måndag 31 oktober 2016

Helgbilden

En Haunter

Då det är Halloween idag vill jag först visa er en pumpa som favo kollegan Yvonne mejlade till mig i lördags. (Alltså är det helt klart en helgbild.) Det är hon och hennes äldsta son som har skapat det här konstverket som föreställer en Haunter. Fick googla vad en Haunter är. Om inte ni heller vet så kolla här. Tycker Yvonne och sonen lyckades utomordentlig bra med figuren. Tack för bloggfodret Yvonne:-)

Här kommer mina egna helgbilder.

Väderprognos
Enligt kvällstidningarnas löpsedlar igår är väderprognosen för den här veckan en ren mardröm.


Alltså gjorde jag det ”gamla och fria” i lördags och igår. Det gamla, som jag är väldigt bra på betydde att jag planterade mig själv med en bok i det fria på balkongen iklädd endast t-shirt. Hooden behövdes inte då det var över 20 grader varmt. Det gäller att passa på!


Novemberkaktus
Vår gamla novemberkaktus levererar som vanligt. Konstigt nog är han ganska sent ute i år, men imorgon lär nog några knoppar vara klara. Han får ju göra skäl för namnet, eller hur!? Kan säga att kaktusen har hundratals knoppar som väntar på att bli till blommor.


Skugga
Har alltid gillat långa ben. Har alltid vela vara över 1,72 meter, men lyckas bara med den drömmen när solen står lågt och bildar en fin skugga av lilla 1,66 meter långa mig;-)


Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.


24 kommentarer:

Ama de casa sa...

Imponerande pumpagubbe där!

Skönt med värmen, det där med den annalkande vintern är säkert bara ljug... ;-)

Imponerande kaktus också. Jag hade en som också blommade jättejättemycket. Var mäkta stolt tills nån berättade att dom tydligen sätter en massa knopp när dom tror att dom ska dö. Ooops... Nu fick du också den infon ;-) Men spelar roll, va? Så länge dom blommar så fint så får dom tro vad dom vill :-D

Längre än just 1,72? Varför just denna gräns? Fast du verkar ha klarat av det med bravur där :-)

Emma, Sol som sol? sa...

Jag gillar också foton med långbenskuggor även om jag är en decimeter längre än dig. Och jag tänker alltid på Daddy-Long-Legs, https://en.wikipedia.org/wiki/Daddy-Long-Legs_(novel) som jag har läst så många gånger.

Vilka konstverk folk gör av sina pumpor. Jag är djupt imponerad. Har gjort några gånger själv men har fullt sjå med att inte skära för mycket av varken mig eller pumpa.

Eva Trillian sa...

Har sett Hauntern på Fejan :) imponerande!
Skönt att kunna sitta ut och njuta av solskensvädret :) Det gör du rätt i!

Ditte sa...

Häftig pumpa Haunter! Vilket jobb och tålamod att få till det! Har aldrig varit händig så mina försök med pumpor har spårat ut´r, och de får vara så. Men imponerad är jag av de som får till det.
Tror bara tidningarna luras för att få sälja upplagor.
Tycker dte såg härligt ut på balkonegn både färgmässigt och med bok. Njutbart!
Och novemberkaktusen! Vilken knopprakt! Hoppas få se lite utslagna blommor när de bestämt sig för att blomma. (Lämnade mina 2002 i Upplands väsby och några ab dem var då 60 år och hade blommat och varit präktiga varje år i november och till påsk)
Långa ben! Ja, skuggor är bra! Var i alla fall 1.71 för några år sedan men har nu krympt i tvätten, eller med åldern till 1,69. Men jag undrar om benen var längre än överkroppen. Tveksamt i mitt fall.

nalta norrland sa...

Oj så läcker Pumpa.

Sol å värme är vi numera icke bortskämda med.

Långa ben... Du är i alla fall 1 dm längre än mig.

Elin är nu ute på Bus eller godis,
jag hoppas hon får lite go choklad ;-)

Fryskallt... men ännu ingen direkt snö, vi får se hur det blir i morgon. Jag ska ju till Osteopaten i Vilhelmina, 7 mil enkel väg.
J skjutsar då vi icke vet hur jag mår efteråt.

Anki sa...

Häftig pumpa ... en del människor är bara såå himla duktiga på att skapa med sina händer - wow!
Härligt att du kunnat njuta av er sköna balkong. Nu verkar det som om vintern är på väg, så då får du kanske hålla dig inomhus istället.
Läckert med långa ben - enda gången jag har det är också som skuggfigur :)

Åke sa...

Helt klart är det en helgbild om den är mailad på lördag ;)

Meta sa...

Håller med dig när kunde man sitta i T-skirt i slutet av okt det minns inte jag heller. Men se nu kommer nov och då bli det regn/snö och kyla Undrar hur länge det håller i sig?? vill inte ha det nu.
Härliga bilder och pumpan är ju bara så fin
Ha det gott
Kram Meta

Ulla Maria sa...

