fredag 14 oktober 2016

”Varde ljus", och det vart ljus - NOTDet sägs att gud sa ”varde ljus” - och det vart ljus. Är inte så säker på att det stämmer faktiskt. Jag menar - det är ju ljust under sommaren och då behöver man ju inte tända taklampan. Sedan blir det höst och det är mörkt redan vid klockan 18:00. Å då sätter man på lampor, eller hur!? Nu var det som så att jag upptäckte igår kväll att det inte alls vart ljus när jag tryckte på strömbrytaren. Okej då, jag är ju inte gud, men ändå. Ropade på maken som kort och koncist konstaterade att det absolut inte var ”innehållet” i taklampan som var boven utan att två glödlampor av tre var sönder.

Akvarell

Kunde inte låta bli att fota innehållet i glasskärmen. Räknade till ett 30-tal väldigt små, mycket torra och definitivt döda småkryp. Men ”the star of the show” var denna mygga(?). För när jag väl slängt den genom Photoshop såg den nämligen ut som en målad akvarell. Eller är det bara jag som tycker det? Troligen;-)

PS. Tusen tack till er alla som kommenterade gårdagens inlägg. Så himla kul att känna att ni gillar mina skriverier:-) DS.

16 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Du hade ju rena djurkyrkogården i din lampa, hi hi....

Kram ❤

Emma, Sol som sol? sa...

Fast alltså. Nu vart du allt lite djup så här en fredagskväll!

Vart och blev... Vart är för mig en riktning även om jag vet att det är olika verb i grund.

Och alltså, om han den där Gud tyckte att det skulle vara mörkt så har det kanske inte så mycket med sommartider och lutningar på jordaxeln.

Eller så kanske det har allt med det att göra. Kanske allt med allt att göra. Vem vet? Ja, inte jag vart fall.

Skål!

nalta norrland sa...

Vilken dag å vad var det för årstid när GUD tände ljuset/lyset?

Allvarligt, så jäkla läcker Din döda mygga blev, en skönhet :)

Meta sa...

Helhäftig trodde du hade tagit fram färglådan och målat idag. Hur bra som helst är den ju En liten tavla fick du
Ha nu en fin helg
kram Meta

Ditte sa...

Intressanta djurstudier och på hemmaplan och då lättare att göra. Myggan genom photoshop blev verkligen tjusig och kanske värd en inramning.
En placering nära lampan tror jag den skulle gilla så att ljuset falller bra på den. (Nu med nya pigga lampor. )

KajsaLisa sa...

Det är nog lysrörslampornas fel. Dom håller längre och då blir det fler kryp innan man rensar. Känner igen problemet. Räknar mina nästa gång så får jag se om jag slår dig :)

Marina sa...

Vilken häftig bild!

Kolonilotta sa...

Vilken läcker bild. Tänk att man kan få nästa vad som helst att bli snyggt på bild med lite extra filter eller ändringar.
T.o.m jag blir snygg då! ;) Hahaha...

Intressant hur många lampor som stått oanvända i flera månader. Jag försöker att undvika dom nu också och tänder hellre flera ljus.
Ha en kanonfin lördag!
Kram!

Ama de casa sa...

Snygg bild på myggan! Den får mig att tänka på den där myggan dom hittade i Jurassic Park, vars DNA dom använde för att återskapa dinosaurier. Fast fullt så länge har kanske inte den där myggan legat död där i er lampa, eller? ;-)

Eva Trillian sa...

Snygg akvarell :) alltså är det helt ok att inte dammsuga i plafonderna så ofta - för egentligen är man inte lat, man skapar artistiska möjligheter!
Det är i alla fall min ursäkt från och med nu!

Monica sa...

Den var faktiskt riktigt läcker, undrar
varför dom tar sej in i skärmen när dom
inte tar sej ut???

Vill nog ha en ras med lite mer skydd i
än dom han föreslog, man ska ju tordas
gå ut också HIHI
Skulle vara kul att träffa på en clown
här på morgonen, någon skulle garanterat
göra i byxan.
Det stämmer nog att en Liten hutt inte
gör någon skada tvärt om.
Ha en skön lördag;-)

FREEDOMtravel sa...

Kanske skulle det funka bättre om du var Gud? Misstänker för övrigt att Gud inte hade så bra koll på Norden när han fixade. Det blev liksom lite bättre vid mitten om man betänker sånt som ljus och temperatur ;)

Susjos sa...

Hm, vi har också en plafond full med insekter såg jag just häromkvällen...verkligen en insektskyrkogård.men nu har maken sett till att de ligger i soporna!
Trevlig lördag!!!

Anita Malta sa...

Men snälla Beate, inte behövde du väl ropa på maken när det inte blev ljust, att glödlampor går sönder vet vi ju alla !! Fast jo, han är ju lite längre än dig så han kanske inte behövde en stege för att nå upp och kolla :-D
Att småkryp lockas av ljus har jag också fått lära, behöver bara titta upp på lysrörsbelysningen i tvättstugan som jag inte alls ser fram emot när den slocknar. Säkert ett par hundra döingar som ligger där inne. Men lyckas man skapa en läcker akvarell så kan det kanske vara värt att gå ner och öppna lampan redan nu :-D

Marita sa...

Faktiskt tycker jag också att den akvarellisk ut och så tycker jag att det blev en häftig motiv. I målargruppen som jag är med i hade jag med ett tema – insekter. Då blev det en bagge. Om jag hittar den lägger jag upp den på bloggen.

Inte så enkelt att få nya uppdrag då en del av samarbetsparterna går till annan verksamhet. Det som maken får in täcker inte för oss. Han är dessutom panschis sen förra våren. Jag har ett par år kvar. Skulle mer än gärna gå redan nu. Det är mest det ekonomiska som stoppar. Jobbar numera på Näsbyparksksolan i både klass år 3 och fritids. Dock inte 100% men 80%.
Haré gött

Husbilen-Ellen sa...

Du fick till en fin akvarell!