tisdag 11 oktober 2016

En underkänd (kvinnlig) bilprovare


Den bilen var säkert en skönhet en gång i tiden. Men h*n behöver i alla fall inte oroa sig över ett knäckt avgasrör.


En komplett nummerplåt som jag hittade i diket. Den låg där både igår och idag. Så om någon av er har behov av lite "omväxling" är det bara att säga till;-)Hade gärna skrivit att dessa fantasifulla figurer bestod av vatten. Men tyvärr är det motorolja som någon har hällt ut över en gång- och cykelväg nära en bensinstation. Även dessa varelser fanns där igår och idag.

Förra måndagen åkte jag med Tintin (vår bil) till Opus bilprovning, där han helt enligt beräkningarna blev underkänd. Tintin behövde nya torkarblad fram samt nya bromsrör vänster bak och höger fram. Och det är precis här det roliga (NOT) börjar.

Underkänd igen
Åkte till min favo bilverkstad i Viggbyholm, gav besiktningsprotokollet till platschefen Micke som slängde ett halvt öga på pappret och skrev ut en arbetsorder. Hämtade Tintin i fredags och åkte raka vägen till drop-in efterkontrollen hos bilprovningen. Samma (kvinnliga) bilprovare körde upp på rampen där hon rammade domkraften. Ingen skada på bilen den här gången, men ingen släckt 2:a heller. Bromsröret höger fram var nämligen inte bytt. Däremot hade jag två sprillans nya bromsrör bak.

Ångerfull
Åkte tillbaka till verkstaden igår, där en ångerfull Micke ursäktade sig och medgav direkt att det var hans fel. Han sa att han hade läst protokollet väldigt slarvigt, lovade att byta rätt brömsrör och att bilen skulle vara klar idag. Det var den. Han bjöd på jobbet och materialet. Snyggt gjort, det kallar jag för kundservice!

Knäckt avgasrör
Drop-in och samma tjej igen! Den här gången lyckades hon dock betydligt bättre med att skada bilen kan jag säga. Hon körde återigen på domkraften och knäckte/körde av avgasröret. Krocken var absolut inte hennes fel. Nej då! För avgasröret satt visst inte där det skulle, det var rostigt också, etc. etc. Hennes bortförklaringar var helt otroliga. Jag var så arg att jag till och med glömde att hota med bloggen. Hon satte ihop rördelarna, men avstod (klokt nog) från att underkänna bilen trots dess nya försämrade ”hälsotillstånd”. Dessutom gav hon mig 50 kronor rabatt på efterkontrollavgiften. Inte snyggt gjort, så himla lågt! Aldrig mer Opus i Täby kan jag säga!

Tillbaka igen
Tintin får återigen tillbringa en natt och halva dagen imorgon på verkstad för ihopsvetsning av avgasröret. Fortsättning följer antar jag…

PS1. Bilderna jag lägger upp är onekligen "bilorienterade" och därmed har delvis med inlägget att göra. DS1.

PS2. Fler av er undrade igår om vi köper saker på loppisar. Det är ytterst sällan vi kommer hem med något från en loppis. Men vi gillar att kika runt både bland prylar och människor som besöker loppisar. DS2.

24 kommentarer:

nalta norrland sa...

Meen sådan himla otur, vilken värdelös "bilprovare".

Så tokigt att verkstan läste fel å åtgärdade fel fel, bra att Ni slapp betala, verkligen schysst.

Gillar bilderna speciellt motorolja-konmstverket.

Att gilla loppis behöver ju inte betyda att man shoppar ;-) det kan ju vara mer värt att bara kolla in omgivningen å folket :)

Meta sa...

Det där med bilar är då inget skoj alls om de inte bara rullar och går vill säga. Loppis är kul att kika på även om det inte alltid följer med nåt hem Man blir så nostalgisk när man ser allt man känner igen från svunna tider.
Ha det gott och bättre lycka med bilen nästa gång då.
Kram Meta

Days by Johanna sa...

Härliga bilder och sådan kundservice gillas starkt!

Ja jag kände det var svårt och välja och det var kul de kände samma och var så generösa och drog tre vinnare! Tack snälla du. Jag lyckades ju till och med och få dig och tävla. Inte illa det

Hanneles bokparadis sa...

vem ska man lita på...??

Susanne ❤️ sa...

Så tråkigt med bilkostnadet och framför allt då det bara uppstår nya problem / kostnader :(
Hon borde väl ha fixat ett nytt avgasrör ??? Det var ju hon som hade sönder det , vad då fel plats :(
Jag blir så arg av sånt här
Nu hoppas jag att allt blir bara bättre och att Tintin funkar perfekt !
Kram Susanne

Emma, Sol som sol? sa...

Alltså! Hur arg kan man bli på en skala...? Jag hade hoppat runt där skogstokig!

Appropå skog så såg jag förresten på mitt egna Lidl i morse att de sålde trattkantareller från Sverige! Hade jag vetat om det så hade jag ju gjort mig en liten förmögenhet på allt det jag har plockat genom åren! 400 g för ca 4 €. Madre mía!

Mmmmmmm... syltade trattkantareller med en stark ost! Gu så gott!

Geddfish ♥ sa...

