tisdag 18 oktober 2016

"Frisyrer" hit och dit och runt en liten bit

Idag kan jag inte låta bli att presentera olika "frisyrer" för er. Alla är fotade igår och idag och de varierar en aning beroende på var jag hittat dom. Jag skrattade gott åt mina upptäckter. Hoppas att även ni kommer att ha ett stort leende på läpparna snart. Enjoy!


Upptäckt 1: Tantolunden, ett koloniområde på Söder i Stockholm. Katten la på en komposthög och vägrade att vända sig om och posera. Maken berättade att kompost alstrar värme. Hhhhhmmmmmm. Hans kommentar fick mig omedelbart att associera till en hårtork. För visst använder man en hårtork när man har badat katten så att frisyren - jag menar pälsen - blir fin. Rätta mig gärna om jag har fel.


Upptäckt 2: Götgatan på Söder. Gillar killens hår:-) Ett fågelbo som också kan betraktas som frisyr.


Upptäckt 3: Myntretur på den lokala ICA. Igår fick jag min första tvåkronorsmynt i retur. Kunde inte låta bli att jämföra kungens frisyrer sedan 1999. De har inte blivit mera smickrande om man säger så och jag skrattade gott åt "förändringarna". Kan även tala om för er att det är ett helvete att fota mynt. Utan blixt blev bilderna ännu sämre. Det tog mig ett tag att hitta blixtfunktionen på kameran. Upptäckte den till slut. Fotot blev bättre, men är ingen höjdare. Det är åt andra sidan kungens frisyr på den nya mynten inte heller. Så det jämnar ut sig.


Upptäckt 4: Fönsterbänk i vardagsrummet. Den här "frisyren" är såååååå himla läcker och dessutom i helt rätt färg. Lite igelkott och hårresande över blomman på den annars så fula fingerkaktusen. Snart dags för frisyr nummer 2 där.

PS. VM i Barbershop i Las Vegas mjukstartade idag. Imorgon börjar tävlingarna för kvartetterna. Ni som är nattugglor vill kanske kolla live, vilket ni kan göra här. Självaste programmet och hålltiderna för de svenska deltagarna hittar ni här.
Heja Rönninge Show Chorus med favo kollegan Yvonne i spetsen! DS.25 kommentarer:

Emma, Sol som sol? sa...

Underbart!

Du frågar om katten... Njae, normalt så badar man ju inte katter så varför skulle man då föna dem?

Rastakorvar, hu vad det känns otrevligt. Men de kanske är rena.

Jaså, har ni också tvåkronors mynt nu! Blixtproblem är ett litet helvete! Saknar mitt fototält som jag kastade - med lampor och allt! - när vi flyttade. Eller jag ämnade det till återvinning, hoppas inte de kastade det för det var helt och komplett.

Blomman är ju bara för läcker!

Ulla Maria sa...

Fann helt klart blomfrisyren som mest läcker medan fågelboets bärare får ett hederspris för orken att bära omkring på ett dylikt. Undrar om han arrangerar om det till mössa när vintern kommer. Vad gäller konungens frisyr tycker jag den känns lite omodern, men jag vet å andra sidan inte mycket om vad som är mode i den samhällsklassen.

Mias Mix sa...

Vilket härligt inlägg!! Så skönt katten har det i komposten! Min förra katt som dog kunde jag bada och behövde bada för han rullade sig i allt. Men tvivlar på att jag hade kunnat föna honom. Han var livrädd för dammsugaren. Fast hästen fönar jag!
Killens hår är underbart! Tvåkrona eller de nya sedlarna har jag inte fått några ännu... Kul blomma du har :) Kommer inte titta så du får heja för mig också, heja heja!!

Days by Johanna sa...

Härliga frisyrer du hittat!

Ja , brukar se till så brossan tar ett och annat kort på lilleman när han är nära med sin kamera så det inte bara blir mobilbilder :)

nalta norrland sa...

Å men O jag tackar :) det var då en massa olika frisyrer Du hittat :)

Har dock aldrig ens kommit på tanken att bada vår Lilla Fru Katt så ifall hon skulle acceptera hårtork... troligtvis inte ;-)

Första priset i Din frisyrtävling får den magnifika blomman å hederspriset går till killen med fågelboet :)

nalta norrland sa...

svar Blir ju nästan förvånad, hur sjutton kan Du känna mig så väl att Du vet att jag absolut icke kommer att åka skidor?


Helt ärligt så gör jag inga aktiviteter som kräver mer ansträngning än promenader.
Så YES Du har alldeles rätt.
Du känner tydligen mig.

