måndag 7 oktober 2019

Glad måndag


Idag lyckades jag med att fota en dramatisk himmel i motljus som för en gångs skull bara innehöll ett rött ufo, jag menar en extra sol;-)


Sju grader idag i "den riktiga" verkligheten, men drygt 30 grader i "balkongverkligheten".


Förvånansvärt många fräscha blommor och "grönsaker" kvar hos grannarna som har gröna fingrar.

Klart det var en glad måndag idag. Ja, hela helgen var en total succé. Kan bara än en gång konstatera att det inte alls är så dumt att ha en balkong att njuta på när det är två, fyra respektive sju plusgrader ute. För de var temperaturerna som termometern visade under helgen och idag.

Personligt rekord
Lördag och söndag var i stort sett molnfria. Slog med andra ord mitt personliga rekord, att sitta ute på balkongen så sent som den 7 oktober alltså. Tidigare rekord var i mitten av september ifjol. Absolut en extra glad måndag:-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Härligt rekord att slå! Vi hoppas på att slå poolrekord, det börjar närma sig.

Vacker himmel!

Ama de casa sa...

Skönt att ha en balkongverklighet att ta till :-) Härligt med en sån fin oktober! Den månaden är bra på sååå många vis :-D

Hoppas du har glad måndagskväll också :-)

Ditte sa...

Vilken läcker molnbild! Och visst hade den platsat på Dramaten vad gäller det dramatiska. Och den extra solen piffar upp det hela än mer. Visst var det en kylig morgon. Hos oss +0.5 men även här kom vi upp till lite mer, +10 som mest i skuggan. Skönt då med +30 på din balkong. Och visst är det fint med en balkong man kan njuta på. Så även hos oss intill väggen- Jag satt inte på balkongen idag men igår blev det ett par timmar där. Skönt.
Visst blev det en glad måndag.

nalta norrland sa...

Fin motljusbild, verkligen glad bild *tummen upp*,
balkongverkligheten verkar bra mycket bättre än utomhustemperaturen.
Gröna fingrar hos balkonggrannar gör ju att även Du har blomster att njuta av och inte minst ta bilder på.

Mias Mix sa...

Din balkong är helt fantastisk! Och underbart glada bilder!

Geddfish ♥ sa...

Alltså, jag bytte gärna till din balkong! Fantastiskt.
Glada bilder, platsar fint idag.

PS. Var du i Rovinj i två veckor redan 1966? Wow, då var du inte gammal. Häftigt! Jag gillade den stan. Rent och snyggt, kristallklart vatten. DS

Paula sa...

Hej, ni har inte inglasad balkong? Då kan man ju förlänga säsongen rätt mycket. Vi hade rejäl frost idag, tre minusgrader och mina sista tagetesar har tagit sin sista suck. Nu varnas för snö....inte för att vintern lär komma ännu, men det brukar komma lite skrämselskott under hösten. Lite svårt att vänja sig vid påklädning av mössa, vantar och halsduk! Men det går bra ändå. Och idag var en underbart solig dag, jag har inget att klaga på! Din himmel var mycket mer dramatisk än min

Susjos sa...

Lite sol gör det onekligen lättare en glad måndag i oktober, gärna lite värme också! Ni har en bra balkong i lä förstår jag, underbart!
Jag hann inte ut på balkongen idag, hade lite bråttom iväg till Friskis när jag vaknade!

PS: Jag åt faktiskt en hel bulle på jobbet i fredags, värmde den lite i mikron, och då blev den som nybakad! DS.

Klimakteriehäxan sa...

På min balkong blommar det också! Känner att jag inte utnyttjar den fullt ut. Min måndag har inte varit särskilt glad, snarare händelsefattig - och begåvad med en kraftfull regnskur av tropisk typ!

Paula sa...

Du, det var det jag också tänkte på, säg inte att vi ska sortera o sen hamna allt hullerombladder...Det var en späd liten flicka som stod och manövrerade med en fjärrkontroll. Sen tänkte jag att kan det vara olika nivåer i containern? När typ behållarna för papper är tömda, så blir det typ ett golv i containern och sen lastas det på med nästa, t.ex pappkartong? Annars blir jag gråtfärdig...

Anki sa...

Vilken läcker motljusbild på molnen! Snyggt BP!
Härligt att du fortfarande kan njuta av både värmen på din balkong och blomsterprakten på grannarnas!
Nu är en ny dag ... hoppas den blir glad också!

Susanne sa...

Jag åt 4 egenodlade smultron i söndags, så naturen är ganska knasig tycker jag iaf.

Anni sa...

Toppenbalkong du har! Men jag blir lite förvånad över att du inte satt ute längre i fjol - då var det ju betydligt varmare längre in på hösten än i år?

Ett sent svar på frågor du hade hos mig bl a angående strumpstickor; den närmaste butik som säljer sådana ligger bara något kvarter från Myrorna men har söndagsstängt. Dessutom tror jag inte att deras prislapp kan konkurrera med Myrornas 20:-
Spionvandringen ges hela sommaren, vi hängde på den sista för året. De kör också en på Gärdet, ska försöka gå den en varmare dag nästa år.

Guldkryckan sa...

Inte fel att kunna sitta därute så länge på hösten...fast här blir det mest korta rökpauser på max 5 min...men då min konsumtion av tobak i form av cigg är aningen hög emellanåt så får jag mycket frisk luft där ;)

Ha det bäst Bp

Christian sa...

Härlig väderbild!
Att sitta ute på balkongen den 7/10 är väl ingen konst.....om man har termodräkt på sig hahaha :)
Våra sista uteblommor dog i helgen (minusgrader) :(

KajsaLisa sa...

Börjar bli avis på din balkong :)

Carita Liljendahl sa...

Oj, 30 grader! Ni har bra läge på balkongen :-) Inte undra på att det blev en gladmåndag!