torsdag 10 oktober 2019

Tråktorsdag x 4

Jo, det var en ganska tråkig torsdag idag. Bevisen kommer här. Tror nog att ni håller med mig.

Återvinning

Behållarna vid återvinningsstationen i vårt bostadsområde töms olika veckodagar. Det är inte alls tråkigt, då vet man åtminstone att inte glas, papp, plast med mera slängs i en och samma container. Det tråkiga är bara att tömningen inte fungerar. När glasbehållaren är proppfull, ställer folk sina flaskor bredvid. Ärligt talat så förstår jag dom. Jag skulle själv inte heller kånka tillbaka glasen till lägenheten. Skärpning HSB!

Skräp

I motsats till glascontainern ovan var den här papperskorgen helt tom. Öppnade locket såklart;-) Hur tänker man? Vill påpeka att den inte fanns i vårt bostadsområde.

Hemtelefon

Orsakullan vill veta om det fortfarande finns en hemtelefon i vårt hushåll. Jodå, två stycken till och med, men abonnemanget är uppsagt sedan två år tillbaka. Som ni ser är ”mobiltelefonen” inbyggd i bokhyllan, så den får stå kvar. Tråkigt, men sant. Telefon nummer 2 går snart till återvinningen.

#nejtillnathat


Så himla tråkigt att en sådan kampanj mot näthat behövs. Det är Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse som driver upproret. I kampanjen uppmanas kända personer och förebilder att dela med sig av en stötande eller nedsättande kommentar de fått via nätet. Bra initiativ där!

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

8 kommentarer:

Ama de casa sa...

Visst är det trist med överfulla sopställen. Precis lika trist är det med tomma sopställen som folk inte "träffar av". I Spanien har vi ofta "självtömmande papperskorgar" utan lock. Vinden tar tag i soppåsarna, vänder dom ut och in och skräpet sprids runt om. Trist det med.

En hemmatelefon har vi inte haft på många år. Ingen ringde på den utom säljare, så den åkte ned i garaget (andra använde mobilen, dit har inte säljarna hittat än, tack för det!).
När vi sa upp vårt fasta abonnemang (som vi skaffat enbart för internet) så var jag glad att Anders har ordning på sladd- och teknikavdelningen där nere. Vi hittade telefonen och kunde återlämna den till Telefonica. Slapp därigenom betala för den :-D

Geddfish ♥ sa...

Visst finns det tråkigheter. För det mesta blundar jag. Och glömmer. Det tar på krafterna att reta opp sig ;)

Svar: Jodå, jag har en stor skärm ståendes nere i källaren. Den borde jag bära bort till återvinningen. Den funkade inte så bra hemma, tycker jag, ihop med laptopen. Nej, jag kan förstora skriften i laptopen i stället. DS

Ditte sa...

Ja, en del trista saker var det förvisso. Och passande på en "tråktorsdag".
Illa att dessa behållare vid återvinningsstationerna inte töms. Dels ser det trist ut och dels lockas råttor hit. Vi har tack och lov e "sugar" i alla hus i vår bostadsrättsförening så vi har sopnedkasten kvar.Men det finns låsta rum för glas, papper, grovsopor och annat. Fungerar bra och inget skräp dräller runt.
Mem märkligt att folk kastar skräpet utanför papperskorgar där det finns plats. Man skulle stå där och fråga hur de tänker. Troligen inte alls.
Kul att ni har telefonerna kvar. Vi har ett jack kvar i köket och har ett par gamla telefoner kvar. Sådana är eftertratraktade i dag. Bara så du vet-
Och mobilen i bokhyllan är som en "installation".
Visst är det trist med detta näthat. Fega människor som gömmer sig. GRRR. Förstod av vänner att många lagt ut "hatkommentarer" om Zlatan på F.B angående statyn av honom som restes i Malmö. (Har inte F.B. själv med jar hos andra fått läsa.)
Bra med initiativ av prinsparet att markera att näthat aldrig är ok.

Klimakteriehäxan sa...

Jag kan reta ihjäl mig på att folk ställer ifrån sig sin skit precis hur som helst. Och var som helst! (men är det verkligen HSB som ska sköta tömningen?) Tyvärr inser de ju att NÅGON annan tar bort eländet förr eller senare. Den där nånannanismen är ett fördärv.

KajsaLisa sa...

Du fick till några tråkiga bilder, hur fan kan man missa en papperskorg på det avståndet, obegripligt. Håller med om återvinningsstationerna inte fungerar. Synd när grundiden är bra
Tack för länken.

nalta norrland sa...

Vem som nu än ska tömma återvinningen så lär det inte vara HSB,
här töms återvinningen med skiftande regelbundenhet... ofta ser det värre ut än på Din bild då containrarna står lite avsides så det går att dumpa allt ;-)

Anki sa...

Inte kul att komma dit med sitt skräp och det inte finns plats, men jag skulle aldrig låta mina grejer stå där och skräpa. Nu åker ju jag bil och hade säkert ställt in påsar och kartong i bilen igen ...

Verkligen bra initiativ av prinsparet - synd bara att det ska behövas!
En undran bara ... kom mitt blå kuvert fram till dig? Skickade det för en vecka sen ...

Biggeros sa...

Så tråkigt att tömning av återvinning inte fungerar så bra=(( Dock ser det tråkigt ut när påsar med glas står uppradade. Ibland undrar man vad som är felet med folk som inte kan slänga skräpet i soptunnan. Jag skyller det hela på rena rama latheten. Vi har även en hemtelefon i Spanien som ingick i Movistar abonnemanget. Vi använder den aldrig÷/