Läcker och lagom skrämmande pumpa. Nu har jag också lärt mig vad en Haunter är. Men fråga mig inte om det i nästa vecka för då har jag antagligen glömt bort det igen.
Förutsägelserna om vargavinter försöker jag att låta bli att lägga märke till. Hoppas att de har helt fel. Inte för att jag tycker det är jätteskoj med regn på tvären men föredrar faktiskt det framför alltför mycket kyla, is och snöskottning.

Geddfish ♥ sa...

Oj, så läcker pumpa! Men vad den föreställer, det lär väl vara något Pokemon, eller?
Jag gick genast till mina två novemberkaktusar och kollade. Gröna, friska men de uppförde sig inte rätt förra året heller, alltså inga knoppar än.
Tror inte på vargavinter. Tidningarna behöver löpsedlar för att sälja.
På tal om längd. En gång i tiden var jag 165 cm, hade gärna velat vart 170, som mina båda töser, men så med åldern krympte jag 2 cm. Men så pga av den attans ryggen har jag krymt ytterligare 6 cm, inte skoj, men kunde vart värre.
Hallåvin!

KajsaLisa sa...

Tyvärr så fick inte tidningarna så mycket väderporr i somras, dom försöker ta igen det nu.

Steve sa...

Så bra att bli sig tillsänd bloggfoder.
Vargavinter, hemska tanke.

Monica sa...

Vargavinter hur vet dom det som knappt
kan göra en endygnsprognos som stämmer:-)
Rent och fint balkongbord ser riktigt
mysigt ut.
Mina kaktusar har också knopp såg jag i
går men det tar nog någon vecka innan
dom går i blom.
Långa ben kan inte jag skryta med du är
nog en dm längre och kan som Jacob klappa
mej på huvudet utan några problem;-):-)

Susanne sa...

Ha pumpa är så häftig, såg den tidigare på FB.
Långa ben har jag redan, men har alltid velat vara 175, bra längd så att man når de mesta ;)

Days by Johanna sa...

Så fin pumpa de gjort. De lyckades verkligen bra!

Hoppas du drack lite vin för mig i går, jag somna två gånger i soffan mellan 20 och 21, haha. Så jag gick och lade mig vid 21 och sov som en stock till 6:45 :) gav hugo nappen vid 2:30 men somna innan huvudet låg på kudden igen!

Idag är vi hemma och mysa, skönt med lite lov. Även om han skall testa still mammas tålamod ut i fingerspetsarna.....

Comsi comsa sa...


Jättefin pumpa. Kontrasten mellan vargavinter och din balkong i november är inte dålig. Så där lång skugga har inte jag, hm....

Kram ♥

Helen sa...

Så skönt med sån värme utomhus innan snön kommer. Pumpan var väldigt snygg, vad duktiga de är. Bilder i kvällsol blir ofta dramatiska och din är häftig.

LissenTo sa...

Låter otroligt att du satte ute och läste i t-shirt.
En deckare kan jag tro.

Här regnar det idag.
Får se när snön kommer. Längtar inte. Jo i december

Anita Malta sa...

Läckert skrämmande litet konstverk och nu vet även jag vad en Haunter är :-D
Man ska nog inte tro på vad Expressen eller Aftonbladet skriver. Slutade läsa dessa tidningar långt innan flytten till Malta, tyckte redan då att de mer liknar skallerblaskor är nyhetstidningar.
Ser riktigt ombonat och färgglatt ut på din balkong, där kan du säkert spendera många långa timmar även i november, fast då kanske med hodden. Hahaa.. vilken rolig skugga på Beate-långben, ser ut som om du går på styltor ;-)

Stare Ström sa...

Vilken novemberkaktus! Så full med knoppar! Avundas dig.

anemonen sa...

Fniss då har vi något gemensamt du och jag.Längden för jag är också 166 cm. Med höga klackar blir jag 172 cm så det går att förlänga sig utan lågt stående sol. Dock är det inte ofta jag kan ha höga klackar numera. Men som vip sko går det utmärkt. Nu tittar jag mest på dem. Någon vargavinter eller som en del säger ryssvinter tror jag inte på alls. Det blir lite kyla men lite snö iaf här i söder. Kanske blir det mer norröver. Jag lyssnar på de kloka gubbarn runt omkring för de brukar spå väder bra. Vi har iaf haft en urfin höst i år som jag har gillat. Varmt länge. Tack för trevligt inlägg. Även om jag inte alltid är så på alerten så finns jag kvar. Det har hänt lite i familjen så lite ledsen har jag allt varit, men det är så livet är. Det finns de som har det värre. Nya tag nya dagar och så städning så kommer jag i form igen. Lustigt men städning gör mig glad.......

Mias Mix sa...

Haha skulle se ganska kul ut om du hade så där långa ben :) Skitsnygg pumpa av ex-kollegan! Snöade här imorse men nu regnar det. Idag lockar det inte alls att åka ut till hästen...

Marit Johansson sa...

Klart jag vet vad en haunter är :) jag har t o m fångat en!

Anni sa...

En väldigt snygg Haunter, säger jag!
Och fantastisk novemberkaktus!