tisdag 15 oktober 2019

Gems Weekly photo challenge: Vecka 42 – ”Ren”

Idag får ni ett ovanligt och konstigt bidrag till temat från mig. Det har en röd tråd också, bara en sådan sak;-) Bilderna tog jag igår.

”Tandskulptur”
Om ni minns min kalender här, så vet ni att jag hade en dejt med min nya (och himla snygga) tandläkare Maria igår. Min gamla tandläkare Jenny gick nyligen i pension vid 61 års ålder. Det var Jenny som skulpterade en fin tand åt mig för drygt tre år sedan.

Aldrig mer tandtråd
Det är ytterst sällan jag använder tandtråd, men när jag väl gjorde det lyckades jag förstöra min vackra tandskulptur. Suck! När tandläkaren Maria kollade resterna av tanden konstaterade hon direkt att det var kört. Tanden behövdes dras ut.

Ingen tandläkarfobi
Har ingen tandläkarfobi alls, men (bedövnings-)sprutor är rena rama tortyren tycker jag. Nu kände jag varken av sticket eller utdragningen av tanden heller. Inte igår och inte idag. Hela proceduren tog mindre än 20 minuter och 1 460 kronor fattigare kunde jag lämna mottagningen med en steriliserad tillika ren tuss i hålet där tandskulpturen en gång suttit.

Och precis det tänkte jag dokumentera i ett äkta irl-inlägg till temat. Ett renare (och tråkigare) inlägg får ni nog leta efter;-)


Fotade Marias rena gummihandskar med tanden vars åsyn jag besparar er. Synd att handskarna var rosa. Men all personal var klädd i limegrönt i alla fall;-)


Helt godkänd färgkombination, rent och fint där.


När jag förklarade att jag hade en blogg och temat "ren" som väntade blev Maria så entusiastisk och tyckte att jag absolut skulle fota alla rena instrument som steriliserats i en diskdesinfektor för värmedesinfektion. Jo, tack!


Två steriliserade tussar importerade från Italien(!) är kvar. Behövde bara använda fyra av dom.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera rena bidrag hittar ni här.

20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Så genomperfekt, jag bara tappar hakan! Inte bara rent utan också i dina färger, så himla inbjudande! Wow!
Det var ett rent trevligt inlägg inte alls rent tråkigt. Toppentandläkare!

Stare Ström sa...

Synd att det behöver kosta så mycket att bli ren! Hoppas att det håller nu!

Äventyret framtiden sa...

Så kul att du berättade för din tandläkare om temat. På det sättet fick du mera rent att visa.
Ja, hos tandläkaren ska det vara rena verktyg och tussar.
Härligt BP, en toppenbra vinkling på temat ren.

Fast du förstås fick betala för det...;)

"LillaSyster" sa...

Mycket kreativ tolkning av veckans ord. Tråkigt att du behövde dra ut tanden, då du skulle vara ordentlig och använda tandtråd. Fortsatt trevlig vecka!

Klara Ovidia sa...

Bravo applåd för denna vinkling av ren; helt ren dessutom med glada färginslag från interiörer, saknade dock den utdragna tandskulpturen men den var kanske inte ren nog? :-)

Ama de casa sa...

Alltså... Det här inlägget skummade jag bara raskt igenom (gillar inte tandläkare alls...) men det var säkert en jättebra tolkning, det brukar du alltid lyckas med :-)

Ditte sa...

Verkligen innovativt inlägg till veckans tema. Stor eloge här! Och det viktigast var ju att du blev av med den trasiga tanden och utan större missöden. Men ändå trist att tandtråden var boven i dramat- Och den som ska göra just tänderna rena.

Musikanta sa...

Kan det finnas ett renare inlägg än ditt? Jag tvivlar på det :-). Kul att du involverade din tandläkare i din blogg och att hon dessutom bidrog till den.
Ingrid

Paula sa...

Haha, är så glad att jag inte längre är den enda som kommer till tandis o surrar om blogg och teman...klyftigt gjort och ett mycket stiligt sätt att få glädje av det besöket. Jag menar, då svider inte kostnaden lika mycket...eller? Vadå, ett temainlägg kan ju vara värt...flera tusen!
Du undrade vart våra dementa ska ta vägen, jo till Grängesberg som ligger 5.5 mil härifrån o dit det inte finns några direktbussar överhuvudtaget...

Susjos sa...

Snyggt jobbat hos tandläkaren, där fick du till veckans tema helt suveränt ju!
Å snacka om att de har dina färger där hos tandläkaren, ja förutom handskarna då!

Violen sa...

Det blev en dyr historia men du fick fina bilder! Kul att du och tandläkaren kunde samarbeta så att du fick till ett toppeninlägg på din blogg!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha! Där ser man! De två större instrumenten, de men de grå handtagen, dem har jag arbetat mycket med1 Dvs gjort många foldrar och posters mm där Luxatorn (det är så den heter) visas. Jag arbetade nämligen på det företag som tillverkar och säljer den produkten.

Grattis till en lyckad utdragning! Då lyckades hon använda instrumenten rätt också1

Guldkryckan sa...

Var väl inte igår jag var hos "tandis" direkt...frugan var där för några år sedan för att få fixat lite men hennes tandläkarskräck tog väl överhanden.
Själv går jag inte dit förrän det gör ont...det har inte gjort ont på ett tag. ;)

Dyrt är det ju...men jag antar att det är värt det...jo det är det ju.

Ha det fint nu.

KajsaLisa sa...

Ha ha du är en äkta bloggare, inga andra skulle skildra ett tandläkarbesök med bilder. Kul och annorlunda tolkning. Jag hoppas det löser sig så du får en ny tand.

Helén sa...

Jag får tyvärr lite rysningar när jag ser dina bilder. Att gå till tandläkaren är inte behagligt, varken i truten och för plånboken som det svider rejält i efter ett besök där. Jag tror min tandläkare har glömt bort mig, borde ha blivit kallad till undersökning för länge sedan men jag tänker inte tjata om att komma dit så länge tänderna inte bråkar.

byblixtra sa...

Ett originellt bidrag som trots att bilderna är från tandläkaren, blev det ett roligt inlägg. De hade en snygg "spottkopp" och snygga muggar.

Tänka sig, steriliserade tussar från Italien...man kan undra varför vi inte kan göra detta själva i Sverige?

nalta norrland sa...

Min tandläkarskräck ger mig ångest då jag läser och ser bilderna 🙈
Svar Jo Elin har inhalator men det hjälper tyvärr inte
Jäkla postnord 💩
Osten är visserligen vakuumförpackad men ändå 🤔

Klimakteriehäxan sa...

Tycker du kom billigt undan!!!! Tandläkarbesök kan ju kosta ungefär hur mycket som helst!

Beppan sa...

Du har lyckats fixa temat denna vecka med en helt egen tolkning. Och dessutom - förstås - fått med dina favvofärger. Suveränt!
Det där med bedövningssprutor är vi två om att ogilla. Ren och skär pina anser jag. Gruvar mig i veckor om jag måste ta en sådan. Tack oh lov blir det inte så ofta.

Anni sa...

Snabbt arbetande tandläkare det där! Ska det bli en ny skulptur istället för hålet?
Själv använder jag tandtråd och tandsticka varje dag, tycker väldigt illa om att ha matrester mellan tänderna.