tisdag 4 oktober 2016

Igår 36, idag ”bara” 26 graderIgår kommenterade jag hos Gerd och Steve att jag vid klockan 11:00 satt på balkongen i bikini. Det var ju hela 36 grader i solen. Nej, jag skojade inte och lovade att fota av termometern om vädret var lika fint idag. Ingen skulle ju tro mig annars. Jag menar det var ju ändå den 3:e oktober igår.

”Bara” 26 grader
Nu var det betydligt kallare imorse, men 26 grader dök så bra så. Nu får jag ändå medge att jag körde med en halvsanning i mina kommentarer igår, och det gäller då inte temperaturen utan min utstyrsel. Efter att ha tagit av mig i tur och ordning hooden, jeansen och t-shirten satt jag på vår balkong i trosor och bh, vilket ju på sätt och vis kan ”tolkas” som bikini. Till er som skakar ogillande på huvudet åt denna bekännelse vill jag säga att balkongen är insynsskyddad, så ni kan sluta skaka;-)

Fint även idag
Då det var strålande sol även idag tänker jag bjuda er på några lite annorlunda bilder som jag tog på vår ”stadsvandring” mitt i stan fast ändå på landet. Ni vet foton på ställen som en turist aldrig skulle upptäcka. Enjoy!


Det här visste jag inte att det fanns. Det här är nämligen en av många spränggropar vid Vinterviken. Det är Alfred Nobel som köpte Vintervikens Gård 1805 för att anlägga nitroglycerins explosiva tillverkning. Efter några dödsolyckor byggde man 1870 dessa späränggropar, som jag inte förstår hur dom kunde fungera.


Spränggropar är ju ganska gråa och tråkiga. För att liva upp området en aningen valde denna graffitikonstnär att leka lite med färg här.


Här ser ni inte bara en underbar blå oktoberhimmel utan också ett "riktmärke" som man alltid lägger märke till när man åker på Essingeleden söderut. En charmig träkyrka som heter St. Sigfrids. Den finns i Aspudden.


Det här tornet finns i Gröndal. Har googlat, men inte hittat vad det är. Gissar på ett vakttorn på ett före detta militärområde.


Åsså dagens kändisspotting Arne Ljungkvist. Följ länken om ni inte vet vem han är. Han satte sig mittemot maken på t-banan. Viskade till maken: - WOW, en kändis, kolla rakt fram! - Never seen him before, and don't even dream about asking him whether you can take a photograph, blev svaret. Genomskadad - oooops. Så därför blev det ryggtavlan på Arne (i beige rock) när han gick av vid Östra Station för att ta Roslagsbanan vidare till Enebyberg där han bor. Vi är alltså nästan grannar han och jag;-)

Ni kan väl inte klaga över variationen i mitt inlägg ikväll heller antar jag;-)

22 kommentarer:

Olga T sa...

Idag är det verkligen skillnad i temperatur! Jag fick skrapa rutorna imorse. Huvva! Arne Ljungqvist kände jag igen namnet på men hade inget ansikte på honom. Kul med utflyktsmål. Ska kolla vidare på länken.

Ditte sa...

O nej, absolut inga klagpmål! Bara trevligt med denna omväxling.
Vinterviken besöker vi då och då och jag gillar att promenera därifrån och in till stan. Åtminstone den "varma årstiden" finns det ett trevligt café där. Gröndal är liksom en småstad i staden och jag tar gärna tvärbanan dit när andan faller på. Men det var ett tag sedan.
Vad gäller din bikini så skakas här inte på något huvud...Och det hade jag inte ens gjort om det var full insyn. Vad är liksom skillnaden i funktion?
Tack för härligt inlägg och fina bilder.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, insynsskyddat eller ej, det brukar väl aldrig hindra folk?!?! Det är väl snarare en fråga om exhibitionism!
Lite som när jag träffade mina föräldrars vän när hon ko från skogen i ett djuuuuupt urringat linne. Jag sa till pappa efteråt att jag visste inte var jag skulle titta varpå pappa svarade att "Det vet jag!" Vet inte om det säger mest om deras vän, om mig eller pappa - eller lika mycket. Hua!

Jag gillade den där viadukt-varianten! Eller vad kallar man det för viabomba?

Haha, jag är som din man där. Låt gubben va i fred!:) Vem han nu är. Sport? Jaha...

nalta norrland sa...

Ständiga minusgrader och skrapa bilruta varje morgon så har det sett ut hos mig både måndag å tisdag, måste ju få lov att säga att vi kunde ha bott i helt olika land Du å jag.

Vinterviken... förutom att jag tror det finns nån svensk film/tv-serie med detta namn så känner jag icke till vart Du befinner Dig.

Susanne ❤️ sa...

Underbara blandning :)
Temperaturen i morse var här ute runt 7 grader,
Men som sagt på dagen blev det bättre , men då satt jag inne och arbetade inget solljus på mig då inte ;)
Tack för alla underbara bilder som visar att det finns så mycket att se i vårt underbara Stockholm :)
När jag arbetade på Pfizer vid lindhsgensgatan, gick vi promenader nere vid vattnet på sommaren där finns helt underbara hus med grästak helt malplace men ändå så rättmåate se om det finns kvar!
Du fick mig att vilja upptäcka se saker just nu Tack för det ❤️
Kram

Geddfish ♥ sa...

