söndag 16 oktober 2016

Skyltsöndag #75

Många av er som deltar i Skyltsöndag är så otroligt duktiga på att ha en röd tråd i era bidrag. Har själv några gånger försökt att "hänga på" där, men misslyckats. Idag är inget undantag. Men de sista tre bilderna har faktiskt något som liknar en röd tråd, även om man inte ser den. Fotona är nämligen alla tagna i Näsby Park, en del av Täby Kommun som vi besökte i veckan. Nu när jag skriver det så är jag faktiskt förvånad över att Näsby Park ändå kunde leverera så mycket bloggfoder…


Har varit vid Odenplan hundratals gånger, men aldrig sett den här skylten förrän för några veckor sedan. Man upptäcker alltid något nytt, speciellt när man tittar ner. Undrar om paret fortfarande är gift. Om inte borde det ju ha grävt upp plattan, annars är det ju aningen pinsamt.


En vintage butik på Drottninggatan i Stockholm. Lite fräckt… och orange;-)


Nu kommer vi till den röda tråden - Näsby Park. Ett vinkområde visste jag inte ens att det fanns. Ni förstår säkert vad min första tanke var här. Det tog några sekunder tills polletten hade trillat ner...


Montessoriskolan vid Näsby Parks centrum har många färgglada skyltar med kloka citat uppsatta på fasaden. Den här gillas skarpt, både budskapet och färgen.


Den här hummern fanns i disken på den lokala mataffären i centrum. Direkt från havet måste väl ändå vara en sanning med modifikation. För inte visste jag att man kunde koka och "krydda" humrar direkt i havet.



Pumita
har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Ingen omskyltning hos Claes-Göran den här veckan heller. Förväntar mig dock någonting nytt i samband med att Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur nyligen. Lovar att kolla. DS.

26 kommentarer:

nalta norrland sa...

Claes-Göran kanske reagerar lika saktfärdigt som Bob Dylan på Nobelpriset ;-)

Hummer från Amerika kommer kanske direkt från havet...

Jag gillar skylten från Montessoriskolan,
den skulle jag lätt kunna ha uppsatt här hemma :)

Comsi comsa sa...


Be yourself skylten, gillar jag skarpt.

Kram ♥

KajsaLisa sa...

Den där betongplattan var verkligen kul, undrar hur dom fick till et där, har dom bytt ut stenen? Det ser ut att vara proffesionellt gjort.
Vinkskylten sätter myror i huvudet kan man vinka in bussen efter hela gatan eller bara vid skylten? Normalt stannar ju bussar utan att man vinkar åt dom vid busshållplatsen.
Sen som jag sa, orange lyser upp just nu.
Länkar upp dig.

Days by Johanna sa...

tänker som du, de måste fortfarande vara gifta, men tänk om de fått fler barn? :)

Ama de casa sa...

Jag såg din tanke där i den röda tråden på tredje bilden direkt!

- JAAA!!! En rosa skylt där upperst :-D

Eva Trillian sa...

Gillar markplattan med information om Jonas och Helena :) oavsett om de fortfarande är tillsammans.
Vinkområde :) jag fattar också - ,men min initiala tanke var trevligare!
Oscar Wilde! Bra sagt!

Stare Ström sa...

Ha! Direkt från havet- och ändå behövde använda konserveringsmedel, ser jag!

Mias Mix sa...

En salig blandning av härliga skyltar med en liten röd tråd! Bra jobbat! Kul med skylten i gatan :) Jag gissar på att de är gifta ännu :) Kul med citat på väggen! Och bra att kunna läsa lite kloka ord då och då i vårt annars så stressade samhälle. Hade varit lite kul om de skyltat: direkt från grytan :)
Ingen röd tråd hos mig förutom att de är fotade i Kanada. Snart börjar Kanada-skyltarna ta slut. Dags att gå på jakt!

Susanne sa...

Den där plattan har jag inte sett. Har sett en platta med ett annat par på Blasieholmen.

Emma, Sol som sol? sa...

Fast en tråd kan ju även vara att inte ha en tråd...Och det är du duktig på! Det gäller ju att veta sina styrkor - och svagheter. Sägs det...

Jag gillar den där gatustenen! Den lockar onekligen till fortsatta tankar. Hade ju varit lite lustigt om stenen intill berättade nästa kapitel i deras liv.

Anki sa...

Härlig skyltblandning hos dig! Nu kan jag inte slut fundera på hur de fick dit den där plattan ...
Kokt hummer är säkert gott - vad vet jag - jag har aldrig smakat!
Vinkområde ... aldrig sett tidigare!

Anders W sa...

Skyltar med intressanta uppmaningar verkar finnas i överflöd. Dags att sammanställa ...

Geddfish ♥ sa...

NÄRTRAIKEN är ju ett vinkområde, som är rött!
Jo, faktiskt. Jag förvånade mig, när jag skulle ta bussen från gymnasiet i Skövde. Bussen kom farande några sekunder innan jag hann till hållplatsen. Jag vinkade, och döm om min förvåning, bussen stannade för mig! Jo, du vinkade ju, sa chaufförren!
Eloge!
Finfina skyltar med eller utan tråd. Kram!

Susjos sa...

Vilka braiga skyltar du hittat, och jag läste fel på vink-skylten...läste VIN-område...man läser vad man önskar ,eller...hehe....

Oscar Wilde har sagt mycket bra! Å plattan på trottoaren är ju toppenfin!

