söndag 13 oktober 2019

Skyltsöndag #231

Kan inte låta bli att skratta när jag ser min skyltskörd den här veckan. Den är nästan komisk om jag får säga så själv – inte veckan utan skörden alltså. Det är bara en skylt som jag tycker är ”värt besväret” om ni förstår vad jag menar, nämligen uppmaningen att hälsa på alla. Resten är bara så… (saknar ord här), men de är perfekta för en Skyltsöndag:-) Enjoy!


Lussekatter den 11 oktober när bilden är tagen. Suck! Observera den barnsliga skylten i mitten.


Skulle inte ens betala tio kronor för denna skylt med blå snö och den borttappade underdelen på R:et. Hepp, nähä;-)


Veckans höjdare 1: Den är så bra! Jag brukar faktiskt hälsa på främmande personer. I 90 procent av fallen får jag ett hej tillbaka.


Veckans höjdare 2: Namnet på var de klorna kommer ifrån är minst sagt makabert. All heder åt den lokala ICA som alltid skriver de vetenskapliga namnen på fiskar och skaldjur, men här är det verkligen olyckligt. Dessutom heter arten ”cancer pagurus” inte ”cancer pagarus”.


Veckans höjdare 3: Den här schweiziska osten var på provsmakning. Kunde inte låta bli att testa denna chällerhocker. Å med min (livliga) fantasi kan ni kanske räkna ut själv vad jag spontant tänkte på när jag såg namnet. Då bloggen är barntillåten samtidigt som jag inte vill ha en massa skräpkommentarer låter ja bli att skriva ut ordet;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Lussekatter? Redan...jo men visst...är ju gott...jaja...får väl kolla sortimentet i affären i veckan.

Skaldjursinriktade rätter är ju gott men det latinska namnet kanske man kan låta bli att skriva ut kan jag tänka.
Men vad vet väl jag?

Tomten där...funderar på att söka jobb vid nordpolen...verkar vara ett bra säsongsarbete ;)

Ha det underbart nu Bp.

Emma, Sol som sol? sa...

Undrar hur många lussekatter de säljer? Jag menar, det måste ju finnas en orsak till att det redan finns att köpa.

Vad glad jag blir att du skriver "det vetenskapliga namnet" (inte det latinska)! Det är såååå många som gör fel där. Det ser kanske otrevligt ut men cancer har kräftfamiljen kallats för länge. Till och med sjukdomen kallades ju förr för kräfta, vet att min farmor alltid sa det, hon sa aldrig cancer. Att de sedan har skrivit fel, det är ju klantigt när de besvärar sig med att skriva informationen.

I Spanien hälsar man åt alla håll och kanter, älskar det! Hola, buena, buenas tarde vid soporna! Hur kul som helst!

Åke sa...

Jodå jag har hälsat på alla jag mött idag... inte så många visserligen men det tillhör vett och etikett att hälsa, något man fick lära sig i tidiga år av mor och far. Lussekatter nu!?!?! Men ok då, dom är goda ;) En fortsatt trevlig söndag på dig :)

"LillaSyster" sa...

Inte lustigt om man är trött på julen långt innan den börjar.

anemonen sa...

Haha toppenskytning. Krabbklorna var ju suveräna. De ser inte ens aptitliga ut. Kanske var de sjuka. Vilken tur du har med hälsningarna. Jag får ungefär hej tillbaka av 60% och är jättenöjd med detta. Trevligt med ett hej när man möter någon på promenader tycker ju jag och hälsar på alla. Nähä inga lussebullar förrän 13 december för min del. Önskar jag hade tillgång till fler skyltar men så är det att bo på landet och när jag är i storstan glömmer jag bort helt och hållet att fota för allt annat att titta på. Ja se bondlurkar. Jag skall försöka komma ihåg att fota i helgen då....... återkommer förhoppningsvis med något men det blir isf sen inläggning..... Ha det gott. och tack för du fortfarande håller igång fotokedjan.

Paula sa...

Jag scrollar farligt fort förbi allt som antyder om jul...huva!
Men sen kom ju det roliga! Här i glesbygd hälsar man på alla man möter, även alla bilar man möter, så det är ett ständigt viftande och vinkande kan jag lova! Cancer kallades ju tidigare för kräfta, ännu när jag var ung pratade man om att människor drabbats av kräfta.
Osten hade jag aldrig hört talas om, hihi Hur smakade den?
Härlig skyltning !

Ditte sa...

