måndag 21 oktober 2019

Glad måndagsmix

Dagens inlägg är kanske lite konstigt, men det är ju ganska bra med tanke på vad den här bloggen heter. Kan liksom inte låta bli att kombinera Caritas ”Glad måndag”, Orsakullans fråga samt två ”tragikomiska” mejl som är höjden av fräckhet... egentligen.

Nya planteringar
Igår gick årets andra ”grannsamverkan” av stapeln, det vill säga några (ganska få faktiskt) boende i vår förening samlades för att plantera höstplantor i blomlådorna. Gillar inte ljung, men det här arrangemanget blev riktigt fint tycker jag.


Sommar- eller normaltid
Orsakullan vill veta om jag vill ha sommar- eller normaltid. Har aldrig förstått omställningen, men är glad att den slopas efter 2021. Det är upp till varje medlemsland i EU att välja antingen sommar- eller vintertid. Då jag är en utpräglad kvällsmänniska önskar jag mig permanent sommartid.

Höjden av fräckhet
Det här två mejlen fick jag i skräpposten idag. Tragikomiskt!? Utan tvekan. Fruktansvärt oseriöst och höjden av fräckhet av PostNord, speciellt med tanke på att Åsa skickade ”en specialitet” till mig förra måndagen. Har jag fått en avi att hämta kuvertet på utlämningsstället? Nej, såklart inte. Har jag tävlat och vunnit en mobiltelefon? Nej, självklart inte det heller. Och jag som hade så gärna velat visa er specialiteten som bidrag till "Glad måndag".
Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”Oktober 31 dagar”.

15 kommentarer:

Ditte sa...

Planteringen är verkligen fin och piggar upp. Sann glädje! Vad gäller tiden så så är jag tacksam för att man bestämmer sig. Helt onödigt att flytta klockan fram och tillbaka. Men jag tar gärna sommartid året om.
Verkligen höjden av fräckhet med dessa mail. Och att det ska ta en vecka att få ett paket från Åsa. Aldrig. Jo, med Post Nord förstås. Håller nu tummarna för att ditt paket kommer snarast. Trevligt att få se när du väl får det. Och dessutom ha mage att vilja ha betalt.
Elgiganetn är ju också höjden av fräckhet. Och verkar inte heller ha en underskrift. (Vilket ju Post Nords mail hade. Kanske "fejk". )

Geddfish ♥ sa...

Jag tror båda mailen är bluff. Men man kan undra vart osten har tagit vägen. För stor för att lägga i brevlådan, såklart men det hade väl bara varit att lägga i en avi eller skicka ett sms??

Jag tar gärna normaltid året runt. Bara man bestämmer sig för vilket.

nalta norrland sa...

Typ + 12 klarar osten och den är ju vakuumförpackad men ja jag kan ju icke garantera att den är ätbar efter sju dagar på resande fot å vem vet om det tar ännu ett par dagar... eller om den ens kommer fram innan jul ;-)

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså fy faaaan för det beteendet från PostNord! Det är ju inte mottagaren som ska betala, det är ju avsändaren.

Med tanke på att de dessutom hade din mailadress kan man ju tycka att de kunde ha aviserat leveranserna, att de var på gång. Att det dessutom kom på samma dag är ju bara tragiskt ...

Jag tycker du ska ringa till brevbäraren och skälla!

Susjos sa...

Höstfint i rabatterna piggar upp!
Å jag har fått liknande sms om att betala mer frakt för att få försändelser, allt är bara bluff, och kommer inte från postnord!

Googla på : "bluffmejl om frakt" eller "postnord bluffmejl". Galet eller hur?!
Kram!

Ama de casa sa...

Men fy att det inte går att lita på posten alls nuförtiden! Minns sloganen "Posten når alla överallt". Det gör den kanske fortfarande med PostNord, frågan är bara hur lång tid det tar? Urdåligt!
Trist med bluffmejlen också.

Jag gillar ljung! Dom kan överleva utan nån som helst omvårdnad vilket passar utmärkt för mig :-D

KajsaLisa sa...

Postnord blir man inte glad av, inte en på Måndagar. Jättefin färgglad plantering, behövs nu.

Anki sa...

Vacker höstplantering ... jag tycker det är fint med höstljungen som lyser upp!
jag har fått likadana meddelanden från PostNord ... och vet garanterat att jag inte väntar på paket ... så jag tror även ditt är bluff! Jag tror nog även det andra är bluff ... har fått liknande från andra ställen!
Svar: Hyfsat svampår nu på slutet :)
Otippat att du gillar trattisar! :) Jag tycker de har en besk eftersmak när man tillagar dem som färska. Funkar bra som krydda när de är torkade - och då smular jag ner dem i sås t.ex. Syltade gillar jag, men det tror jag inte du gör - ganska sött! :) Håller med Karljohan är bäst! Ja, förutom sillkremlor då! :)

Biggeros sa...

Ja, sommartid är det i Spanien mer eller mindre nästan hela året om. Visst så nöjer jag mig då bara med sommartid.
Så många fejkmail som man får på nätet så kan även detta vara ett. Om det är ett sann mail så är det rena rama fräckheten av PostNord att du ska betala avgift på paketet 😱😱😱

Christian sa...

Postnord borde "rensas ut......bombas....läggas ner", häller helt med finns hur mycket elände som helst att berätta för egen å andras del :(

Paula sa...

Jag blir så förbaskad på alla lurendrejerier med fulmejl! Om man nu är så jäkla kreativ så utnyttja det på ett bättre sätt och uppfinn något vettigt!
Vet du, jag tycker du gör alldeles rätt i att ta dina sköna bad! Min dotter som har fibromyalgi,hon är nästan beroende av varma bad för att kroppen ska koppla av och orka jobba. Men, hennes hyresvärd har börjat debitera vatten separat, så det svider i skinnet på henne. Men det blir ju en prioriteringsfråga som så mycket annat.

Klimakteriehäxan sa...

Jag fick också ett sånt mail, om försändelse som var underfrankerad. Från El-Giganten. Fattas 10 kr. Men jag har inte beställt något. Tänk att det finns folk som kan skrapa ihop pengar på detta sätt! Även om dom inte fick nån tia av mig just.

Klimakteriehäxan sa...

Ha! Ditt var också från El-Giganten, ser jag!!!!!!

Carita Liljendahl sa...

Ja fy vad fräckt med "leveranserna"!
Men tack för att du är med i Glad måndag och för att jag får se bilder från mitt kära Täby via dig.

Anni sa...

Tycker synd om PostNord som får skäll även för fejkmejl. Tänk så många sm går på de där bluffarna, nog undrar man hur mycket pengar bluffmakarna får ihop?

Ljungplanteringen var riktigt snygg även om den dekorerats lite extra med löven. Antar att det var ännu fler som flög omkring igår.

Det blir intressant med valet av tid även om länderna ska samordna besluten. Någon kommer garanterat känna sig överkörd. För mig, som också är kvällsmänniska, är valet enkelt. Jag vill att solen står i zenit (eller i alla fall så nära som möjligt) kl 12. Vill kunna använda mitt armbandsur för att se åt vilket håll söder ligger. (Rikta timvisaren mot solen så pekar 12 mot söder). Har vansinnigt svårt att komma upp på morgnarna när det är mörkt ute. Så olika kan man tänka.