torsdag 13 oktober 2016

Att utmärka sig


En perfekt uteplats för att äta lunch under sommaren. Sju plusgrader och grått idag, så det fick bli en "innelunch".


Gillar att ägaren har rätt "dasshumor".


Näsbypark Centrum är ett ganska sorgligt kapitel. Det här är ungefär det som erbjuds. Ja, ett bibliotek, en bokhandel, ett café och en Montessoriskola finns också. Kan även berätta att Hemköp sålde vildsvin, vilket den lokala ICA inte gör. Så den delikatessen fick följa med hem.Som ni ser bjuder Näsbypark på ett tämligen varierat djurliv både på en kamin(?) och i en blomsterhandel som jag glömde nämna ovan;-)

Man kan utmärka sig på olika sätt - på ett positivt, negativt eller bara på ett annorlunda sätt. Det sistnämnda lyckades maken och jag alldeles utmärkt med idag. Vi styrde nämligen kosan mot Näsbypark, en av Täbys ”stadsdelar” som utmärker sig den också, på sitt sätt. För här verkar alla äldre-/vårdboenden i Täby ha samlats på ett och samma ställe.

Ångaren
Ångaren är ett av ställena där antalet rollatorer/permobiler/käppar/kryckor är betydligt större än skate- eller hoverboards kan jag säga. Förut fanns här en restaurang som dock stängde 2013. Köket togs över av Raymond Almert som använde det till sin cateringfirma. Men sedan kom han på att matsalen var fullt användbar till en restaurang såväl för de boenden som för allmänheten. Detta uppmärksammades förra veckan i lokaltidningen Täby Nyheter. Idag testade vi Ångaren. Vi tillhör ju ändå allmänheten.

Välkommen ungdomar!
När vi kom in i restaurangen log Raymond och sa ”Välkommen ungdomar!”. En snabb titt på gästerna i matsalen bekräftade att han hade en poäng där om man säger så. Hur var det nu med att utmärka sig… Raymond brinner för svensk husmanskost och maten var helt okej. Extra plus för den ”äkta” saltgurkan, ett stort utbud av olika hälsosamma frön, olivtapenaden samt den fina utsikten och uteplatsen. En dagens lunch kostar 85 kronor, vilket är mycket prisvärd här i stor-Stockholm.

Lunchlådor
Men bäst av allt tycker jag är att Raymond bjuder på en extra ”dagens lunchlåda” för avhämtning för löjligt billiga 50 kronor. Det initiativet förtjänar en stor eloge. För jag menar inte alla pensionärer är ju lika rika som villaägarna som har sina drömkåkar nere vid vattnet ett stenkast från restaurangen.

PS. Bilderna jag lägger upp har definitivt nå’t med inlägget att göra;-) DS.

29 kommentarer:

Stare Ström sa...

Det där centrat får inga poäng av mig. Böjar t o m att se lite vänligare på de som vi har runt om i stan. Men lussebullar nu! Protest!

Susjos sa...

En eloge till Raymond! Så billigt med hämtmaten också, toppen för de boende!
Lussekatter nu verkar lite tidigt, men då jag älskar saffransbröd,så inte mej emot! Julmusten däremot hoppar jag över!
Aha, tack för tipset om halva priset på Pocket butiken i Täby,kanske hinner vi svänga in dit på lördag på väg mot Östhammar?!

Comsi comsa sa...


Femtio kronor för en matlåda, det var nästan misstänksamt billigt... :o

Kram ❤

nalta norrland sa...

Djurlivet... tre igelkottar å en groda :) ingen kanin så långt jag ser :)

nalta norrland sa...

En fråga, vad är det för skillnad på dagens lunch för 85:- å dagens lunchlåda, är lunchlådan gårdagens mat?

Mias Mix sa...

Suveränt med matlåda för 50 kronor!! Och mina matlådor som alltid brukar räcka i två dagar, då blir det bara 25 kr/dag :) Supersöt liten groda på stolen :) Vad roligt det verkar att vara pensionär :)

Mias Mix sa...

Glömde... ja jättekul att Peter och Helena träffade Anita och Lasse :) Nästa år får vi satsa på en stor bloggträff för alla som vill komma!

Ulla Maria sa...

Roligt med nya lunchställen i närheten och extra trevligt när maten dessutom är helt ok. Positivt också att krögaren lanserar matlådor med överkomligt pris även för den med mager plånbok.

Rantamor sa...

Det var då verkligen en bra skylt för kissnödiga för den toaletten, det är ju så man känner sig innan man hittar en toa.
Vet verkligen eftersom jag lever med Rantafar som äter drivande för sitt hjärta, kan han inte tömma blåsan så är det katastrof...

Tjingelingen från Rantamor.

Klimakteriehäxan sa...

Klart bra toaskylt! Och tänk som pelargonerna fortsätter blomma både här och där!

Ditte sa...

Näsby Park kan nog utmärka sig på olka sätt och du ger några bra exempel tycker jag.
Trevligt att det på nytt blivit lite fart på Ångaren och både lunchen för 85 kr och matlådan för 50 är bra.
Goda initiativ! Och kul att ni sänkte medelåldern rejält, både uppiggande och kanske lite utmärkande.
Har vänner som bott i näsby Park men tröttnade på det lugna livet när de fyllt 60 pch flyttade in till stan för mer fläkt.
Håller helt med om att detta "centrum" utmärker sig för att sakna det mesta. Nåja, inte det ni skulle handla...
Djurlivet var både varierat och utmärkande.
Bra bilder som jag absolut tyckte passade mycket bra till "dagens".

