onsdag 12 oktober 2016

Onsdagsblandning

Ja, inte har jag tråkigt inte. Här händer det alltid något som ni säkert har förstått. Så även idag. Har försökt sammanställa en liten bildkavalkad som är ganska så varierad om jag får säga så själv. Tog totalt 18 foton idag, varav jag lägger upp 6 för att ni som gärna vill ha lugn och ro omkring är inte ska bli helt svimfärdiga;-) Omtänksamt av mig, eller hur!?


På väg till Roslagsbanan och stan för lunch med några trevliga kollegor träffade jag på den här familjen från Indien. Mamma, pappa och dotter.


Det är inte så ofta man ser ett stilleben på en perrong. Men idag hände det.


Fick min första nya 100-kronorsedel igår. Den är himla snygg tycker jag. Spenderade den och tre gamla sedlar av samma valör hos Pocket Shop i Täby Centrum idag. Butiken stänger efter helgen och har 50 procent på hela sortimentet. Tack så mycket!


Sedan hittade jag Johannas son. Ja, inte irl utan en regskylt med sonens namn.


Precis som Kolonilotta så hittade även jag lussekatter hos den lokala ICA idag. Å jag som försökt förtränga att det är jul snart... Hon hittade till och med julmust. Den missade jag, vilket inte alls är konstig då jag aldrig köper något på läskedrycksavdelningen.


Sist men inte minst så kan jag inte låta bli att visa er hur en PT (Personal Trainer) kan se ut. En riktig hunk! Bortsett från den (tyvärr) moderiktiga frisyren och tatueringarna var han faktiskt riktig snygg också;-)

PS. Tack för alla era fina kommentarer igår. Det blev ingen fortsättning av debaklet. Hämtade bilen hos verkstaden idag och ska fundera över om jag orkar presentera fakturan på 1 242 kronor för ihopsvetsning av avgasröret till bilprovarens chef… DS.

21 kommentarer:

nalta norrland sa...

Klart Du ska fakturera Bilprovningen då de (hon) faktiskt förstörde bilen.
Måste ju säga att jag tycker den där moderiktiga frisyren är väldans missprydande.
Stilleben :) tro hur det gick till... sprang ifrån en sko på väg till bussen/pendeln eller?
Jul, lussekattor näää inte än - säger hon som visade en annan jul-bild förra veckan ;-) om inte jag nu hade en Elin skulle jag bojkotta julen fullständigt.
Så gulligt att Du tänkte på Johannas son <3
Några nya 100kr har jag icke sett.

Ha nu en fin fortsättning på onsdagskvällen, Lill-lördag ;-)


Maria sa...

Nya 100-lappen är jättefin men de nya mynten är jag inte så förtjust i. Blir inte lätt för alla gamlingar att se skillnad på 1 o 2 samt 5 o 10. Och inte för oss andra heller kanske ;-)
Klart du ska fakturera bilprovningen!!
Kram

Comsi comsa sa...


Tycker nog du skall be bilprovningen betala svetsning av avgasröret.

Färgglada fina bilder, färg och humor behövs dessa dagar...

Kram ❤

Mias Mix sa...

Vad tråkigt med Tintin. Tycker absolut du ska åka dit med fakturan!! Personlig tränare har jag ju i dottern som både är utbildad PT och sjukgymnast. Lussekatter tycker jag inte om, men det känns alldeles för tidigt hur som helst.
Ja skönt med två vinster för Sverige och att det dessutom gick bra för U21-laget.
Öronproppar har jag främst de nätter mannen är hemma, men sånt som regn tex stör mig så pass att jag måste ha öronproppar. Gillar egentligen inte att ha dem men klarar mig inte utan.
Hoppas allt är bra med dig!

Ditte sa...

Kul att se nya 100-lappen, verkligen jättefin. Antar jag får vänta några dagar på den.
Vad gäller en PT har jag inte alls förstått vad den ska användas till. Alla kan ju kalla sig det om man vill. Och någon utbildning behövs ju inte alls för det är ju inget "skyddat" yrke direkt. För min del tyckte jag att hen såg lite klen ut...Och varför inte ta på sig en träningsoverall inne på ICA.
Bra fångad bild, både denna och de andra. Tittad epå många roliga detalljer och log. Gäller alla bilderna. Du kan verkligen få till det.
Julen funderar jag inte alls på och lussekatter redan nu. Ja, i Estland äter man ju saffransbröd. kringlor m.m. till födelsedagar och så hela året.
Men detta med lussekatter i oktober. Blir helt matt...
Hoppas det blev en trevlig lunch i stan och utan julmat...


KajsaLisa sa...

Okej, nu har lussekatterna kommit, själv hoppas jag hinna till London innan julskyltningen börjar där. Jag håller med om frisyren, den drar ned honom några poäng :)

Marina sa...

