tisdag 22 oktober 2019

Weekly photo challenge: Vecka 43 – ”Båge”

Tror inte att jag spänt bågen för högt med mitt bidrag idag, utan hållit mig till dagsfärska och två bilder från arkivet;-) Innan jag konsulterade synonymer.se tänkte jag spontant på pilbåge, David Beckhams frisparksmål som ofta seglade i mål i en båge, motorcyklar och glasögon. Alltid roligt att få sina tankar bekräftade;-) Å lite extra ögongodis får ni som bonus. Enjoy!

Den här vyn möter mig varje dag. Byggnaden vi bor i är byggt i en båge. En lika hög byggnad ligger mittemot och "omfamnar" två trevåningshus som även dom är byggda som bågar. Riktigt läckert för att vara miljonprogramsbyggen.


Mina läsglasögon. Kanske tycker ni att bågarna är tråkiga, men då jag alltid är klädd i färgglada plagg, så krockar dom inte med klädernas färger.


Min läslampa på balkongen. Även den går i en båge som kan justeras. Å självklart är lampan orange;-)


Två regnbågar - varav den övre är knappt synlig - i en och samma bild.


Här ser ni en båge av märket Triumph. Därmed avslutar jag mitt bidrag till veckans tema med en "triumfbåge" så att säga;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bågar hittar ni här.

PS. Vill bara "lugna er" en aning med tanke på gårdagens inlägg. Naturligtvis öppnade jag bluffmejlen från PostNord och Elgiganten endast i min iPhone. Å lika självklart klickade jag inte på länkarna. Gmail är suveränt på att ta hand om skräppost direkt. Och inte helt otippat har det fortfarande inte kommit en avi från PostNord om Åsas present. DS.

24 kommentarer:

Christian sa...

Inte för att jag skulle vilja bo så, men fotomässigt är de där "runda husen" fantastiskt läckra :)

Stare Ström sa...

Vilka bra variationer på bågar!

Ditte sa...

Vilket kreativt inlägg och med fin variation. Vi hade några gemensamma tankar här. Var inne på regnbåge man hittad ingen bra bild. Du hade ju en bra variant. Men bågar i form av motorcyklar hittade jag. Lite kärvt för många har ställt av sina.
Era bågformade hus har jag besökt några gånger när Max var på gården här och spelade in reklam ett par reklamprogram för tv.Minns att det var fina och rejäla gårdar. Din läslampa på balkongen är så läcker och piggar upp rejält.
Glasögonbågar hade jag också med.Inte heller mina är i så pigga färger. Men annat i klädväg får sköta den detaljen.

"LillaSyster" sa...

Jodå båda regnbågarna syns - häftigt när man får två på samma bild. Sista kortet så fyndig=) Undrar om mim pappa har sin kvar eller om han sålt iväg den? Bra och varierande tolkning!

nalta norrland sa...

Men så jäkla GALET att den rökta osten inte kommit fram... blir riktigt förgrymmad, har Du inte fått osten denna vecka gör jag ett nytt försök till veckan.

Halvmåneformat hus eller ja bågformat var lite eljest.

MCn är ju en riktigt hyfsad båge :)

Geddfish ♥ sa...

Verkligen ett kreativt inlägg!
Jag har en bild på en båge i min mobil som jag inte lagt ut, kom på det, hm.
Nu fick jag en sån där flashback, när du la upp en bild på ert hus.Båge. Jag har ju för fasen bott i ett båge-hus som kallades för hästskohuset! Typ ett sånt som ert, i Trollhättan! ;)
Lite trötter, återkommer i morgon!

Annette sa...

Så snygg första bild! Otroligt läckert med både former och färg i bilden. Det fotot skulle bli en snygg tavla. Dina läsglasögon liknar ett par av mina, jag gillar modellen.

Susjos sa...

Era bågformade hus är verkligen läckra, man tittar alltid lite extra när man åker förbi där ;-D
Snyggt fixat med båg-tema, med både motorcykel och glasögon, Ditte var inne på samma bana :-)
Hälsningar från en snuvig Susjos!