KajsaLisa sa...

femtio för en dagens låter helt okej tycker jag. Hade jag varit du så hade jag sparat WC skylten till skyltsöndagen, helgrym :)
Påminner mig om den här videon.
https://www.youtube.com/watch?v=keNRUzP2A2Q
Kolla på den rätt kul. Jag återkommer till dom här grabbarna senare i Londonserien.

Marina sa...

Matlådorna för en femtiolapp är verkligen ett härligt initiativ. Definitivt billigare än kommunernas matlådor och säkert bra mycket godare också.

Steve sa...

Så Täby har "stadsdelar". Ja, det var mycket länge sedan jag var där.

Var det att kallas ungdomar som gör att du plussar så för Ångaren och dess innehavare. Efter det här inlägget kanske du får köpa "dagens lunchlåda" för 25:-.
Uteserveringen är väl ingen höjdare, men toaskylten förtjänar beröm.

Monica sa...

Oj det var billigt en matlåda för 50 kr
och säkert 100 gånger bättre än dom som
fattigpensionärerna får i andra kommuner.
HAHA ja du dom rika ja, själv sprang jag
mycket där som barn eftersom farmor och
farfar hade en villa på Centralvägen 3
alldeles vid Näsaängsbadet.
Tyvärr straffade min far ut sej ur socialgrupp
ett så inget kom mej tillgodo, men det har
gått bra i alla fall;-)
Du har så rätt en hund är bara för fegisar:-)
Ha en skön helg

FREEDOMtravel sa...

Haha, kul att bli kallade ungdomar! ;) Gillar toalettskylten för övrigt!

Susanne sa...

Dock tror jag inte de rika villaägarnavidvattnet går på den restaurangen, de har egen personal eller tar limmon in till stan för att äta kring Stureplan ;)

nalta norrland sa...

svar Du promenaden var ju tisdagens :)
Jag ligger lite efter i promenad uppdatering ;-)
Idag kommer bilder från onsdag upp :)

Jag hoppas Du har en fin fredag :)

minus 5 och mörkt, inte direkt så inbjudande att gå ut.

Matlådan låter helt värt priset, perfekt :)

Eva Trillian sa...

Heja Raymond! :)

Ama de casa sa...

Haha! La särskilt märke till att du också får ett överflöd av skyltar och alltså inte kan spara alla till Skyltsöndagen ifall inte dom som läser ska få träningsvärk i scrollarfingret ;-)

Lunchlådan verkar ju helt suverän (även om vi har lite andra priser här...), och den där gräsgrodan var ju helt underbar :-)

Ama de casa sa...

sv1: Haha! Nej, det är bäst att sprida på gracerna för firandet i oktober 😉
Du är verkligen observant! Den där tröjan hade jag köpt samma dag på Carrefour🙂 Tack!

sv2: Haha! Ja vad tror du? Självklart var det Anders som hittade det där läckra stället. När jag får välja brukar installationerna se ut typ såhär:

https://amacasa.files.wordpress.com/2016/09/758.jpg

HAHA!😀

Ama de casa sa...

Åhå! När man klipper och klistrar svar in till din blogg så blir smajlisarna till gubbar :-)

cat sa...

Den dass-skylten föll mig väl i smaken! Den utmärkte sig alltså på ett bra sätt.
I övrigt såg det ju faktiskt väldigt trist ut vid det där torget även om Raymond verkar göra sitt för att höja stämningen.

Days by Johanna sa...

Så söta små igelkottar en sådan hade gärna fått flytta hem till mig!

Haha oh nej det är inget som har med åldern och göra det kan jag lova dig. Vi är fortfarande unga båda två, du och jag, så det har någo med något helt annat och göra! :)

Hugo sover i eget rum, men vi föräldrar är lite lata med bära in honom igen, får nog skärpa oss på det. Eller säga till ungen och bli kvar i sin säng :P

Days by Johanna sa...

och nu glömde jag att säga dass skylten var urhäftig.

Tredje året i Hjo sa...

Misstänker att Ångaren påminner om Rödingen här i Hjo. Öppen för allmänheten även den. Men vi passar oss - eller väntar några år. Rödingen är äldreboende här i stan. Fint läge vid Stadsparken. Men ändå.

Anni sa...

Tyckte väl att det såg ut som ett äldreboende när jag såg första bilden! Kul för gamlingarna att det kommer lite ungdomar dit :-)

Marita sa...

Så du har varit i mina hemtrakter…kul. Bor några hundra m från centrumet. Låter som du inte varit i NP centrum tidigare. Det har blivit bättre och det finns en del bra klädaffärer också som jag och maken shoppat i samt ett bra gym. Cupan har jag både fyndat och lämnat in grejer i. Jag förstår grejen med panshisar. De flesta har väl som vi sålt huset och köpt lägenhet. Lägenheten vi hittade för 5 år sen är just/speciell. Fördelen där vi bor är nära ett centrum med det nödvändigaste, nära naturen och Värtan, nära kommunikation. Tåget till Östra tar mindre är 20 min.
Fr o m augusti har jag promenadavstånd till jobbet så jag kan t o m springa hem på min rast. 1-2 oktober hade jag öppet hus hemma hos mig eftersom jag är med i "Konst i Roslagen" – öppna ateljéer. Då hade du kunnat kommit och hälsat på mig 😉 Välkommen tillbaka till NP!

Husbilen-Ellen sa...

Bra med matlådor för 50 kr! Visst kan det vara kul att få känna sig ung ibland! Ha dé gott!