fredag 18 oktober 2019

Fem en fredag: Vecka 42: ”Klurigheter”


1. När fick du senast konsultera en manual/instruktionsbok?
Den 17 juli i år, då jag köpte en TENS, en elektronisk nervstimulator för mitt ryggelände. Kan säga att jag lärt mig en ”position” som jag inte vågar ändra;-) Har skrivit om TENSen här.

2. Vad brukar folk fråga dig om?
Oj, det är olika. Men ofta vill folk veta om jag sett en viss fotbollsmatch. Svaret på den frågan är för det mesta ”ja”. På stan är det förvånansvärt många personer som frågar efter gatuadresser, trots att de har en karta i papper eller på mobilen. Även i Täby Centrum händer det ofta att jag får guida folk till butikerna.

3. Vad gav dig senast huvudbry?
Det var faktiskt i eftermiddags. HSB skickade ett mejl att man ställt upp containrar för grovsopor på en viss adress. Jag letade en bra stund utan att hitta dom…

4. Har du någon gång löst Rubiks kub?
Har för mig att jag faktiskt gjort det, vilket är nog så förvånande;-) Det måste ha skett för många år sedan, då alla ”lekte” med kuben.

5. Vad ser du en gång i veckan men två gånger i minuten?
Då jag är urusel på gåtor tog jag mig friheten att fuska – jag menar googla;-) Guuu så enkelt det var… med facit i hand alltså. Bokstaven ”n” finns en gång i ordet ”veckan” men två gånger i ordet ”minuten”.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Den översta bilden har uppenbarligen med inlägget att göra. Foto 2 och 3 är menade som färgterapi. Och idag fick vi faktiskt se några stycken blå himmel:-) DS.

12 kommentarer:

nalta norrland sa...

Gillar bilderna :)
Har Du fortfarande inte fått osten?
Tensapparat fick min mor låna på Sjukstugan tidigare då det på Sjukgymnastiken jobbade lite mer empatiska personer, det har gått över så numera får man icke låna nånting.

Jag hade precis påbörjat vår middag så där strax efter kl 5 då J meddelar att han måste jobba då nån grävt av någons avloppsrör å det är kalabalik... han visste inte när han skulle komma hem.

Hanneles bokparadis sa...

jo, ibland vill man bara ha det som funkar utan ändringar...
http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/10/klurigheter-fem-pa-fredag.html

Susjos sa...

Är så himla glad att du får hjälp av din TENS-apparat!

Rubiks kub har jag aldrig löst, och bra att jag fick svaret direkt på gåtan i fråga nr 5, tack för det ;-)
Ha en trevlig helg!

Ditte sa...

Klurigheter kan vara roliga och ge en viss tankeverksamhet. Kul att läsa dina svar. Tror att jag också löst Rubiks tub men antar att dte nog var mer tur än skicklighet.
TENS apparaten är så bra. Har fått låna en av dottern som är sjukgymnast och den tillsammans med kinesiska plåster (Liknande tigerbalsamplåster men starkare) har verkligen gjort nytta med min "piriformis tendenit". (Spänd och inflammerad muskel med ischiasliknande smärta. En överbelastad muskel.)
Och bilderna som färgterapi gillas verkligen. Klart uppiggande.

Paula sa...

Nu skrämmer du mig, måste jag klara av instruktionsböcker på hundra sidor för att få igång TENS apparaten? Idag kom ju lönen så jag tänkte ge mig på att välja en lämplig modell snart. Dock tänkte jag vänta till nästa vecka, jag ska nämligen testa mediyoga! Och hon som leder den är sjuksköterska så jag tänkte rådfråga henne innan. Googla på en gåta, fy på sig, haha

Geddfish ♥ sa...

Nu så här efteråt kunde jag ha svarat på alla frågorna. Tänkte allt i morse, men var fullkomligt stum.
Jodå, jag löste kuben, älskar klurigheter under många år. Min f.d. chef - maken Sigge klarade dem inte... men han gick ju alltid av stigen när vi vandrade, så. Det gäller att tänka till!
Jag har också en TENS apparat sen något år tillbaka här hemma. Den hjälper för stunden, men inte sen, tyvärr.
Jag har lärt mig att lyssna på talböcker, det distraherar!

Ama de casa sa...

Tredje bilden är ju bara sååå läcker - vilken färgprakt! :-)

Vi brukar ofta också bli frågade efter vägen. Måste se ut som vi vet var vi är ;-)

Tack för att du avslöjade gåtan, hade inte orkat tänka ut den själv. (Varken orkat eller kunnat om jag ska vara ärlig. Kanske har det nåt med vinförhållanden att göra? Haha!!! :-D )

Anki sa...

Härliga bilder BP!
Manualer är bland det värsta jag vet! Det är tur jag har yngste sonen inom lagom avstånd - han är duktig på det tekniska :)
Så bra att du blir hjälpt av din TENS!
Rubiks kub ... nix, den har jag aldrig klarat. Sönerna kunde och jag har en brorsdotter som vann något slags mästerskap att lösa den på tid för inte så länge sen

Mrs Calloway sa...

jag gillar folk som guidar mig på stan eftersom jag nästan alltid går åt fel håll. höstfärgerna är underbara

Guldkryckan sa...

Instruktionsböcker är bra att ha...fast är de översatta med något konstigt program så blir det ju inte alltid bra så man får försöka lista ut en del själv....knepigt minst sagt men om man kollar övriga nordens översättningar så går det ju lite lättare att "avkoda" den svenska versionen ;)

Grovsopor ja...herrejösses vad det INTE stämmer med utsatt datum ibland...jo...de ställs upp men hämtas inte alls nån dag senare utan alldeles för tidigt...dessutom står det en hög andra containrar där ibland som renoveringsgubbarna har som sina...hur ska jag veta?
Slänger jag fel så blir jag väl antagligen i behov av renovering själv på nån vårdcentral ;)

Tillönskar dig en alldeles underbar lördag.

Christian sa...

Fina höstbilder di lyckats fånga, det är ju så härligt med alla dessa färger :)

Anni sa...

Nog är det färgsprakande vackert ute? Din tredje bild visar precis hur fint det är. Extra snyggt att den lilla rödbladiga lönnen är planterad i en rund rabatt med marktäckare. Någon har tänkt till där!