Comsi comsa sa...Ha ha ha, helt underbara frisyrer.... :D)

Kram ❤

Geddfish ♥ sa...

Men, du milde, vilka frisyrer! Läckert.
Läckra foton allihop.
Du lyckades bättre än jag. Jag jagade nämligen frisyrer i Charlottenberg, men det misslyckades totalt. Har dock några andra coola bilder, som jag visar en annan dag.

Ditte sa...

Ser att du varit i mina trakter! Kanske sågs vi där på Götis.
Men i Tantos koloniområde har jag inte varit idag.
Gillade dina frisyrer och funderade på vilken jag skulle ha.(Killen med rastan brukar vara där i krokarna)
Kom efter moget övervägande fram till att blomfrisyren nog var mest passande för mig. Och eftersom jag aldrig färgat håret utan har kvar mittt ljusa hårtror jag att lila skulle passa.
Gillade verkligen även blommman.
Och jag läste med ett stort leende...

Steve sa...

Sigge vill i a f inte veta av hårtork.

Susjos sa...

Ja, verkligen frisyrer av olika slag du har hittat! Nej, katter brukar man inte bada om de inte rullat sig i nåt...
Maja gillar att ligga på badrumsgolvet..för där har vi golvvärme!
Vilken cool frisyr blomman har! Och rastaflätorna som en stor boll på huvudet- så ser minsann en av mina kollegor ut på jobbet också!

Meta sa...

Hahah nog fick jag ett gott skratt allt.
Ha det got i veckan
kram Meta

KajsaLisa sa...

Typiskt Söder, men han har missförstått det, det skall hänga ned från hakan och inte stå upp från huvudet om han vill vara hipster :)

Marina sa...

Hårresande så det heter duga!

Anki sa...

Så är det - komposten var säkert varm och skön att ta en lur på :)
Bada Sixten? Näe ... tror inte det - det skulle han aldrig gå med på!
Häftiga frisyrer - finast är din tjusiga kaktusblomma!

Eva Trillian sa...

Ja, just det - nu finns det nya pengar igen. Har ännu inte fått något av mynten, men jag ska kolla frisyren på nära håll när jag får det :)

Ama de casa sa...

Vi badade (duschade) vår katt, företrädelsevis på våren då hon gick ut och rullade sig i vårgruset och kom in och luktade gammal gata. Men nån hårtork använde vi aldrig. Anders som är lite blödig tände en brasa åt henne en gång när hon såg lite frusen ut. ;-)

Gillar dina frisyrer här! Och förstår verkligen att du gillar den där sista, då det skimrar lite åt rosa-hållet i nederkant där :-D

Tvåkronor... Dom fanns när jag var liten. Så dom har alltså kommit tillbaka nu och ser lite ut som dom där femöringarna som försvann. Har väl ungefär samma värde nu också. Kanske får man en kola för den om man har tur? ;-)

LissenTo sa...

Killens frisyr har säkert tagit år att få till. Vilket tålamod.

Lampan därhemma som du gillar, har jag lagt en ljusslinga i. gillar också den.

Må så gott, passerar strax Sth på väg mot Götet

Carita Liljendahl sa...

Ja nog lockades ett leende fram alltid! Man kan se frisyrer i allt, tydligen :-) Häftigt hår den där killen har, och modigt av dig att fotografera!

cat sa...

Ja alltså den där frisyren tyckte jag var rätt horribel faktiskt. Men den utför helt klart ett fantastiskt bra blogginlägg.
Jag kan inte tala för alla katter, men om jag hade försökt närma mig mina katter, som jag hade en gång i tiden, med en hårtork så hade de förmodligen dragit iväg i ett väldans jehu. De var väldigt känsliga för oljud och en hårtork låter ju en del.
Har själv aldrig lyckats så väl med myntfotografering så cudos till att du ändå fick till det.

Stare Ström sa...

Vilken läcker frisyr killen har! Och det har din blomma också!

Anni sa...

Då luktar det urk hemma hos dig, eller? Det där är väl en askaktus!
Fågelboet ser mer ut som ett getingbo i mina ögon. Hörde om rastaflätor som möglade ... urk igen. Gillar dock att du fick bilden på honom!

Anni sa...

Svar: Intressant. Har den blommat förr? Återkom gärna när nästa knopp slagit ut, för jag är rätt säker på att den luktar illa :-)

Husbilen-Ellen sa...

Ja gillar dina frisyrer och förstås främst den senaste bilden!

Hanneles bokparadis sa...

tja, skulle inte skratta åt en mans frisyrändringar... Fin kattbild!