torsdag 31 oktober 2019

HalloweenDet är den 31 oktober och därmed den officiella dagen då man firar Halloween. Och min svärmor som föddes olyckligt nog denna dag. Om man nu gör det - fira alltså.

Tradition
Själv har jag varken köpt godis eller pyntat. Men det har faktiskt blivit en tradition att favo kollegan Yvonne gör det varje år sedan sönerna var små. Nu är de vuxna, sönerna alltså, men traditionen att göra de mest fantastiska konstverk av pumpor består. Årets variant ser ni i rubrikbilden. Behöver jag lägga till att Yvonne är civilingenjör, nej skulle inte tro det, har ju nämnt det några gånger förut;-) Tusen tack för fotot tjejen:-)

”The real thing”
Nu är jag ju ingen civilingenjör, så jag får väl bidra med ”the real ting” som jag hittat i Täby Rehab Centers myshörna. Japp, ni läste rätt. H*n är lite hålögd, men jag gillar pottan på huvudet;-)


Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

PS. Yvonnes tidigare konstverk hittar ni här,
här, här och här . DS.

13 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Jag som älskar Marvel's S.H.I.E.L.D är väldigt svag för årets kreation! Vilket konstverk! Googla på Ghost Rider.

Yvonne är superduktig! Jag har själv skurit i pumpor och vet hur svårt det är! I alla fall utan talang, erfarenhet och bra verktyg.

Ditte sa...

Detta spektakel med Halloween i Sverige och länder utanför Irland och USA avstår jag helt klart Vad är vitsen? Jga har firat Halloween i USA, Washington , ett par gånger och dte var jättetrevligt. Men det var dä.
Pumpan son Yvonne skurit ut är jättefin och det är verkligen en konst att få till detta.
Gillade även ditt skelett med potta på huvudet.

Geddfish ♥ sa...

Jag fick ett foto på mitt yngsta barnbarn som en pumpa. Hon såg mest ut som om hon ville bli av med klädseln, haha. Tror mest de vuxna tycker det är kul.

Nej, inget som jag har firat med mina barn, finner ingen glädje i detta påfund. Din kompis har gjort en superb pumpa, det var mycket skickligt. Och ditt skelett var kul, riktigt ruggigt.
Hall-å-vin!

Ama de casa sa...

WOW!!! Hon har verkligen många talanger din favvokollega- vilken supersnygg pumpa!

Själv fortsätter jag med min tradition Hall-å-vin, även om det idag bara blev Avgångshall-å-vatten. Ännu så länge i alla fall ;-)

Klimakteriehäxan sa...

Pumpan är skickligt utskuren. Men jag vill inte ha skelettdelar som underhållning ...

nalta norrland sa...

Då Elin följde med mn Carina till Klyktattarland i eftermiddags och blir där borta i Örnsköldsviks Kommun över helgen är Halloween inget jag behöver bekymra mig om.
Tidigare år har vi trixat å sölat med att skära pumpor men i år blev det på nått vis bortglömt.
Din favvokollega är inte bara skönsjungande utan även kreativ med pumpor.

Paula sa...

Nej Halloween hoppar vi över, ungarna äter på tok för mycket godis redan som det är. Lite vackra ljus till Alla Helgonhelgen, det kan jag köpa fast jag inte är religiös. Men visst är det tjusigt på min gata, nästan alla har en upplyst pumpa på trappan. Utom jag, förstås...

Susjos sa...

Yvonne kan verkligen skapa! Snygg pumpa!
Men Halloween firar jag inte, men minns att när killarna var små så var det lite firande, fast jag minns inte att de gick runt och tiggde godis, men de gjorde kanske det?
Så skönt att bo i lägenhet nu, så man slipper ägg på fönster och dörrar om man inte öppnar eller har godis hemma!

"LillaSyster" sa...

Hon är stadig på handen också, inte lätt att skära snyggt i pumpor. Har en Benjamin på jobbet, en tyst kollega=) Ha en fin första november och trevlig helg!

Anki sa...

Yvonne är verkligen kreativ och såå skicklig ... för det är minsann inte lätt att skära i de där pumporna!
Vi har aldrig haft traditionen med Halloween och det fanns inte här i Sverige när sönerna var små. Barnbarnen tycker det är kul förstås ... helt klart en generationsfråga.
Mysig myshörna med lite magert sällskap :)

Susanne sa...

Pumpan är sååå himla cool.

KajsaLisa sa...

Passande och kul bilder. :)

Husbilen-Ellen sa...

Pumpan var vackert skuren!! Jag har bara en dekoration, en pumpa som sonsonen gjort av pärlor, som nu pryder glasdörren!