Klimakteriehäxan sa...

När dagsljuset är tillbaka kanske jag matchar din översta båge ...

Emma, Sol som sol? sa...

Tänk så mycket bågar det finns! Läslampan var ju himla läcker!

Carita Liljendahl sa...

Mycket genomtänkt bidrag och fina bilder. Klart att mc:n också är en båge, det hade jag inte kommit på. Och regnBÅGEN. Min första tanke på båge var pilbåge och en sådan hade jag inte hittat att fotografera.
Bästa bågen här är förstås fina Grindtorp!

Klara Ovidia sa...

Fyndigt avslut där, två bågar i en :-)
Fin bågsamling du har fixat in på tema!
Även här i Arvika finns ett trevåningsbåghus; kallad Metkroken :-)
Härlig balkong har du BP!

Anni sa...

Med ditt hus var ju temat självklart! Men vad gäller läsglasögonen såg jag föga förvånande bara den vackra kakelplattan under ...

Ama de casa sa...

Friskt bågat, hälften vunnet! Eller hur det nu var... ;-) Snygg tolkning i alla fall :-)

Beppan sa...

Kul kavalkad av bågar. Och så fick du till knorren med Triumph-bågen...
Härligt :-)

Violen sa...

Jag tycker att din första bild är urläcker! Härlig rörelse i bågformen trots att det är en byggnad som tycks vara väl förankrad i marken! För övrigt fin variation i bågbilder!
Ha det gott!

nalta norrland sa...

Ingen ost idag heller... tro vad postnord har gjort med 🧀
Jag hade ju kunnat gå hem till Dig med osten 😜
Jo jag har sagt till Elin att hon ska ge igen - inte göra någon illa på riktigt, men ja visa vart skåpet ska stå 💪
Inte förrän strax efter halv 4, typ ett dygn efter det jag mejlade Elins 👨‍🏫 hörde han av sig... Han skulle kolla upp saken 😎

Helén sa...

Ert hus är riktigt snyggt och du har fått till en väldigt cool bild av det. En Triumph skulle nog herrarna i min familj vilja ha, någon båge av det märket finns inte men däremot en del andra blandade bågar. Bra tolkning av temat!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, fantastisk bidrag, særlig liker jeg huset du bor i og vinkelen det er fotografert fra. Og vi har også ett felles, regnbuen, men du byr jo på to!!!! Ha en fin kveld ;:OD)

Äventyret framtiden sa...

Här var det en härlig variation på bågar.
Pilbåge, glasögonbågar, så självklara egentligen, om man tänker efter, men då ska man tänka efter. Hjälper ju inte att jag sitter med glasögon på mig dygnets alla vakna timmar :)
Regnbågen är väl den allra vackraste bågen som finns
Så har du också, precis som jag, en båge men av märket Triumph. Vet inte ens vilka märken som fanns på "mina" bågar.

Paula sa...

wrom-wrom-bågen var snygg! Senast jag åkte hoj var i början av 90-talet, då bara som passagerare,men i tjugoårsåldern körde jag en egen. Och ert hus som jag sett på bild tidigare är rätt häftigt, även om jag skulle gå vilse där bland husen. Det bor säkert lika många i de två husen som i hela vår lilla by!
glasögon ja, jag har tänkt som du, men, numera kan jag krascha ihop färger så det står härliga till! Så färg vill jag ha nu, men, dilemmat är att det bör vara en färg man inte tröttnar på i första taget. Fina tolkningar!

KajsaLisa sa...

Du hade tur med utmaningen som bor i en båge :) Häftig bildvinkel Läslampan var asgrym. Såg dubbla regnbågar från ett fönster på jobbet för ett tag sen, kanske samma, man kan ana den övre.
Triumphen var klassist läcker.

Freedomtravel sa...

Bra tolkning av "båge". Kan ju vara rätt mycket olika saker, inte bara ostbåge som jag kom att tänka på ;)

byblixtra sa...

Läcker bild på huset och vackert med alla höstfärgerna!
Jag gillar din lampa på balkongen. :-)