Jag skrattade också när jag tittade in hos dig. Härliga skyltar. Så tröttsamt med jultendenser redan före mitten av oktober. Tröttsamt! Och till vilken nytta. Jag tror vi är många som instämmer i dina tankegångar.
Gillar verkligen "hälsa på" skylten. Jag gör det ofta och det brukar var uppskattat. Och ett leende gör så mycket.
Vad gäller krabbklorna och där namnet härstammar från känns det makabert även i mitt tycke. Och jag tror inte skylten är så säljande- Hoppas de tar bort den.
Sista skylten! Visst inbjuder den till vissa fantasier. Men klokt att inte skriva ut dina tankar om associationer.

KajsaLisa sa...

Säger som du, suck. Man tröttnar ju på julen innan den första advent. Krabban blev lite ruggig här, men visst är det ärligt. Den där osten blev jag nyfiken på, håller utsikt.

Geddfish ♥ sa...

Jättekuliga skyltar! Variation så det förslår.
Jag har två barn och en exmake som är födda i Cancer-stjärntecknet, men inte skriver man ut en skylt om att köpa kräftor och kalla dem för cancer. Helt riktigt kallade man sjukdomen för kräfta förr, men det är ju borttaget.
Hälsa på alla, ja jag hälsar ofta. Och oftare blev det i Ed nu, dottern känner allt och alla och det gjorde jag med för 20 år sedan.

Äventyret framtiden sa...

Att hälsa på alla man möter hör till, åtminstone om man som jag bor på landet. I stan eller i städer blir det lite si och så med hälsande både för min del och för andras. Men kanske världen skulle bli ännu bättre om man hälsade på alla man möter en dag? Tänkvärt!

Lussebullar? Ja, så är det! Precis som fastlagsbullarna som kommer till försäljning redan efter julen. Folk har så himla bråttom...och traditionerna försvinner.

Fina skyltar! Tack för dem!

nalta norrland sa...

Idag har jag inte hälsat på nån ;-) jag har inte sett nån annan levande människa än de två jag bor ihop med å jo jag har väl träffat dem... men vi hälsar ju inte direkt då vi möts.

Såg på Instagram nån som typ hade allt klappat å klart för julen,
alla julklappar köpta.
Nån annan - oxå på Instagram - bakade lussebullar å en tredje hade bakat pepparkakor.

Ur led är tiden.

Bra skyltat, Du är väldans bra på att finna guldkorn.

Mias Mix sa...

Julsaker redan känns aningen för tidigt. Såklart man ska hälsa på de flesta i alla fall :) Beror lite på var man är. Lite jobbigt om man är på pendeltåget tex :) Bra skyltning som vanligt. Ha det gott! Kram

Ama de casa sa...

Julen är lite väl tidig nuförtiden. Även om jag gillar den så tycker jag inte att den får börja före första advent.
(Okej, nån vecka innan kanske, så man hinner uppgradera sitt hysteriska julblink ;-) ).
Här på båten och på dom mindre ställena hälsas det hejvilt. Man småpratar till och med i hissarna! Där försöker man ju låtsas som man inte finns i Sverige...
I storstäderna är det inte lika hejigt, av förklarliga skäl. Mååånga att hälsa på där :-)

Härlig skyltning igen, även om vissa namn var lite... olyckade.

Freedomtravel sa...

Nej, jul vill jag inte påminnas om ännu faktiskt ... Och håller med, även även om cancer och kräfta/krabba är samma sak, så ger det helt klart olika associationer ... Hälsa på alla? Det låter trevligt, men för oss tar det tillräckligt mycket tid att hälsa på alla på bryggan, haha. För det mesta ska man stanna och prata, och efter tre stopp på bryggan så har det tagit 40 minuter bara att ta sig iland ... ;) (Men ok, man kanske inte pratar lika länge med alla man hälsar på, på stan ;))

Mösstanten sa...

Att du kan hitta så många roliga skyltar på en vecka! Har de redan börjat med julgrejer hos dig? Jag har inte sett några än.

byblixtra sa...

Smöra för tomten...nu var de vitsiga. ;-)
Det var nog så tidigt med lussekatter, tror det finns risk för att bli less dem innan första advent.

Christian sa...

Håller helt med dig....jul ska var jul när det är jul inte flera veckor/månader innan!
Brukar hälsa på alla på jobbet, med skiftande respons.....
klorna ser äckliga ut å det lat. namnet kunde man varit utan!
Här hänger jag inte med på dina (snuskiga?) associationer.... :)

Klimakteriehäxan sa...

Klart man hälsar på folk! Men den där osten vet jag inte om jag skulle ha sagt "tjena cheesen" till ....

Anni sa...

Kunde de inte lika gärna ställa semlorna bredvid lussekatterna när de ändå håller på? Och varför inte påskägg i papp där också. Då slipper de ju ha stora förråd.
Hur smakade den svindyra osten med det osmakliga namnet?