Av allt det här knäckande av diverse bildelar, så hade jag varit helt knäckt och skogstokig!
Nä, den dag min bil faller ihop (den har gått igenom varenda besiktning u.a.) så ska då jag inte ha någon dyr bil.
Säger god natt, ska upp tidigt te möra...

Comsi comsa sa...


Varför väntade jag inte tills i morgon med att läsa, nu blev jag rosenrasande...
Men bilen ovan förlåter allt vilken uppnosig söt sak. :))

Kram ❤

KajsaLisa sa...

Låter ju för fan inte klok, som hon beter sig blir ju alla bilar underkända. Borde dom inte döpa om OPUS till OPS ( Oj då)
Gillar första bilden. Om jag någon gång får för mig att bygga en husbil ( vilket i och för sig inte är så troligt) kommer jag att kontakta dig om var den står.

Susjos sa...

Usch vilken historia med bilen! Påminner mej om att jag också måste laga min bil som maken har märkt att grejer har gått sönder på....suck....

Steve sa...

Så skönt att inte längre köra bil. Nu inskränker sig mina insatser till tidsbeställning på verkstad och Bilprovning.

Marina sa...

Jag kan förstå om det blir en annan bilprovning som får den stora äran nästa gång!!

Monica sa...

Vilket oflyt, själv hade jag nog fått
spunk och gjort något jag har fått ångra.
Nu löser man ju inget med våld men det
kan ge en skön känsla:-)
Det var den sämsta bortförklaring jag
hört i år, skulle sätta dit henne så
det skrek om det:-(
Hoppas du lugnat ner dej och ha en
bra dag:-)KRAM

Eva Trillian sa...

Anmäl? Besiktningspersonen har väl en chef?
Konstigt med alla dessa betalningsställen nu. Vad ska det vara bra för?

Ulla Maria sa...

Charmig gamling du hittat på översta bilden. Festliga figurer med oljespillet, spillet i sig självt är däremot inte lika festligt.
Min käre sambo har ett hyfsat ålderstiget entusiastfordon som han vårdar minutiöst och har med detta råkat ut för bilbesiktningar med liknande nedslående resultat. Bilen var i gott skick när den kördes in men inte i lika fint skick när besiktningen var avslutad. Någon ersättning för skada fick han inte men killen ifråga hade i alla fall den goda smaken att inte underkänna trots att det efter hans vårdslösa hantering hade varit på sin plats.

Ama de casa sa...

Men fy vad dåligt! Självklart ska bilprovningen stå för kostnaden av den reparationen... Jag skulle ha kokat över, tror jag...

Sen är man ju helt i händerna på dom besiktningsgubbarna. Vi fick byta en "grej" på vår bil (minns inte vad det var) och reparatören sa att det var ett HELT onödigt byte och rekommenderade sen att använda besiktningen i Rissne, där dom är "snällare"...

cat sa...

Men kära nån, vilken galen besiktningsmänniska du har råkat ut för! Bra gjort av verkstaden att åtgärda sitt egna fel på sin egen bekostnad, där blir det en halv guldstjärna. En hel kan ju bara delas ut om rätt sak åtgärdas första gången.
Tänk att något så miljömässigt bedrövligt ändå kan vara vackert. Syftar nu på fotot med gamla bilen så klart. Morr åt den som hällde ut olja!

Maria sa...

Hur i helskotta har hon fått sitt jobb? Chefens dotter eller??
Tur att det löste sig UTAN hot om bloggen. Men det skadar ju inte med en liten känga trots allt ;-)

nalta norrland sa...

svar... Ooups BP nu får Du allt putsa upp glasögonen ;-)
Det är ju inga renar... vitsvanshjort som befinner sig i en hängd en bit hemifrån oss :) Stoooor skillnad :)

Anita Malta sa...

Vilket gulligt namn ni valt till bilen som vore värd en betydligt bättre behandling under bilprovningen, ja även ni som ägare förstås. Den tjejen kanske borde fundera på ett annat yrke.

Himla läcker bil[d] där den första, inte mycket kvar av den bilens skönhet.

Min hjärna klarar inte riktigt av de där figurerna skapade av motorolja men ser iallafall ett par stirrande ögon plus en liten djävul på den övre. Den undre är helt klart en ilsken kvinna så arg att håret står rätt ut och personen brevid får så mycket skäll att det skvätter om det. Skrev ju att min hjärna inte är i form :-D

Days by Johanna sa...

Ja jag är så glad vi fick biljetter och att de släppte extra konsert och att vi fick till den med.

Anki sa...

Grrr ... ! Att du inte exploderade! Förstår om du väljer en annan besiktning nästa gång.
Den röda Dodgen ... vilken vacker bedagad skönhet!
oljefigurerna skapar fantasier i hjärnan - snyggt!

Anni sa...

Nu förstår jag slutklämmen i förra inlägget! Fy tusan så förbannad jag skulle ha blivit! Jag skulle krävt att chefen kom omedelbart på plats när det hänt! Tur att jag inte har bil ...

Husbilen-Ellen sa...

Jag skulle definitivt inte gå tillbaka till den bilprovnigen! Dodgen var nog jättefin en gång i tiden.