Gott och blandat, som vanligt, trevlig och finurligt!
Tack för länken och 36 grader (i solen) tja, varför inte, jag hade nog 26 idag i solen. Men min balkong är inte vind- och insynsskyddad, så där satt jag i jacka och med filt runt benen och njöt. Solade fejset.
Cyklade ikväll och hujedamej, så isande kallt!

Kvällskram!

Comsi comsa sa...


Underbar blandning. :)
Idag var det kallt, någon solning i bh och trosor var inte aktuellt, för mig iallafall... :)

Kram å godnatt ❤

KajsaLisa sa...

Tack för inspirationen, Aspudden borde man nog utforska mer med kameran. Speciellt området runt Vinterviken.

Ama de casa sa...

Haha! Nej, nog var det varierat alltid! Du har också turistat rejält :-)

Jag har aldrig fattat skillnaden mellan bikini och trosor/behå. Egentligen. Fast jag skulle aldrig öppna dörren i den senare varianten. Däremot i bikini, i nödfall :-) Dock har jag väldigt sällan den utstyrseln på mig nuförtiden. Bekvämare med ett luftigt linne :-)

Ama de casa sa...

sv: Halsbandet (det kortare) fick jag av Anders när jag tog examen som programmerare 1987. Det längre fick jag när jag fyllde 40... ifjol tror jag att det var? ;-) Sländan köpte jag själv nån gång däremellan och dom tre grejerna har jag ALLTID på mig. Utom när jag åker till "konstiga ställen" eller när jag är på sjukhus. Så det är inte nytt :-)

Anki sa...

Kan aldrig klaga på variationen i dina inlägg... Alltid en trevlig blandning och lite annorlunda vinkling och fina bilder - gillar viadukten där - snyggt!
Ljungqvist ... jodå, jag vet vem han är men skulle nog inte känna igen honom om jag mot förmodan skulle springa på honom :)

Monica sa...

Gillar termometern skarpt,36 grader
inget för mej.
Träkyrkan har man ju sett många gånger
den är så läcker.
HAHA förstod att du med din fantasi skulle
hålla med mej och även hitta andra alternativ;-)
Ha en bra dag, nu har jag bara 8 fönster kvar;-)

Eva Trillian sa...

Du har tydligen den perfekt placerade balkongen! Härligt!
Tack för att du lade in länken till kändisen - hade ingen aning om vem han var :)

Geddfish ♥ sa...

Svar: Så många varianter på balkonger det finns!
Min nuvarande vetter åt österhållet och jag har sol fram till 14-tiden. I vår tidigare lägenhet hade vi söderläge och således en mycket varmare balkong med em/kvällssol. Finns sämre balkonger också...

Ni har ju ett strålande läge på er balkong!

Stare Ström sa...

Verkligen varierat!!

Steve sa...

En salig blandning. Från det ena till det andra om man säger så.

cat sa...

Låt mig gissa att du har balkongen i söderläge och ständigt i lä :-)
Förutom graffitin så var det en trevlig runda att titta på hos dig idag.

Kolonilotta sa...

Det där var en riktigt härlig mix! :)
Idag är det jätte skönt på terassen i solen. Har dock ingen aning om hur många grader det är just nu i solen. Du får informera om det ikväll! :)

Susjos sa...

Snacka om att ha balkongen i perfekt läge, både söderläge och insynsskyddat, jo jag tackar jag! Klart trosor och bh funkar lika bra som bikini!Idag skiner solen också, runt +10 grader i skuggan, men nästan +20 i solen, underbart,eller hur!
Tack för länken om Arne Ljungkvist,jag kände igen namnet och nu vet jag lite till!

Anita Malta sa...

Vilken läcker termometer men vad sjutton är det som syns i bakgrunden, ser ut som jättemyror !!! Ja, även här visar sig vädret från sin bästa sida och vi kan fortfarande sitta ute på kvällarna och äta middag, det tror jag inte vi gjort förr i oktober. Helt underbart.
Bh och bikini tycker jag mycket väl kan jämföras med bikini, de skyddar ju samma kroppsdelar så jag skulle nog inte bry mig även om det vore insyn där jag satt, eller kanske lite ;-)

Kul att hänga med på stadsvandring och att turista i sin egen stad borde nog flera göra för man upptäcker ju så otroligt mycket mer. Som sprängbron du visar, lite läskig faktiskt. Fast färg gör ju ofta susen och det blir plötsligt så mycket roligare :-D

Himla vacker bild på kyrktornen mot den blå himlen.

Dagens känsdis kände jag faktiskt inte till och skulle inte känna igen men nu vet jag iallafall lite mer :-) Alltid lär jag mig något nytt här hos dig.

Mias Mix sa...

Skitläckert med dina röda ufon! Och så fantastiskt med tornen och den blå himlen! Bara 26 imorse, nu vet jag ju att imorse för dig är förmiddag för mig ;) Här var det frost och is imorse (kl.06.00). Suveränt att de kommer så ni kan slänga grovsopor, vilken bra service. Vi får köra det till återvinningsgården.
Sv: Vi ska göra en weekendresa med ett par vänner och då blir det Sälen, kanske inte världens roligaste backar för de som ska åka utför men lagom långt att åka bil dit. Själv får jag åka längd pga knät.
Och snörena var köpta så, i Tyskland faktiskt på förra årets weekendresa.

Anni sa...

Men är det sant? Att du lyder maken och inte ber att få fota Arne? En legendar!