lördag 5 oktober 2019

BokmärkenÄven den här lördagen klarar ni er från mina gamla sedlar. Istället tänker jag visa er världens mest korkade grej som skulle lämpa sig utmärkt som bokmärke. Inte av mig då, eftersom jag slängde det direkt efter att jag fotat det. Undrar om ni håller med mig – om att märket väl ändå måste vara ett väldigt dåligt skämt.

IQOS
IQOS har ni såklart inte hört talas om. Det hade jag inte heller förrän jag såg ”bokmärket” inpackat i mitt cigarettpaket. Ja, jag vet att vi rökare jagas med blåslampa. Mig vetande är det bara Guldkryckan av mina trogna bloggläsasre som också står emot trycket.

Philip Morris
Alltså kan ni tänka er - Philip Morris äger Marlboro, L&M och Chesterfield, gör rulltobak och IQOS. Undrar hur många miljoner denna reklam för ”cigaretter som är fria från aska och röklukt”, men samtidigt är lika beroendeframkallande som vanliga cigaretter har kostat. Helt sjukt alltså.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Hannele, Gerd och Emma visar också bokmärken.

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

inte helt i min smak, inte denna heller:
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/en-styggelse.html

Geddfish ♥ sa...

Inget bokmärke som jag skulle använda heller, men det funkar i temat. El-cig och vanliga cig är väl lika farliga. Jag har rökt, men det är 40 år sedan.

http://gerd-geddfish.blogspot.com/2019/10/mina-bokmarken-v-40.html

Klimakteriehäxan sa...

Ja se den där skulle aldrig komma in i en av mina böcker! Har inget bokmärke denna lördag, efter 57 på raken ... men det kan nog hända att jag återkommer.

Guldkryckan sa...

Fick också det i ett Marlboro hårdpack...kastade det också omedelbart efter att ha kollat upp det på nätet...endast bra om man vill smygröka på knegets toalett men det lockar inte mig nämnvärt. ;)
Tackar för länken där...vi kämpar väl vidare va?
Tar en cigg här och njuter.

SV: Ungarna går i årskurs sju till nio...13-16 år gamla och ett gäng sköna lirare...fast det tycker inte alla övriga lärare på skolan ;)

Ha det bäst Bp.

Ama de casa sa...

Bra för smygrökare - men ack så fånigt. Minns när jag började tjuvröka i ungdomen och fick lära mig av dom mer erfarna att man kunde hålla i ciggen med ett barr för att mamma inte skulle upptäcka röklukten på fingrarna... Haha! Det var tider det :-D

Susjos sa...

Fri från aska och röklukt? Jösses vad de kommer på grejer! Förstår att det inte är något som du och guldkryckan tänker prova ;-D

Kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Nu kollar jag ju inte upp det men jag fattar inte vad det är. Är det en riktig cigarett eller en e-cig?

Loggan är däremot riktigt snygg men att koppla ihop IQ med rökning är bara att idiotförklara. Alla som röker vet redan att det inte är vidare bra för kroppen, liksom.

Och nu kunde jag ju inte hålla mig ...
IQOS = I Quit Ordinary Smoking. Herregu så fjolligt. Så totalt konstruerat. Efterkonstruerat, dvs vad skulle IQOS stå för hörrni här i konferensrummet? Ska vi ha en kickoff om det kanske!

Som att inte alla redan fattar att de spelar på IQ och dessutom på alla Apple-användare?

Vissa saker får definitivt omvänd effekt. Men jag måste säga att det är skönt att ha lagt av med den lasten sedan många år. Behovet är helt borta.

Hade tyvärr inget bokmärke att visa denna veckan. Orken försvann. Herregu vad jag låter gnällig denna veckan ...

Ditte sa...

Hur knasigt som helst! Och elcigaretter är ju inte ett dugg mer "hälsosamma" än de vanliga. Enda skillnaden är väl att de är tämligen luktfria.Jag har inga problem alls med att var nära rökare . DEn här reklamen är het sjuk. Och tyvärr finns det mycket reklam av annan sort som också är det. Har i veckan matats med reklam på en del bloggar som får mig att må illa. Riktigt illa, Så jag är glad att jag själv bestämmer över min blogg och slipper sådant jag absolut inte står för.


nalta norrland sa...

Orkar inte ens försöka förstå.... inget jag skulle använda som bokmärke, har faktiskt aldrig rökt i hela mitt liv även om jag hört att rökt bevaras längst 😜
Bokmärken är inget för mig.

Mösstanten sa...

Det kan förstås vara trevligt för icke-rökare att slippa röklukten ...

Ditte sa...

Visst lyckades du få till det bra även denna vecka med mycket humor! Espresso House gillar jag inte. Har aldrig gjort, men nog fikat där ett par gånger. Nödlösning. Bedrövligt kaffe. Om man kan kalla det så Brun dryck.
Just så tycker jag också om Beijing 8. Tycker det skulle ha ett annat namn. Jag förväntade mig bra kinesisk mat med det namnet. Men så kinesisk är den inte. Dock god. Och grisen är jättesöt. Hund äts i Kina bara få ett fåtal ställen i södra Kina. Och det är då stora hundar uppfödda fär ändamålet som gäller. Har aldrig under mina fyra år i Kina set just hund på menyn. Men den finns. Och där den finns är det att jämföra med att man i Sydamerika äter marsvin och i Spanien kaniner. Husdjur det också. Äter inget av dessa heller. Men ibland äter man ju det man inte vet om. Och överlever. Kul med en snacksalig salami. Är den även för att äta eller bara för att snacka.

Anni sa...

Jag fattar inte ens vad det är, mojängen ska ju fortfarande "laddas" med tobak? Tänker inte googla då jag är helt ointresserad. Kan däremot fundera lite på vad reklamkortet kostat att framställa och lägga in i alla paket. Det finns mycket pengar i tobaksbranschen ...