söndag 9 oktober 2016

Skyltsöndag #74


Claes-Göran svek mig än en gång förra veckan, men återigen har han satsat på en text på skyltfönstret som berättar om var byxorna som finns i butiken är tillverkade – i Venedig. Nu förstår jag varför prisläget är som det är.


Dessa gladfigurer hittade jag vid centralstationen i Stockholm. De är även ett stående inslag på pendeltågen. Det är roligt att åka med SL (Stockholms Lokaltrafik), förutsatt att tågen går enligt tidtabell förstås.


Surprise, surprise! På en bänk i väntkuren vid Roslagsbanan i Täby Centrum. Vilken rolig idé att återvinna böcker på! Ett toppen initiativ, även om självaste placeringen var aningen otippad.


Den var bra tycker jag, å inte bara på grund av de läckra speglingarna.


Snabbmat vet ju alla vad det är. Men kolla, nu finns det snabbmatställen även för spädbarn. Bh:n utlovar amning med komfort. Det roliga med den Bh:n var inte den rosa skylten utan faktum att denna Bh var den enda i hela butiken som var tillverkat i 100 procent bomull. Synd att man inte ammar;-)


PS. Det var flera av er som reagerade på att mitt bästa inredningstips i gårdagens inlägg var att välja funktion före design. Ni har så rätt, så rätt - jag är absolut en designmänniska. Men efter fiaskot med mitt skitsnygga, egendesignade badrum i samband med stambytet för fyra år sedan har jag lärt mig den hårda vägen att design utan funktion är typ värdelös, speciellt om man har en make som är 1,95 meter lång. Därav mitt (kloka) tips. Tyvärr är jag en person som endast lär sig den hårda vägen;-) DS.

27 kommentarer:

anemonen sa...

Japp utmärkt intiativ till att byta böcker på. Bara att ta med nu för dig då. Den där skylten minns jag sedan gammalt och den satt ofta i raggarbilarnas (nu har jag avslöjat mig som raggarbrud då)bakrutor minns jag. Den är kul och har man ett hungrigt barn som jag hade så hade det varit toppen med en sådan BH. Min han hade svårt att vänta och sa ifrån så taket lyfte ack ja det var tider det, men så blev han stor med..... Jodu made in Italy förpliktigar med ett högt pris.

KajsaLisa sa...

Texten var lång på fönstret, något för oss Claes Göranvänner gillar hans geniala skyltningar, dom andra springer nog bara förbi. Figurerna var roliga men som du säger tågen är viktigast, vi får ta dom som en bonus.
Skylten i bakrutan är en gammal raggarklassiker som kan spåras över 40 år tillbaka i tiden har jag hört.
Länkar upp dig nu.

Annette sa...

Den raggarskylten har jag sett häromkring på bilar till glatt flinande unga killar som inte haft körkort i alltför många år ;) Claes-Görans nya skyltning är ju snygg tycker jag! Textat och ritat som en reklamaffisch. Ja, jag gillar det :)

Själv ser jag inte många roliga skyltar, varken i Uppsala, Rimbo eller Knivsta, de orter där jag tillbringar mest tid. Och här ute finns det mest varningsskyltar för älgar och vildsvin. Men snart är det ju dags för ett Stockholmsbesök igen, då kanske jag hittar några roliga skyltar :)

Comsi comsa sa...


Funktion vill man ju ha, funktionen är klart viktigast. Det kan bli hur rörigt som helst annars... :D) Dina skyltning är som vanligt fullt godkänd. :)

Kram ❤

Geddfish ♥ sa...

Claes-Görans skyltning har jag lite svårt att uppfatta, kanske pga min dåliga syn, den känns rörig nu i fönstret. För mig.
Alla skyltar klart godkända och fyndiga!
BH:n, jag har faktiskt köpt amnings-bh av misstag, bara för att de varit så sköna.
Ha en go söndagskväll ♥

Mias Mix sa...

Tunnelbanegubbarna är ju bara bäst, så glad man blir! Och toppen med en amningsplats. Inte alltid det är så populärt med amning. Byta böcker är suveränt och blir vanligare och vanligare, men har aldrig sett på ett sånt ställe. Riktigt bra!

Maria sa...

Nu gäller det verkligen att vara på hugget när man rör sig på stan. Hålla koll efter både skyltar OCH böcker!! Härliga skyltar som vanligt inne hos dig! Favoriten blir nog den i raggarbilen :-)
Kram

nalta norrland sa...

Jag gillar tanken på återvinning då det gäller böcker,
frågan är ju bara vart bäst placerar man böckerna?
I en väntkur - utomhus? - känns ju det aningen riskfyllt då vädret är blött ibland ;-)

"Raggarskylten" en klassiker ;-) säljs på marknader varje sommar :)
Å YES även jag har en förflutet som "raggarbrud" ;-)

Claes-Göran tillhör icke mina skyltfavoriter.

Days by Johanna sa...

Haha du vet väl det är många kvinnor som efter fött barn fortsätter använda amningsbh långt efter de slutat amma för de är så sköna... :)

haha ja Erik håller min blogg vid liv med sina kommentarer, man skall ju ha de till något!

Tack så mycket :)

och ja sömn är viktigt och vi är vana och lite bortskämda med ett barn som sover 12 timmar i sträck så man blir liksom lite knäpp när man helt plötsligt inte får sova som man skal eller brukar.

LissenTo sa...

Den där bokiden har jag sett på fler ställen, suverän.
Bra bh också förresten

Hmm den där hårda vägen får nog alla vara med om på olika sätt.

Ha en bra start på veckan

Emma, Sol som sol? sa...