PS. Jodå, jag "tvingade" maken att köra förbi Pocket shop i Täby C i går, och hittade i alla fall tre böcker som fick följa med hem! Tack för tipset! ♥

Ditte sa...

Jag har heller aldrig sett plattan vid odenplan och ändå har jag bott där i ett par år och passerat många gånger. Lite originell!
Men visst har du i övrigt en röd tråd, dock med vissa skiftningar i den fina färgen orange.
Gillade verkligen skolskylten och Oscar Wilde är en favorit.
Hummern? Ja, en del konsumenter vet kanske inte att humrar är svarta/mörkt grå från början innan de kokas. Och inte lär de få veta det genom att titta på förpackningen.
Jag läser/tittar mellan raderna/bilderna och fnittrar i ljuslyktornas sken. Jättebra skyltat! Tackar för detta!
(Blev extra glad idag då jag såg att även barnbarnet William hade en uppiggande orange färg på sin mössa.)

Marina sa...

Den stenplattan har jag heller aldrig sett, trots att jag faktiskt ha rört mig rätt mycket i just det området och brukar lägga märke till udda detaljer. Undrar just vad som krävs för att man ska få lägga ner en "bröllopssten".

Kolonilotta sa...

Riktigt coolt att lyckas med att få en egen sten på gatan!

Jag läste också först VINområde! Hahaha...
Det hade ju varit jätte kul!

Skyltfönstret var ju läskigt. Men det är ju snart halloween så varför inte! :)

Jag är alltid mig själv. "What you see is what you get", lever jag efter! 👍

Med den rådande klimatförändringen så är det väl inte långt kvar tills hummern är kokt och klar redan vid fångsten!
Men kryddningen får vi nog, även då, sköta själva.
Härlig skyltning his dig som alltid!

Ha en riktigt trevlig Måndag!
Kram.

Susanne ❤️ sa...

Som vanligt bara älskar jag din mix !!! Och den röda tråden jag brukar försöka hålla försvann helt den här ggr haha en mixad skyltning hos mig med då ;)
Underbart med egen gatusten lite kul om det fanns fler sådana ❤️

Bra skyltat inför halloween ska det vara ska det vara ordentligt !
Och så bra att ge våra barn "Att var dig själv ,då alla andra redan är upptagna " är riktigt underbart har haft den som wordsof wisdom -Oscar Wilde har sagt en del kloka saker
Ja Bob Dylan har ju inte ens själv kommenterat sitt pris då kanske det är svårt för andra ;)
Kram


Steve sa...

En klassisk BP- mix, din "röda tråd".

Anita Malta sa...

Fastnar direkt för den fina plattan, ja, inte själva plattan men vad som står där. Den väcker verkligen tankar och även om de inte längre är gifta så är det ett minne som jag tycker för alltid ska få vara kvar. Bara årtalet känns ju redan idag som histora, tänk om femtio år !!!

Vintage trodde jag var detsamma som gammal och god kvalitet. Men håller med om att bilden är fräck, undrar bara hur de tänkte när de arrangerade skyltfönstret. Man får ju inte direkt lust att gå in :-D

Nu har jag stirrat på den vinkande skylten en bra stund men den där polletten tar en väldans lång tid på sig att trilla ner så jag går vidare istället...

Budskapet känns mycket väl igen och färgen orange är även min favoritfärg.

Hahaa... den sista var bra, det visste faktiskt inte jag heller men utveckligen går ju som vi alla vet framåt i en rasande fart ;-)


cat sa...

Ha ha det första som slog mig när jag såg första skylten, var just om de fortfarande hänger ihop eller inte. Eller så har barnaskaran utökats. Konstigt att man ens får göra sådana skyltar, för då borde sitta lite varstans och överallt med tanke på att folk träffas och bildar par överallt.

Ser framför mig hur en hummerkokningsfabrik är placerad på havsbottnen någonstans så att de inte ljuger om att den kommer direkt från havet ;-)

Monica sa...

Undrar om plattan var gratis:)
Ja du nykokt och färsk får man ta
med en nypa salt i dagens Sverige.
Gillar vintageskyltningen;-)
Ha en skön kväll

anemonen sa...

Häftig skyltning må jag säga. De där kloka orden har jag på ett halsband. Ja du barn gör som vi vuxna gör. Så bäst att passa sig. Så orange som jag inte har något plagg i. Det enda orange jag älskar är apelsiner och det gills nog det med, eller hur? fniss Så trevligt med den där plattan. Någon som ville föreviga sina löften. Det gillar jag.

Anni sa...

Den där betongplattan måste jag hitta - vilken kul och udda grej!

anemonen sa...

Bästa BP det är inte jag som är en hamster utan särbon.Nu ångrar han och nu ser han hur mycket han har så antingen får han sälja eller skaffa lagerlokal. Jag är ingen vän av att spara. Jag slänger för mycket istället ja tänk så det kan bli. Jag tror han har lärt något av mig numera.......att rensa och sälja av. Han började så smått med alla bilarna och mopparna.
Han har mekaniken magasinerad på gamla orten i säkert förvar tills han funnit en lokal då åker resten så hans flytt den tar tid inte som min i princip över dagen. Så härligt att ha en livsresa med lite bagage. Det är min stil det.

Carita Liljendahl sa...

Ja, eller tänk om de fått fler barn, eller om något gott bort...
Undrar hur man får en sådan där platta. Vad kostar den? Eller har dom bara låtit göra en själv utan att fråga nån och sedan satt dit den i nattens mörker? Många frågor väcks!