onsdag 9 oktober 2019

Tre flugor på smällen


Visst är den bilden häftig! Den föreställer en Visionix VX 205. Det är en topograf. Ja, inte en som "känner av" terrängen fysiska form utan hornhinnans främre yta i ögonen. Den används bland annat för ögonbottenundersökningar.

Denna onsdag passar det alldeles utmärkt att göra tre flugor på smällen, eller lite finare uttryckt slå tre flugor i en smäll. Dessutom måste jag bara visa er världens coolaste och kanske aningen migränframkallande bild som jag tog idag. Å den har en viss anknytning till ”flugorna” som är lika med Orsakullans frågor de tre senaste dagarna.

Storhandla eller sista minuten spring i matbutiken?
Det roliga är att maken och jag gjorde nästan dagliga inköp medan vi fortfarande jobbade. Med en viss storhandling började vi först sedan vi blev pensionärer. Ganska korkat;-)

Listor
Men vi kom snabbt underfund med att det inte hjälper med inköpslistor. Antingen glömmer vi dom hemma eller så har vi missat minst en tredjedel av varorna. Så vi gör både och. Inköpslistor är de enda listorna jag gör, förutom ”reselistor”.


Fortfarande kalender?
Jajamensan. Klarar inte av mobilens kalenderfunktion så jag har en gammal hederlig veckoalmanacka på köksbordet samt en Plano fickkalender i handväskan. Måste dock medge att Planon inte har uppdaterats sedan april. Så när optikern (se första bilden) idag frågade om den 4 november klockan 14:00 passade för ett uppföljningsbesök kunde jag inte svara. Jag menar jag tar ju inte med mig veckokalendern direkt;-)
Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

14 kommentarer:

Ama de casa sa...

Första bilden blir man rätt snurrig av...

Skriver bara inköpslistor ibland. Borde göra det oftare, för när vi tycker att två grejer som ska inhandlas borde vi klara av att minnas, så visar det sig ofta att det gör vi faktiskt inte. Kommer hem med en massa annat istället...

Ooo... Din stackare! Tandis på gång snart. Inte skoj! (Undrar om du i inlägget menade den 14:e november? I såna fall hade det ju krockat. I såna fall hade jag avbokat tandläkaren och gått till optikern...)

Hoppas det gick bra hos optikern också.

Ditte sa...

Första bilden är häftig och tittar man länge är risken stor att bli snurrig. Har ännu inte gjort någon ögonbottensundersökning men vet nu vad jag då kan få se.
Roligt att läsa svaren du ger på Orsakullans frågor. Särskilt att ni numer storhandlar när ni är pensionärer och när ni jobbade blev det oftare. Här hemma blir det ett mellanting. Vi handlar ett par, tre gånger i veckan men när vi jobbade och hade barnen små blev det mest "storhandel" på torsdagar. Och någon gång i månaden åkte vi och storhandlade papper, tvättmedel och basvaror.
Listor? Jodå, handlingslistor skriver vi när vi ser att något behöver köpas. Och de brukar vara med.Reselistor gör jag däremot ytterst sällan numer. Vet vad som ska med till olika ställen.
Kalender har jag också, både på telefonen och en liten fick-kalender som alltid är med och tämligen uppdaterad.
Hoppas det löste sig med din tid hos optikern.

nalta norrland sa...

Aldrig satt min fot hos optiker eller liknande och känner mig lagom snurrig efter det jag kollade lite för länge på topografbilden.

Listor skriver jag men oftare i mobilen :)
Jag använder ICAs app och inköpslistan där, rekommenderas.

Almanacka har vi oxå liggande på bänken i köket,
förhoppningsvis skriver vi in det som vi bör komma ihåg,
viktigast är ju grejjer som har med skolan & vår hälsa :)

Geddfish ♥ sa...

Jag har gjort en ögonbottenundersökning alldeles i början av utredningen av glaukom. Men efter det så är det synfältsundersökningar (blixtrande ljuspunkter som hoppar hit och dit) som gäller. Har också gjort en MR av hjärnan för att utesluta hjärntumör.

Jag har alltid tyckt det varit roligt att handla och hitta bästa vara till bästa pris. Så jag har nog ff småhandlat. Bor så nära affären så jag kan inte med att be att få maten hemkörd 200 meter.

Jag har samkörning med almanacka på nätet och en liten Leader.
Älskar körsång!

Emma, Sol som sol? sa...

Jag använder kalendern i mobilen, riktigt bra! Lägger jag in ordentligt så aktiveras även gps-fuktionen om man behöver det.

Och inköpslistor sniver jag också. Ibland blir de liggande kvar hemma så är någon där får den fota och whatsappa en bild.

Susjos sa...

Jag lägger in det mesta i mobilkalendern, det är ju så bra att det kommer upp en påminnelse två timmar innan.
Men vi har också en "familje"väggalmanacka, så den ena ser vad den andra har för sig och är upptagen med.
Inköpslistor är jag dålig med att skriva, glömmer i alla fall saker, och många gånger ligger inköpslistan kvar på bordet hemma, haha!

Kram!

Paula sa...

Vart tog min kommentar vägen? Nå, hur som så ville jag bara säga att jag kan förstå din aversion mot spermieliknande groddar, jag har inga problem med dem, däremot mot allt som ens vagt påminner om fästingar...vilket groddar av mindre sort kan göra...

KajsaLisa sa...

Kalender är bättre än data. På min Mac ser man inte veckonumren, vilket förstör allt eftersom det styr mina arbetstider.

Monica sa...

Att klippa honom skulle sänka hans ego
totalt HAHA och jag ville ju ha ett långhår
så det är bara att torka på.

Anki sa...

Nu blev jag alldeles yr! Läskig, men häftig bild!
Jag använder både mobilens kalender och min väggalmanacka som hänger i köket - både livrem och hängslen alltså. :)
Stort tack för dina rader hos mig - de gjorde mig verkligen glad!

Susanne sa...

Tyckte att den första bilden var lite läskig att titta på.
Jag kör oxå med papperskalender, så mycket bättre =)
Ha en fantastisk torsdag

Klimakteriehäxan sa...

Har också hållit fast vid min lilla filofax ... så himla omodernt, men så invant!

Guldkryckan sa...

Har ju min iphone med kalender som jag använder för det mesta...men kneget har jag en papperskalender till...jobbtelefonen fungerar dåligt med kalender i sig...men så kan det vara och jag gillar att ha det på papper trots allt.
Men så mycket har jag egentligen inte att komma ihåg privat...födelsedagar har jag ju på FB....vad mer behöver man ;)

Ha det bäst.

Carita Liljendahl sa...

Vi är olika ibland men likheter finns också - t.ex. papperskalendern, har en nästan likadan, ett måste :-) Sorterar också flaskor, papper, plast, kartong och nej... kul är det inte då insamlingsplatser svämmar över.
Har också to-do-listor att bocka av grejer på!