onsdag 30 oktober 2019

Träd och panik

Den rubriken är ju ingen höjdare direkt, men det är inte mitt fel;-) Det är nämligen Orsakullan som undrade igår om vi hade några löv kvar på träden, och idag vill hon veta när jag får panik.

Löv på träden
Efter tre soliga, kalla och ganska blåsiga dagar finns det nog inte många löv kvar på träden som ni kan se. Än en gång gav jag mig in på att fota i mörker, och resultatet blev därefter. Men jag lovar att det i verkligheten var en otrolig vacker vy klockan 18:03 igår kväll när jag tog bilden. Då hade solen gått ned cirka två timmar tidigare.


Panik 1
När mina nycklar inte finns i vänstra jackfickan, där de i 98 procent av fallen är får jag lätt panik. Resterande två procent då?! Ja, då har jag alldeles själv lagt dom i handväskan;-)


Panik 2
När jag återigen alldeles själv stoppat in bankkortet bakom ett annat kort i plånboken, vilket händer oftare än två procent kan jag säga;-)


Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

10 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Ännu en utmaning jag får fundera på :D Jag skrev en text till det där med löven men missade liksom att det var en bildutmaning, nåja det kommer andra gånger. Fin tolkning hos dig på båda :)

Klimakteriehäxan sa...

Tänkte i dag när jag var ute och gick att det sitter förvånansvärt mycket löv kvar på träden. Pilarna ser ut att ha nästan alla blad kvar! Och panik: jo när man inte hittar plånboken, vilket oftast beror på att väskan man har är alltför stor ...

Emma, Sol som sol? sa...

Fy fn vilken panik man får när inte nycklar, plånbok och mobil ligger där de ska! Och vilken lättnad det är när de visst låg där, jag kände det bara inte.

Geddfish ♥ sa...

Så 08 har så lövfattigt eller bladfattigt. Här är en hel del kvar. Bevis kommer i morgon igen. Men tids nog är det borta här med.
Vacker kvällsbild!

Panik. Det handlar också här om nycklar och plånbok. Ibland kör det kortslutning i hjärnan och då vet jag varken ut eller in. Men inte så ofta guschelov.

Ditte sa...

Ser att löven raskt har fallit i 08-området. Och det är ju snart november så det är väl dags för dem. De måste ju komma igen i vår igen och träden behöver semester.
Känner igen känslan av lätt panik om nycklar inte finns där de till 98% ska finnas. Och likaså bankkortet.Jodå, mobilen kan också tillfälligt ha hamnat fel.

Susjos sa...

Hm, jag borde inte ha bankkortet och körkortet i mobilens fack, men det är ju så smidigt!
Men oj, har löven redan fallit av träden? Jag har visst bara gått till och från garaget både här hemma och på jobbet, och inte tänkt på att träden nu står kala?
Ha det gott!
PS snygg färg på plånboken, precis din färg! DS.

Monica sa...

Tiggarna på återvinningen i Arninge var
en ren plåga, hade varit hos mor och blivit
uppretade och när jag skulle kasta hennes
blöjkartonger kom en kärring farande jag
fick tokspel har aldrig sett någon vända och
dra iväg så fort som hon.
Jacob stod som ett tänt ljus HAHA
I morse var mina nycklar borta och lite panik
blev det nog innan jag kom på att jag nog lagt
ner dom i fickan igen, brukar sitta i låset.
Dom är tacksamma kaktusarna mina blommar så fint
alla fyra.
Vad less jag blir på allt detta i stället för mjölk,
mjölk är mjölk och inget annat MUMU.
Ha det bra :-)

Ama de casa sa...

Känner igen den där paniken. När grejerna inte är där som ska så tar hjärtat ett skutt direkt! Sen brukar dom ligga precis bredvid eller (tack och lov rätt sällsynt) på något riktigt urbota dumt ställe... :-)

nalta norrland sa...

Betalkort och mobil är nog de två saker som orsakar mest panik.

Anki sa...

Inte mycket löv kvar här heller nu ... men tittar man lite närmare på trädens grenar så ser man knopparna till nästa års löv :)
Absolut panik när kontokort och körkort inte ligger där de ska ... och total lycka när jag upptäcker att jag bytt jacka och allt ligger i den andra ... :)