Den första nya hundralappen jag sett, och den ser ju riktigt bra ut, det gäller bara att vänja sig så man kommer ihåg vad det är för valör...;)

Anki sa...

Först ... tycker absolut du ska lämna fakturan till bilprovningen!!
Sen ... gillar inte frisyren - den må vara hur modern som helst, men är lika ful för det! Och så lussekatterna då ... har världen blivit tokig?

Monica sa...

Femhundringar fick vi men hundringen har
vi inte sett, fin var den.
Klart ni ska skicka räkningen, undrar om
hon var inkvoterad med tanke på vad hon
sa och gjorde;-)
Nä att börja med lussekatter redan är åt
he...te tycker jag, till Lucia är ok.
Ha en bra dag;-)

Eva Trillian sa...

Klart du ska visa räkningen för bilprovarens chef! Du kan stressa honom med några Lussebullar också - för vem blir INTE stressad av att de redan finns i affären!

cat sa...

Tack för en trevlig tur i dina kvarter. Jag måste dock erkänna att jag tycker det är förfärligt att börja med lussekatter redan nu!
Självklart ska du ta räkningen till bilprovningen. Har den vårdslös idiot anställd, så ska de ta konsekvenserna.

Ama de casa sa...

Härlig blandning! :-)

Klart bilprovningen ska betala - buss på dom bara! Sådär får det INTE gå till!!! Visst kan olyckor ske, men då ska dom stå för det, och man ska absolut inte få det bemötandet.

Många bilder blir det ibland... Anders konstaterade igår att har har 5000 bilder att gå igenom från resan, rensa och arkivera. Fast jag tog bara 4500 av dom, 500 är hans eget fel :-D

Steve sa...

En sån där härlig BP-blandning igen.

Det var länge sedan jag slutade hantera kontanter så jag får nog nöja mig med att se de nya sedlarna på bild.

Självklart ska Bilprovningen betala. Vill de inte betala så kan du alltid "hota" med att Opus i Täby kommer att förekomma i mindre smickrande sammanhang på ett stort antal bloggar en tid framöver.

Trollet sa...

Vilka härliga bilder!

Ulla Maria sa...

Tackar för en härligt salig blandning. Har själv ännu inte sett vare sig lussekatter eller julmust i butiken och vet inte om det beror på att det ännu inte nått västkusten eller på att jag inte tittat efter. Inte heller jag brukar besöka läskavdelningen.
Min första tanke när jag såg PTn var att det var trevligt med någon som vad gäller klädseln fortfarande gjorde sitt bästa för att hävda att det fortfarande rådde sommartemperatur.

Anita Malta sa...

Omtänksamma fina du som inte öser över oss andra med en massa bilder. Så mycket bättre att bara visa några så man inte tittar vilse.

Här var det onekligen en väldig blandning med en Indisk familj följt av ett något annorlunda men ändå läckert stilleben :-D

Men vad snygga de är de nya 100-lapparna !!! Kul att få se dem och vackra Greta Garbo pryder verkligen sin plats.

Lussekatter och julmust i oktober !! Ja, nu är det inget som man finner här på Malta ens under julen och julen behöver jag som tur väl är inte tänka på alls. Då är jag på en annan plast på jorden upptagen av något helt annat :-D

Cool frisör fast jag tycker inte att det är särskilt snyggt men en PT vore kanske inte så dumt att ha.

Kolonilotta sa...

Jag läste men kommenterade aldrig tydligen... klart som sjutton att bilprovningen ska stå för kostnaden. Det är ju självklart!
Så din ica har redan börjat sälja lussekatter! Mina var bara prover från en leverantör. Men gott var det! :)
Och en kopp glögg gick ner igår också! :)
Stort tack för länken! 😙
Kram.

Days by Johanna sa...

Vi var på jula i helgen och de börja at upp julsaker där och jag bara inte redan...!!!

Haha ja vi var verkligen bra synkade med våra inlägg, den skylten kunde du ju knyckt och skickat till oss :P Tack för länken :)

Ja han hade mer hår när han föddes än vad han har nu :P Fast nu klipper vi i och för sig honom, så det kan vara en bidragande orsak :) Ja Hugo gjorde vi riktigt bra! :)

FREEDOMtravel sa...

Lussekatter!? Nej, men allvarligt, är det nån som köper...?

Anni sa...

Lussekatter!?! Jag blir faktiskt mest ledsen när jag ser dem i oktober. Saffransbröd kunde jag gå med på, men just lussekatter borde en seriös Ica-handlare inte acceptera att sälja så här tidigt.

Husbilen-Ellen sa...

Du lyckades få till en bra blandning av bilder. !00 kr sedeln har jag ännu inte träffat på, men den var fin. Hunk var det där!