fredag 4 oktober 2019

Fem en fredag: Vecka 40: ”Ordspråk”


Hur var det nu igen!? Har man en blogg ska maten vara orörd tills bloggaren tagit en bild. Men då jag såg att "mingelmaten" igår kväll bestod av smörgåstårta med räkor (som jag inte tål) samt att drycken var bubbel (som jag inte dricker) var jag lite sent ute med fotografering. Enligt maken var smörgåstårtan försvinnande god, och självklart fick jag alternativ mat.Beijing 8 öppnade sina portar idag. Lycka! Den sympatiska ägaren berättade att lunchkön var lång. Här klockan 16:00 var det lite lugnare.

1. När ropade du senast hej innan du kommit över bäcken?
I tisdags, när jag tog ned en tavla som jag ville lägga upp bloggen till temat ”Blanda”. Det var inte bara tavlan jag hade i handen utan även spiken den hängde på. Fram med hammaren alltså. Slog in spiken och hängde upp tavlan på nytt. Fick vara nöjd med mig själv i en sekund, sedan låg både tavlan och spiken på golvet igen. Oooops!

2. Hur hade din morgonstund guld i mun idag?
Det hade den inte, inte ens silver;-)

3. Vilka tre goda ting har du varit med om i veckan?
En god och himla trevlig lunch med väninnan Yvonne i onsdags, minglet igår, åsså öppnade Beijing 8 i Täby Centrum idag – yiipphhiiieeee:-),

4. När senast fick du vänta på något gott?
Det var i början på 2019, då jag väntade på att säsong 3 av ”The Grand Tour” skulle släppas på Amazon Prime Video. Nu går jag återigen i väntans tider för säsong 4, som sägs releasas i början på 2020.

5. När fann du senast något du sökte?

Det gäller att komma ihåg hur ordningsam man faktiskt är. Vi har en förvaringsbox för tejp, där olika sorter är prydligt uppradade. När jag letade efter ”3M Magic Tape” häromdagen letade jag överallt utan att hitta. Ja, tills jag mindes boxen då, där det låg två rullar.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

13 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

verkar ha varit en bra vecka:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/ordsprak-fem-pa-fredag.html

Ama de casa sa...

Har jag missat nåt nu igen? Var var du och minglade? Inte på Bejing 8 va?

Roliga fredagsfrågor den här gången och roliga svar :-) Hoppas tavlan klarade sig :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, Nr 1 fick mig att tänka på en chef jag hade. Helt tummen mitt i handen men mycket vilja. Han skulle sätta upp en vindskiva på taket på sitt hus, fick väl upp och dit den, slog sig sedan ned i solstolen med en öl och beundrade sitt hantverk.

Då ramlade vindskivan ned.

Geddfish ♥ sa...

Dessa frågor är ju otroligt roliga! Kul att läsa allas svar.
Jag tycker alla morgnar där jag inte behöver ge mig iväg ut tidigt, är guld i mund. Jag gör som jag vill.
Du har haft trevliga dagar denna veckan. betr. minglet så hade inte jag heller varit underbart lycklig över smörgåstårta, vilket alla andra är, tror jag hellre äter en halv pizza. Och bubbel gillar jag inte. Det ska vara rött vin.
Önskar en härlig fredagkväll!

Mrs Calloway sa...

smörgåstårta kan vara så himla gott. bubbel också. Beijing 8 ser trevligt ut

Ditte sa...

Vad trevligt att den nu kommit till dina trakter. Kul om den blir populär. Har ätit på Beijing 8 då och då i stan och särskilt när den fanns på Söder, men där är den numer borta.Men jag tycker inte att maten alltid smakat så kinesiskt.(Finns flera bra kinesrestauranger nära mig så valet faller ofta på en annan) Men jag tror att det också beror mycket på vem som står i köket. Testade du några rätter?
När det gäller att fota maten så så kan det bli effektfullt även om den är "rörd". Trevligt att du fick annat till livs.
Trevligheter är alltid kul och du har ju hunnit med några i veckan. Jag ser ju sällan serier och har ingen aning om "The Grand Tour". Låter som ett golfevenemang. Men jag får förstås se efter vad det är. Så kanske har jag missat något. Spännande att se. Alltså, om jag i mitt tycke, missat något.

Paula sa...

Vadå för mingel? Var det på nya krogen? Jag som är lantis har inte hört talas om krogen som jag förmodar är en kedja med krogar? Nej här har vi inget att välja på om man inte gillar pizza eller att kocka själv. Din tavla rönte samma öde som när min dotter satte upp en vägglampa i min hall när jag flyttade hit. En vecka senare hade den trillat i golvet o gått i tusen bitar..Många trevligheter för dig i veckan.

Anki sa...

Har nog missat något - var var minglet någonstans? Smörgåstårta och bubbel ... gott om jag ska säga vad jag tycker :)
Kul frågor och kul svar!

Geddfish ♥ sa...

Svar: https://www.nlt.se/2019/09/27/koenigseggs-galna-varldsrekord-i-rada/ visserligen en låst artikel, men där står att Koenigsegg var hemligt i Lidköping (gänget bodde hos Annette) och här är https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20190927/koenigseggs-nya-varldsrekord-000-kmh/ där det framgår att gänget var på Råda gamla flygplats utanför Lidköping.
Häftigt, va?

nalta norrland sa...

När minnet är kort blir det till att leta 😜
Smörgåstårta är gott 😁 men då ska msn kunna äta utan att bli sjuk.
Ropa hej innan tavlan ramlar ner 😜 ett nytt uttryck 😁

Guldkryckan sa...

Smörgåstårta gillar ju undertecknad...fast som fullvärdig medlem av FB-världen så tar jag alltid en bild först ;)

Jo..man får allt ha lite koll på var man har alla "bra att ha grejer" såsom tejp och annat...fast när jag väl behöver det får jag fråga frugan då mitt minne är som ett såll när det gäller sådana ting.

Ha det fint nu bp

Carita Liljendahl sa...

I fallet med smörgåstårtan (tror det är en sådan), tycker jag det är bra att du tog bild efter att nån skurit i den, så fick man se innehållet också :-D

Anni sa...

Jag gillar smörgåstårta men förstår inte riktigt varför man ska stoppa in allt i den - ost, skinka, räkor, melon, ägg och vindruvor ser jag på din bild. Ta bort räkorna så känns det bättre och då kan ju även du äta!
Jag har aldrig förstått mig på räksallad på en grillad korv heller, så jag är väl lite skadad.