthuset.blogg.se sa...

Jajamen, det blev en Ricky Martin här också :) Bra tolkning av temat, rent av så pass att jag funderar på att vara med nästa vecka :)

Emma, Sol som sol? sa...

Det gäller att inte följa alla uppmaningar för då går man rakt in i möblemanget hos Normal!

AMA-zing och Oatley, den var lite ... rörig ...

Geddfish ♥ sa...

Härliga skyltar som vanligt! Jo, man kan se mycket i affärerna.
Vinet såg kul ut, bara ett fel för min del, det är vitt, då fryser jag haha.
Oatly havredryck, det kör jag faktiskt med sedan Elin var här i somras. Det går alldeles utmärkt i kaffet och håller sig bra och det passar de gånger jag äter gröt också. Nej, jag dricker ju inte varken mjölk eller havredryck.

Normal, det var en kul affär. Var i den för första gången i Örebro. Här finns den inte.

Kikade lite på Vilt og vakkert, men fattade inte riktigt. Det var som tusen bilder, men förmodligen en lång dagsutflykt.

Vilt og vakkert sa...

Heisann, en handletur er ikke å forakte ... og dessuten helt nødvendig av og til. Det står ingenting om at BWS må tas utendørs!!! Det viktigste er å komme seg vekk fra skjermen noen minutter - og for de som er friske nok, kan ta beina fatt. på samme dag
Jeg så "noen" skilt på turen min i dag, men ingen å le noe særlig av, ikke å dra på smilebåndet av heller, men skilt er det. Så vi er litt rause i dag, begge to, og godtar hver vår deltakelse.
Ha en fin kveld ;:OD)

KajsaLisa sa...

I och för sig ser det ju ut som man smashat en burgare, men namnet var ju lite löjligt, varför inte fläskburgare. Vinetiketten var riktigt rolig.
Länkar upp nu.

Vilt og vakkert sa...

Hei igjen, jeg ante heller ikke noe om fossefallet før en tidligere elev som har mine to høner i pensjon sammen med hennes fem, skrev om en tur hennes familie hadde til Elgåfossen, på facebook i vår. Merkelig at den skal være så ukjent. Farmors familie kommer fra Naverstad litt lenger sørover. Må utforske mer i området, mange kulturminner der også!

Mias Mix sa...

Kul skyltpromenad och sommelier som jag är fastnar jag ju mest för sista bilden. Blir nyfiken på vinet. Mer än på de mosade hamburgarna :) Ha det gott!

Ama de casa sa...

Haha! Jodå, jag har fler strängar på min lyra än vad man kan tro :-D

Tack för den braiga och fränt skyltade bloggpromenaden! :-)
Synd bara att din rygg är så dum...
Kram

Hanneles bokparadis sa...

haha, tänk så roligt att handla :)

Klimakteriehäxan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Klimakteriehäxan sa...

Eftersom lobo på spanska betyder varg så heter väl vinet rent av "den galna lilla varginnan", eftersom där finns diminutivändelsen också! Ska titta efter det när jag går till Systemet nästa gång, jag låter ofta roliga namn och snygga etiketter styra mitt dryckesval, till expertisens enorma förskräckelse.
(blev tvungen radera första kommentaren p g a ett skrivfel som gjorde alltihop obegripligt)

Ditte sa...

Stort tack för en trevlig söndagspromenad i "Skyltlandia"- Du har som vanligt fångat in höjdarna.
Sista skylten blir min favorit. Jag hade nog också här börjat nynna på biten, "Livin La vida Loca". Återstår att testa vinet när jag kommer hem i december.
Havremjölk???? Avstår helt. Men vad gör man inte i designväg för att få sälja.
En gubbe som är "nik" - ja det kan ju innebära vad som.
Vad gäller krossade hamburgare så går väl allt att sälja med bra reklam. Eller?

Paula sa...

Ajaj för ryggen, jag har också gångproblem pga min hälsporre, men den är lynnig, vissa stunder vet jag inte av den för att i nästa stund ramla ihop i en hög...
Vita vinet såg jättekul ut, om nu vin ska se kul ut. Färgen undrar jag om den var sådär pärongrön i verkligheten, påminner mer om soda än om vin.
Smashed burger låter himla gott, skulle mer än gärna smaka. har dom inga smakprover i dina butiker? Hos mig sällan eller aldrig men så är det ju bara en närbutik. Ama vet man aldrig var man har, hon verkar vara på en jordenruntresa o då passar det ju bra att dyka upp i Täby också?

Åke sa...

Så trevligt och praktiskt att du kan växla Ica butiker sådär... starkt jobbat när ryggen krånglar sådär... krya på sig kram skickas såklart. Du är ju unik :)

Anki sa...

Vilken toppenbra kombo du fick till! Bra jobbat!
Tråkigt med ryggen ... krya på dig!

nalta norrland sa...

Så tråkigt att höra att Din rygg nu är extra bråkig, har Du gjort något annorlunda eller är det vädret som ställer till problem med rörelseapparaten?
Att ha en ond rygg gör ju att man mår sämre till å med humöret rasar neråt.

Gillar skyltningen å vinet är intressant,
länge sedan jag drack alkohol då jag typ levt på citodon, parafelx å alvedon sedan mitten av augusti.

Hamburgaren... nej tack ;-)

Mösstanten sa...

Jättefina skyltar. Den där gubben på ICA skulle gärna få flytta hit också. Etiketten är ju helt bisarr. Krya på dig!

Christian sa...

Alltså att man väljer butik att handla i efter om de har roligare skyltar måste väl vara ett säkert tecken på sjukdomen SSM, "skyltsöndagsmani"
:) LOL

Carita Liljendahl sa...

Smashed burger låter inte gott tycker jag - hahaaa!
Vinet på sista bilden gillas för att det är vitt!
Den unika nik-mannen är rolig, sådant där fyndigt har ni gott om i Sverige.