tisdag 31 januari 2023

"Forgetfulness"Mindfulness har till och med jag hört talas om, även om jag aldrig ”tränat upp min förmåga till medveten närvaro”. Forgetfulness däremot trodde jag var en ren uppfinning från min sida, men se så fel jag hade.

Glömska
Först glömde jag fota att det var 15 grader i solen på min oinglasade balkong idag. Sedan lämnade jag kvar kameran (tillika mobilen) hemma när grannen och jag åkte till vårt stamställe och fikade. En himla tur att jag kan skylla på åldern;-)
 

Starfish & Coffee
På vägen till Startboxen såg vi att killen som äger Starfish & Coffee hade återvänt efter tre månader i soliga Thailand och började lasta in varor inför öppning av caféet den 1 februari. Nu vet jag inte hur roligt han och gästerna kommer att ha vid noll grader imorgon, men grannen och jag bestämde oss på stående fot (läs: sittandes i en varm bil) för att testa – med långkallingar respektive överdragsbyxor på. Lovar att inte glömma kameran imorgon och avlägga en rapport från besöket – burr, burr;-)

Värmelampa
Bästisen Yvonne mejlade bilden på sin värmelampa till mig idag. Hon är sjuk och använder den för... jag vet inte riktigt. Men jag borde kanske införskaffa en sådan inför fikat i det fria imorgon;-)


PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra, men den är inspirerad av Annika. Hon fick ”Scrub Mommy”-svampen av dottern i julstrumpan, medan hennes mans strumpa innehöll ”Scrub Daddy”. DS.

12 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Trösterikt att veta att det är rätt normalt att glömma allt möjligt.
Jag tycker att mitt korttidsminne blivit sämre. Men sätter man fokus på saker, tänker "nu lägger jag pennan där" - så är det lättare.

LillaSyster sa...

Ta du med dig ett sittunderlag om du ska sitta ute och fika. Här är det ullunderställsbyxor under överdragsbyxorna då jag går till jobbet eller på promenaden, för det är då ingen värme ute. Ha det så trevligt!

nalta norrland sa...

Att gå utanför dörren utan överdragisar är ju omöjligt, jag frls om händerna när jag var ut med Teddy och då hade vi bara minus 5, kort senare så var det plötsligt minus 11 och nu minus 16 så det blir nog en kylig natt.
Jag var ut för att se om jag skulle se den där kometen, eller norrsken men icke det.
Att glömma saker hör till vardagen 😜 jag kommer ihåg det mesta men glömmer gärna nån del när jag handlar.
Sol och varmt på balkongen låter härligt.

Nu är det säng säng sova sova sova som gäller för min del.

Ditte sa...

Fastnade direkt för rubriken. Häftig! "Forgetfulness". Vad gäller "Mindfullness" så är jag också osäker vad meningen är.
Och visst var det lite vårkänsla i dag. I alla fall blå himmel.
Trevligt med ett besök på Starfish och dit ska jag ta mig. Absolut. Men väntar då tills de öppnat. Väntar på ett inlägg .
En värmelampa är säkert bra men jag tror att rejäl klädsel blir bra.

femfemman sa...

Glömska, det är naturligt. Händer alla...även mej...
Fika utomhus... nej tack! Men gärna på din femtongradiga balkong.

Värmedyna funkar nog också. Köpte en... för ryggen. Har använt den en gång. Glömmer bort att den finns... Forgetfulness!

AnitaB sa...

Glömskan blir inte bättre än.... vad var det nu jag tänkte skriva??

Värmelampa kan nog vara bra till mycket, speciellt för den som är frusen.

Fika i det fria??? Låter lockande med tanke på att det är ett ruskigt oväder här på Cypern just nu. Typiskt, februari är oftast värst, det var likadant på Malta.

Anki sa...

Du är inte ensam om att glömma ... här är en till som brukar göra det :)
Hoppas du var varmt klädd idag och att det blev många bilder.

christian sa...

Du verkar ha fastnat för de där tvättsvamparna.......förståeligt de är gulliga!
Ha det så trevligt på caféet!

Annika sa...

HAHA, jaaaa ... de låg i julstrumporna. OCH jag kan berätta att de ÄR bra, fniss!!
Kul att du nämner dem igen!
har ganska bra minne och har alltid haft, glad så länge det fortsätter så. One never knows.
Fika utomhus, det gjorde vi under pandemin i min grupp. Klä dig ordentligt, kör sittunderlag och SITT i solen (om den visar sig). FAST jag skulle såklart hellre fika inomhus, ifall det inte är ngn vandring man ska ut på förstås- DET är en helt annan sak! Hoppas ni hade det toppen!! OCH att fikat var GOTT!

Guldkryckan sa...

En värmelampa låter ju spännande oavsett vad man använder det till, antar jag.
Ser verkligen fram emot rapporten här, jag väntar vid dörren- ;)

Åke sa...

Värmelampa måste vara bra bara man slipper elräkningen :) 15 grader ute var det längesedan jag hade... men så kul för dig :)

Anni sa...

Så tacksam för förklaringen av Scrub Mommy och Daddy!