Bokplaceringen är helt och total underbar.

Lika underbar - eller wonderbra på "swengelska" som behån med alla bröst i underkant. Varför var det ingen som tänkte på det och satte en liten liten rosa bröstvårta i varje båge? Helt klart ett missat tillfälle!

Susjos sa...

Haha, "raggarskylten" är ju bara för bra! Gillar amningsskylten också. Återanvända böcker är ju suveränt, men på en bänk? Hoppas böckerna inte regnade bort!
Inredning är verkligen inte min grej, fast jag och maken är nöjda med vårt badrum som gjordes om för några år sedan då det var fuktskador och vi fick omgjort, svart och vitt...det är snyggt än tycker vi! Hihi...
Kram!

Susjos sa...

Glömde: TACK igen för fina kommentarer i min blogg! ♥

Ditte sa...

Tack för rolig och varierad skyltning.
Claes-Görans skyltning är bra och har ett syfte. Lite svårläst dock...
SL gubbarna är favoriter och än roligare om tågen gick i tid. Men det är ett område under utveckling och höste är knepig för då är det mycket löv på spåren, vintern liksaså för då är det snö. vår och sommar kan köra ihop sig om det regnar eller är för varmt.Men annars är det bra...
Böcker att låna är alltid trevligt och jag har sett det på flera ställen hemma på Söder. Men det verkär fungera.
Du lyckas alltid fånga det dör "lilla extra" i skyltväg i huvudstaden, en stor eloge för det.

Ama de casa sa...

Jag älskar den första bilden - man ser den härligt, blåa himlen i speglingen. Er härliga höst verkar bara fortsätta och fortsätta :-)

Bomull och bygelfritt. Det är det bästa om du frågar mig :-)

Ama de casa sa...

Fast allra helst utan. Men tyvärr har gravitationen gjort sitt... :-D

Kolonilotta sa...

Det är rätt coolt att dom tänkt till lite extra när det gäller skyltfönstret. Men saknar ändå hans ordvitsar.

Gubbarna är ju jätte söta! :)
Dom behövs för att lyfta humöret en tidig måndagsmorgon! :/

Trean: jag blir ju naturligtvis nyfiken på om någon tog en bok därifrån.

Fyran: klockren uppmaning! :)

Och sist men inte minst femman: Där fick jag mig ett gott skratt! :))

Trevlig måndag! 😙

Susanne ❤️ sa...

Underbara skyltar som vanligt !
Små t-bane gubbarna var så fina mer sånt :)

Sv.Tycker absolut du ska åka dit om du har vägar förbi ;) men vardagar är nog bättre ;)Du kan hitta fynd och riktigt bra saker och är du där med ett gäng finns det sport baren mitt i du kan slå dig ned och titta på allt haha .

Ta hand om dig nu
Kram

cat sa...

Verkligen söta figurer i tunnelbanan. Synd att man sällan stöter på så glada resenärer i verkliga livet :-)
C-G:s text var för lång för mig att läsa ;-)

Beroende på vilken boobstorlek man har, så kan jag berätta att det finns bh:ar i 100 % bomull även för de som inte ammar. Har en på mig i skrivande stund.

Stare Ström sa...

Tycker att Claes är rätt kreativ i alla fall!

svar: Bilder kommer! Håller på med två bildvisningar som jag har inbokade så de måste gå före.

Monica sa...

Gladfigurerna gör en riktigt glad
mer sådana åt folket;-)
Dåligt utbud på bh:ar nu för tiden kan
nog bero på att så många har fake boobs
som står rakt ut av sej själva:-)
Ett kärleksmöte i ett trångt baksäte är
ingen höjdare, stackars dotter:-)
Ha en bra dag

Anni sa...

Konstaterar att icke-nollåttorna i kommentarsfältet inte vet skillnaden på pendeltåg och tunnelbana ;-)

Och så funderar jag över vilket fiaskot var med badrummet eftersom vi kommer att behöva renovera vårat tämligen snart. Funktion och design får gärna gå hand i hand!

Anita Malta sa...

Tror jag gillar Claes-Görans lite mera vanliga skyltning, det där ser mest rörigt ut, knappt läsbart iallafall inte för mig :-D

Vilka glada roliga små gubbar !! Riktiga glädjespridare ju !!!

Bra idé där om att låta andra läsa vad man själv redan läst eller inte har lust att läsa. Finner ofta sånt på hotell men det är nog ganska så vanligt, mindre vanligt på en bänk.

Alltså jag fattar faktiskt inte poängen med texten på bakrutan och skrattar därför inte heller särskilt högt här. Fast speglingen är cool !

Hahaa..fick läsa flera gånger innan pengen trillade ner eller hur man nu säger !! Fast Food Bra, ja, det kan säkert vara bra och allra bäst var din som alltid härliga skyltblandning plus att jag fick tänka till lite extra. Fast det brukar jag behöva ganska ofta ;-)

Tredje året i Hjo sa...

Texten i bakrutan är obegriplig. Eller möjligen obehaglig. Eller båda delar.

Carita Liljendahl sa...

Väldigt fint att berätta var produkter är gjorda!
Gladfigurerna gillade jag :-)

Anki sa...

Ligger fortfarande i sjuksängen ... en kort runda bland bloggvännerna bara. Raggarskylten är en gammal goding, men inte mindre bra för det! Och de där figurerna i centralstationen är verkligen kul!

Unknown sa...

Matigt inlägg.
Bildekalerna är kul, jorå, men jag har lite svårt för dem i trafiken. Känns som en onödig plats att provocera.
Små gubbar på perronger eller trevliga bokbjudare har jag däremot inga svårigheter med.
/Kiki