lördag 19 oktober 2019

Bokmärken och vad jag unnar mig

Även idag går det utmärkt att kombinera temat ”Bokmärken” med frågan som Orsakullan ställer. Hon vill veta vad jag unnar mig.

På köpet

Just igår unnade jag mig två saker. Köpte nämligen ett par coola ”mysbyxor” och fick ett fejkat bokmärke på köpet. Nu kommer jag inte använda skylten som bokmärke, men i nödfall hade den onekligen funkat som ett sådant.

Dags för förändring
Som ni vet älskar jag väldoftande skumbad under hösten och vintern. Då jag använt mig av samma schampo med identisk ”doft” hur länge som helst, tyckte jag att det var dags för en förändring. Butiken Rituals har funnits i Täby centrum i många år, men jag har faktiskt aldrig varit inne i den.

Lyxa till det lite


Men nu slog jag till på ett nytt väldoftande schampo. Sniffade på fem olika sorter och valde utan minsta tvekan ”The ritual of samurai”. I fall ni känner er lite frestade att gå i mina fotspår kan jag rekommendera att hälla i ytterst lite i badvattnet, om ni inte vill ha hälften skum och hälften vatten vill säga. Samurajen är nämligen lika dryg som diskmedlet Yes kan jag lova;-)

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

11 kommentarer:

Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagog sa...

Spännande, Retuals finns här i Falun med och jag har aldrig besökt den butiken ;). Kanske ska vara lik dig nu då och gå dit eftersom vi återigen är lika :D

Susjos sa...

Rituals har underbara dofter! Dusch-skummet jag har är heeelt fantastiskt! Det är verkligen "skummigt". Å vad jag saknar badkar! SÅklart tog jag ett skumbad på hotellrummet på Irland, fast fick inte till det med så mycket skum, borde haft med mig ditt skumbad!
Kram!

Geddfish ♥ sa...

Åh, ett inlägg där jag trivs!
Först, så var jag inne på samma tanke, med nya mysbyxor. Men har inte hittat några som är fräckare än de jag redan har, så jag ligger lågt.

Men Rituals, jag är helt såld! Nu finns inget Rituals i Lidköping så jag kan inte snabbt gå och köpa din sort. Min handtvål är Hamam, de flesta produkter jag har är Sakura. Har även Karma, Dao och Ayrveda. Sarah och jag brukar botanisera i Karlstad. Ahh, det är lyx och ändå inte vansinnigt dyrt.

https://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/10/mina-bokmarken-v-42.html

Hanneles bokparadis sa...

denna vecka har jag betalat för mina, i euro:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/finska-bokmarken.html

Ama de casa sa...

Jag har också haft samma schampo i år och dar. På hemmaplan alltså. På resor tar jag sånt som jag kan komma över på hotellrum och hamstrar med mig hem också för att ha som reserv i resväskan i dom fall som schampo inte finns på nästa resa. Nu finns det ju oftast schampo så det börjar svämma över med småflaskor hemma... Får nog göra en räd och slänga :-D

Haha! Yes (fairy) är verkligen drygt och det enda diskmedel jag vill använda. En gång i förhistorisk tid testade jag att diska med det i diskmaskinen. Jodå. Det var verkligen jättejätteskummande. Fick tömma maskinen på skum en himla massa gånger för det bara vällde ut ur den... :-D

Ditte sa...

Hos Rituals har jag varit "kund" länge. Gillar verkligen deras produkter och butikerna. bra för mig är också att deras produkter inte innehåller nästan några kemikalier eller märkliga tillsatser. (Har fått det kontrollerat eftersom min hud är extremt känslig efter alla behandlingar) Kul att du hittade till butiken och är nöjd med det du inhandlat.
Bokmärket som kom med mysbyxorna håller absolut. Och visst är det viktigt att unna sig det man vill ha och känner för. Instämmer helt.

Anki sa...

Spännande med ny doft ... och härligt med nya mysbyxor - och när man få ett bokmärke på köpet så är det en perfekt bonus!

Susanne ❤️ sa...

Haha då blir det bubbelbad här hemma för måttlighet verkar inte finnas i den här familjen haha Allt eller inget ;)
Nu såg jag temat men den ska jag ha tagit bort för jag la upp den och råkade trycka på publicera måste vara segt internet då den togs bort direkt :)
KRAM

Klimakteriehäxan sa...

Det där är ett märke jag också gillar, fick en badscrubb i present som start på "relationen".

Guldkryckan sa...

Saknar verkligen mitt badkar ibland...där kunde man ju ligga och gotta sig med en metro och en cigg med en grogg på badkarskanten...funkar inte lika bra i en duschkabin kan jag meddela ;)

Mysbyxor har jag inga...kanske borde prova det...faktiskt...ett par kallingar funkar inte så bra när man får leverans från tex coop vid ytterdörren.

Får fundera på det. ;)

Ha de gott nu.

Anni sa...

Dessa udda kombinationer - samuraj och badskum. Hur tänkte de när de hittade på namnet? Sandalwood luktar ju gott, men hur luktar den ekologiska bambun?