måndag 3 oktober 2016

Helgbilden – Genrep inför VM
Även fem kvartetter från lilla Sverige är direktkvalificerade till VM. Här kvartetten MACC. De flesta av tjejerna dubblerar i kören och i deras repektive kvartetter. Fantastiskt tycker jag.

Nej, det här inlägget ska inte handla om VM i fotboll utan om genrepet inför stundande Las Vegas 2016 Convention i Barbershop, tillika VM. Min favo kollega Yvonne och hennes 150 körsystrar i Rönninge Song Chorus (RSC) är helt inställda på att försvara sitt VM-guld från 2014, där dom var den första icke amerikanska kören någonsin att vinna tävlingen.

Stort hemlighetsmakeri
Genrepet i Nacka Aula var helt fantastiskt, även om mina bilder inte är det. Konferencieren påpekade noga att det rådde fotoförbud av föreställningen då man inte ville avslöja programmet och koreografin för sina konkurrenter. Så för en gångs skull lydde jag och tog endast ”stillastående” bilder samt foton av framföranden som inte hade med VM att göra. Nu hade det i och för sig inte spelat någon roll, då bildkvalitén är usel. Så fram med fantasin från er sida;-)

Fantastisk show
Showen var helt fantastisk och gav mig faktiskt stundtals ståpäls. Och deras programmpaket lär man sig inte på en vecka kan jag säga. Två år av hårt arbete med repetitioner varje vecka, workshops med mera ligger bakom en helt otrolig show. Om ni frågar mig, vilket ni såklart gör så kan jag bara säga att det ska mycket till för att RSC inte ska försvara sitt guld. Önskar detta härligt glittriga gäng all lycka i världen.

Fler Helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Jag kunde mycket nöjd konstatera att glitter och glamour inte per automatik betyder rosa. Det gick så bra med limegrönt och rött, bara det var paljetter involverade, de flesta av dessa handsydda av körmedlemmarna. Yvonne berättade att hon höll på att få spel. DS.

26 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Säkert en häftig upplevelse att lyssna till en så stor kör sjungandes Barbershop! Önskar dem lycka till!

nalta norrland sa...

Otroligt. Jag hade ingen aaaning om att Sverige - Rönninge Song Chorus (RSC)- vunnit ett VM guld i barbershop.

Comsi comsa sa...


Det var nog en häftig upplevelse du fick..

Kram ❤

Ulla Maria sa...

Kan tänka mig att det var en upplevelse utöver det vanliga. Hade själv mer än gärna suttit med i publiken. Trevligt också att de var glittrande glamorösa utan rosa inslag.

Mias Mix sa...

Åh vad kul! Håller tummarna att det går bra för dem! Så det är du som bestämt färgerna på deras kläder :)

LissenTo sa...

Körmusik kan vara så fantastiskt, inlevelsen och musiken

Geddfish ♥ sa...

Jag gillar körsång av alla de slag.
Lycka till för dem!

Meta sa...

Verkligen kul att de ska vara med och tävla. Gillar körsång har sjungit i kör många år medans jag orkade.Längtar lite tillbaka när jag ser dina bilder. Suck.
På tal om k =kvitten så åt vi inte dom utan bar druvorna.De var till dekorationen. Men det ska bli marmelad och gele(kanske) i år har många fina frukter som mognar ute i år då blir det godast.
Ha nu en bra vecka
Kram Meta

Steve sa...

Jag kan förstå att du stundtals fick ståpäls. Hoppas att kördamerna lyckas försvara sitt VM-guld.

Susjos sa...

Måste varit roligt att få vara med när de övar! Vilken enormt stor grupp..å så klart kommer de att sjunga sig till final!! Lycka till önskar jag dem..och i Las Vegas av alla ställen! Kul :-)

Svar: Kvalificerad övertid är den högsta grad av övertidsersättning, minns bara inte hur mycket det är, men flera tusen kronor blir det för en natt! Sen finns det enkel övertidsersättning också, som man får de två första timmarna efter sitt arbetspass( gäller ju främst de som jobbar dagtid), innan det övergår till kval.övertid.

Unknown sa...

Kul att det går så bra för gänget. Håll tummarna från mig att de behåller sin VM titel.
Det är ju så snyggt att dressa sig enhetligt och därtill lite glitter...mmm I like!
/kiki

Ditte sa...

Vad roligt!
Vilken upplevelse attt få vara med och lyssna på deras genrep.
Och ett VM är ett VM.
Jag har hört RSC live och det var en ren fröjd. Dock några år sedan, men kvalitén har de säkert behållit eller förbättrat. Var ju bra redan då...
Önskar kören all lycka och "barbershop" är ju klart svårare än mycket annat i körväg dessutom.
Extra bra att höra att det är annat än rosa som gäller.
Kul ändå med dina bilder. Tackar!

Anni sa...

Oj, det var sannerligen inga vidare foton - jag trodde faktiskt att det var fullstora pappersbilder av människor istället för en levande kör!
Fnissar lite när jag inser att det inte alls var så!

KajsaLisa sa...

Såg ut att vara en riktig show, verkligen udda och bra mycket roligare än Eurovision :)

Ama de casa sa...

WOW!!! Det måste verkligen ha varit en upplevelse att se det genrepet! Du får åka till Vegas nu då och kolla hur det går :-)

Och med röda scenkläder kan det ju inte gå fel ;-)

Anki sa...

Häftigt! Håller tummarna för dem när det blir dags - klart de försvarar sitt guld!

Åkr sa...

Kan tänka mig att dom sjöng fantastiskt! Vackra bilder :)

Kolonilotta sa...

Det måste vara otroligt mäktigt att sitta och lyssna "live". Kan inte ens föreställa mig det eftersom jag aldrig gjort det själv. Önskar dom STORT lycka till!
Trevlig tisdag och Kanelbullensdag!
Ja, jag vet att du inte äter kanelbullar! ;)
Svar: Oktoberfestivalen kommer jag bara besöka om dom börjar servera vin och/eller cocktails! ;)
Och det lär ju aldrig hända! Hahaha....

Susanne sa...

Jag missade genrepet, men hörde av Yvonne att de hade varit i världsklass

cat sa...

Men oj vilka showfoton! Man känner riktig glittret och glamouren :-)

Tredje året i Hjo sa...

Barbershop är häftigt! Vi håller tummarna för Rönninge!

Days by Johanna sa...

åh spännande hoppas de kan försvara sitt guld, då får berätta hur det gick för dem sen :)

och när du skrev vm tänkte jag hmmm vad har jag nu missat haha

Days by Johanna sa...

Kul du är med i tävlingen. Lycka till!

Annette sa...

Så kul! Jag blev förstås nyfiken på hur de låter, och hittade youtubeklipp. Är det den här gruppen: https://www.youtube.com/watch?v=jWFtjeRTh6g ?
Hoppas hur som helst att det går bra för dem!

Helen sa...

Men WOW så häftigt! Jag kan knappt föreställa mig hur häftigt genrepet måste ha varit! Har själv sjungit i kör men detta måste ha varit på en helt annan nivå! Jag håller tummarna att de vinner i Vegas. Sen hoppas jag de gör en turne i Sverige med showen så fler får se dem live :)

anemonen sa...

Så trevligt och då hoppas jag på toppenplacering i VM för dem. Nej nej glitter och glamour är inte bara rosa utan allt annat utom rosa. Jag gillar ifs rosa i vissa nyanser men när det gäller glamour då är det inte min färg. Nu är inte det min genre men jag har å andra sidan inte hört den genren med endast damer. Så det kanske skulle tilltala mig vem vet.